Beste Nederlandse films op Netflix - pareltjes uit ons eigen land!

  Ook in ons kleine landje zijn er verschillende pareltjes in de filmwereld te vinden. Al eerder hebben we een artikel gemaakt met de beste Nederlandse films, maar het was hoog tijd voor een update. Hier is dus de nieuwe versie van de beste Nederlandse films op Netflix.

  10. De Held

  Terug uit Los Angeles wordt Sara Silverstein ondergedompeld in geweld. Haar avontuurlijke zoon meldt zich aan bij de US Marines en haar dochter wordt overvallen. Sara zelf komt oog in oog staan met een verkrachter, ze maakt alles mee. Het zou allemaal samen kunnen hangen met oorlogsgeheimen van haar vader die plots stierf. De ene na de andere dramatische gebeurtenis komt voorbij.

  Dit is een van de Nederlandse films op Netflix waarvan je niet te veel moet verwachten, ondanks het feit dat hij in de lijst met de beste Nederlandse films op Netflix staat. Deze film moet je namelijk met een korreltje zout nemen en hierbij moet je niet teveel nadenken. Anders merk je al snel dat het verhaal niet fantastisch is. Als je niet nadenkt, wordt het nog enigszins een spannende thriller en een pareltje van de Nederlandse filmwereld.

  Dutch FilmWorks

  9. De Eetclub

  De Eetclub is gebaseerd op de bestseller van Saskia Noort en is een heerlijke Nederlandse film. Het is zeker niet de perfecte film, maar het is een goede film om bijvoorbeeld tijdens een vrijdagavondje bankhangen om naar te kijken. Dit dankzij het mysterieuze verhaal dat toch je aandacht weet te trekken.

  In De Eetclub verhuizen Karen en Michel (begin dertigers) met hun dochter naar een villawijk. Karen heeft al gauw een band met de dames die in deze wijk wonen en onderdeel zijn van de zogenoemde eetclub. Deze club bestaande uit verliefde stelletjes spreekt af om samen te eten. Hun relaties worden alleen onder druk gezet op het moment dat een ogenschijnlijke zelfmoord van een van de leden plaatsvindt.

  De Eetclub is een dramatisch verhaal waarbij je leert dat niet alles is wat het lijkt. Het is een spannend verhaal, met redelijk wat seksueel getinte scènes en een aantal goede acteurs als Angela Schijf. De film staat misschien niet bovenaan onze lijst van beste Nederlandse films op Netflix, maar verdient wel een plekje.

  September Film Distribution

  8. Nooit Meer Slapen

  Een geoloog gaat op reis naar een verlaten toendra in Noorwegen. De ontdekkingsreiziger is van plan om hier meteorieten te gaan bestuderen. Geleidelijk merk je dat de jonge man de weg kwijtraakt naar de verlaten toendra. Helaas voor hem, raakt hij daarbij ook zijn verstand kwijt. Koste wat kost moet hij zien te overleven tot hij verlossing krijgt op de grens van waanzin.

  De film Nooit Meer Slapen is misschien beter bekend als “Beyond Sleep”, de roman die is geschreven door Willem Frederik Hermans. Het boek wordt ook wel eens het onverfilmbare boek genoemd vanwege het moeilijke verhaal. De film is daarentegen wel goed in elkaar gezet, aangezien je echt het gevoel hebt dat de hoofdpersoon Alfred gestoord wordt. De manier van filmen en de verwerking van het verhaal in de film zorgen ervoor dat je door dezelfde emoties als Alfred heen gaat. Dat is wat Nooit Meer Slapen een van de beste Nederlandse films op Netflix maakt.

  A-Film

  7. De Heineken Ontvoering

  De ontvoering van Alfred Heineken is wel een van de meest bekende ontvoeringszaken die Nederland ooit mee heeft mogen maken. De zaak bleef maar verschijnen in het nieuws en nu na meer dan 35 jaar zijn er nog steeds nieuwsberichten in de media die gaan over deze zaak. Twee dagen geleden is nog bekend geworden dat de tape van Holleeder en Peter de Vries afgespeeld zou gaan worden op RTL.

