De vijf beste Monopoly video games - Bordspel met een controller

Article
donderdag, 01 februari 2018 om 15:37
xgn google image
Er komt een Monopoly spel voor valsspelers aan! Voor velen is dit natuurlijk goed nieuws, want een potje Monopoly gaat vaker gebaat met valsspelen dan zonder. Gelukkig kun je met deze vijf beste Monopoly video games niet valsspelen, want je speelt het op de console.

5. Monopoly Plus (2014)

De bordspellen van Monopoly worden elk jaar een stukje uitgebreider en zijn sinds een lange tijd ook gewoon te spelen op onze consoles. Zoals Monopoly Plus, deze versie van het populaire spel is te spelen op de Xbox One en PlayStation 4
Nu is het spelen van Monopoly niet het leukste wat er is, maar wanneer je een rustig avondje met je vrienden op de bank hangt en geen zin hebt om al die spullen van het bordspel op te ruimen dan komt Monopoly Plus zeker weten van pas. De game biedt genoeg plezier voor iedereen!
125736

4. Monopoly Switch (2017)

Een nieuwe console, een nieuwe Monopoly! Zo is het klassieke bordspel nu ook te spelen met je vrienden en familie op de Nintendo Switch. Doordat er meer borden bespeelbaar zijn en je de functie hebt om met zes spelers tegelijk te spelen snappen we het als je liever een potje Monopoly op de Switch speelt dan met een fysiek bord. Anders moet je weer zoveel opruimen...
In onze review kreeg de game een prima cijfer, namelijk een 7. ''Met deze release heeft Monopoly misschien wel de beste zet gedaan die er gedaan kon worden. De hybride console leent zich namelijk bijzonder goed voor partygames en Monopoly is dat natuurlijk bij uitstek," zo lieten we weten.
125740

3. Monopoly Streets (2010)

Monopoly Streets kwam uit in 2010 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii. Ten opzichte van het originele fysieke spel is er ook bij dit digitale exemplaar niet zoveel veranderd, maar dit was de eerste digitale Monopoly waarbij de stad tot leven kwam.
Waarom het spel de subtitel 'Streets' draagt is omdat je alles vanuit het perspectief van de straten zag en je kon alle gebouwen zien groeien. Een interactieve ervaring dus die, zoals altijd met Monopoly, met het hele gezin te spelen was.
125741

2. Monopoly Tycoon (2001)

Kennen jullie de Rollercoaster Tycoon games nog? Dan ga je deze ook leuk vinden! Atari pakte het fenomeen Monopoly en gooide daar haar eigen sausje overheen, dit zorgde ervoor dat jij als een heuse tycoon aan de slag kon gaan. Dat betekent dus dat je geld moet zien te verdienen op dezelfde manier als in Monopoly, maar dan in 3D!
Dit strategische spel was verfrissend maar vooral ook heel leuk. Een échte klapper werd het niet, maar de teller van verkochte versies stond in 2006 wel op bijna twee miljoen.
125742

1. Monopoly (1991)

Niks verslaat een klassieker, dit is de eerste digitale versie van Monopoly die uitkwam. Het spel was te spelen op het Nintendo Entertainment System, ook wel de NES genoemd. Deze Monopoly versie kwam uit in 1992, heel wat jaartjes terug dus.
Tegenwoordig ziet alles er dan ook een stuk beter uit. De Monopoly op de Switch, de nummer vier in het lijstje van beste Monopoly video games, ziet er dan ook een stuk beter uit. Maar dit is de klassieke versie die we van Monopoly gewend zijn en het origineel is vaak toch ook wel het beste.

De beste Monopoly video games

Dit zijn niet alle gedigitaliseerde Monopoly spellen, zo zijn er ook een aantal uitgekomen voor bijvoorbeeld de telefoon. In welke Monopoly heb jij heel veel tijd gestoken? Of het nou een video game is of fysiek, maakt ons niets uit!

Populair Nieuws