  In De Heineken Ontvoering kun je zien hoe Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd worden. De vier criminelen die deze twee mannen hebben ontvoerd eisen 35 miljoen gulden als losgeld voor de biermagnaat en zijn chauffeur. De film toont hoe deze ontvoering eruit zag en hoe de jacht op deze vier criminelen eraan toe ging.

  Het enige jammere aan de film: hij is al een dagje ouder en dus niet van de beeldkwaliteit die we tegenwoordig gewend zijn. Het stoort niet heel erg, maar het is wel te merken. Verder is de film een aanrader en verdient hij het om een van de beste Nederlandse films op Netflix genoemd te worden.

  Benelux Film

  6. Daglicht

  In Daglicht zie je het verhaal van jonge advocate en alleenstaande moeder Iris die voor haar autistische zoon moet zorgen. Haar zoontje heeft onhandelbaar gedrag, maar gelukkig staat de moeder van Iris altijd klaar om te helpen als Iris het zelf even niet redt. Wanneer ze rondsnuffelt in het huis van haar moeder ontdekt ze een heftig familiegeheim. Ze blijkt een broer te hebben die vastzit in een TBS-kliniek voor de moord op zijn buurvrouw en haar dochter.

  Haar onbekende broer is net als haar zoontje autistisch, waardoor Iris het zich aantrekt dat hij vastzit. Hij vertoont namelijk hetzelfde gedrag als haar zoontje. Deze advocate komt er al snel achter dat haar nieuwe broer de moord niet gepleegd heeft en gaat op een onderzoek uit dat duistere antwoorden met zich meebrengt.

  Daglicht bevat goed en overtuigend acteerwerk, een sterk verhaal dat ervoor zorgt dat je naar antwoorden blijft zoeken en een verrassend einde. Deze Nederlandse film is een van de beste en is een aanrader als je gebruik maakt van Netflix om films te kijken. Daglicht bewijst namelijk dat een Nederlandse film niet altijd volgestopt hoeft te worden met seks en wel degelijk spannend kan zijn.

  A-Film Benelux MSD

  5. Bloed, Zweet en Tranen

  In deze film zie je het leven van niemand minder dan zanger André Hazes. Deze Amsterdamse held heeft veel harten weten te veroveren met nummers als “een beetje verliefd” en “kleine jongen”. Helaas heeft deze zanger ook veel harten weten te breken met zijn alcoholisme. In de biopic kun je zien wat Hazes' hele verhaal was. Van jeugd tot groeiende bekendheid, tot en met de strijd tegen zijn verslaving.

  In Amsterdam is deze zanger een volksheld en zal hij goed herinnerd worden, maar veel andere inwoners binnen Nederland kennen hem ook. Veel mensen kennen hem alleen als de jolige volkszanger, maar deze man had nog veel meer in zijn leven omgaan. Dit had ook effect op zijn vrouw. De film rondom het leven van Hazes is een aanrader en een van de beste Nederlandse films op Netflix.

  Eyeworks

  4. Het Diner

  Huisman Paul Lohman en zijn vrouw Babette worden door zijn broer (die ook nog eens presidentskandidaat is) Serge en zijn vrouw Claire uitgenodigd voor een diner. De film begint met wat smalltalk en met een beetje praten over het mooie weer, maar al snel wordt het duidelijk waarvoor dit diner nu eigenlijk bedoeld is. Hun kinderen hebben gezamenlijk een gewelddadige aanslag op een vrouw gepleegd en de ouders gaan nu in overleg. Beschermen ze hun kinderen of bellen ze de politie?

  Deze Nederlandse film, die als een van de beste op Netflix wordt gezien, is gebaseerd op een boek. Deze verfilming heeft het zelfs zo goed gedaan dat hij zowel in Nederland als in 33 andere landen beschikbaar is. Het is moeilijk om een verhaal spannend te houden dat aan elkaar is geplakt door flashbacks en gesprekken tijdens het etentje. Je moet namelijk de perfecte balans zien te vinden tussen de twee soorten beelden.

  Het Diner weet dit te doen en dat is wat de film zo goed maakt. Het verhaal wordt langzamerhand steeds spannender en wanneer je weet wat het complete verhaal is, zit je ook mee te denken met de ouders en hun keuzes te beoordelen. Het Diner houdt je in spanning en doet je elke keer weer verbazen met nieuwe informatie. Een echte aanrader.

  Dutch Filmworks

  3. Adios Amigos

  De drie vrienden Lars, Philip en Joost worden gekweld door hun hormonen. Er is maar een ding wat deze jonge mannen willen: seks. Hardop verlekkeren deze vrienden zich aan meisjes in hun bikini wanneer ze elkaar eens in de week treffen in het zwembad. Helaas zijn hun fantasieën moeilijk waar te maken, aangezien deze jongens allemaal een handicap hebben.

  Philip is volledig verlamd, Lars heeft een hersentumor en is stervende en Joost is bijna volledig blind. Aangespoord door hun hormonen besluiten deze jongens een bijna onhaalbare trip te maken naar Salou met maar één hoofddoel: hun maagdelijkheid te verliezen.

  Adios Amigos is ronduit hilarisch. Niet alleen zit er duistere en vreselijke humor in deze film (die soms maar net voor het randje van té erg blijft), maar bevat de film ook walgelijke momenten en zal je hardop huilen van het lachen. Adios Amigos is een van de beste films op Netflix die je kunt kijken en waar je ook daadwerkelijk om kunt lachen.

  Independent Films

  2. Gooische Vrouwen

  Je zou denken dat rijke vrouwen het lekker makkelijk hebben, maar schijn bedriegt. Vooral bij deze vier vriendinnen die in het Gooi wonen. Cheryl’s man Martin is bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in ander vrouwelijk schoon, Claires dochter gaat er samen met haar kleinzoon voor drie jaar naar Burkina Faso vandoor, Roelien heeft een bejaarde geslagen en Anouks dochter vindt haar een slet en gaat bij haar vader wonen.

  Om het allemaal even samen te vatten: de dames uit het Gooi hebben het maar zwaar. De vier vriendinnen besluiten dan ook om er even tussenuit te gaan om tot rust te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk, hier ontdekken de meiden hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

  De film Gooische Vrouwen is totaal niet spannend. Toch is de film vermakelijk door alle goed getimede grappen die elkaar in een snel tempo blijven opvolgen. Gooische Vrouwen is hierdoor een van de beste Nederlandse films op Netflix, zelfs na al die jaren. Voor een film uit 2011 is hij namelijk nog steeds vermakelijk.

  1. Jackie

  Met Carice van Houten in de hoofdrol weet Jackie veel kijkers te vermaken. Deze zowel dramatisch als grappige film gaat over tweelingzussen, Sofie en Daan, die opgevoed worden door twee vaders. Sofie krijgt opeens een telefoontje dat hun biologische moeder Jackie met een gecompliceerde botbreuk in het ziekenhuis ligt en in revalidatie moet.

  Nooit had deze tweeling van hun biologische moeder gehoord, tot nu toe. Samen besluiten ze de kans te pakken hun echte moeder te leren kennen en een raadselachtige reis aan te gaan. Een reis die voor altijd hun leven zal gaan veranderen.

  De schoonheid van deze film is natuurlijk alleen al een reden om hem te gaan kijken. Denk aan de prachtige landschappen die je tijdens rondreis ziet en denk aan de mooie cafés die voorbij komen in de film. Naast deze reden is de film ook nog eens een van de beste Nederlandse films op Netflix door het dramatische verhaal. Een verhaal dat erg heftig is, maar daarnaast ook nog eens wat humor weet te bevatten. De film heeft het allemaal en daarom staat hij in onze lijst dan ook op de eerste plaats.

  Beste Nederlandse films op Netflix

  We hebben je een mooie lijst gegeven met daarin Nederlandse films die volgens ons tussen de beste vallen op Netflix. Het kan toch zo zijn dat je het niet eens bent met onze keuze, of juist wel. Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  Ben je toch meer van de buitenlandse films? Geen zorgen! Wij hebben ook een artikel over de beste Chinese films die je nog even zou kunnen bekijken.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.