De 5 beste momenten uit The Lion King - Dit willen we in live-action zien!

  Sinds Disney heeft aangekondigd dat er live-action remakes van haar films worden gemaakt is er maar één ding waar iedereen om vroeg: The Lion King! Nu deze film daadwerkelijk gaat komen is dit een perfect moment om terug te kijken naar de vijf beste The Lion King momenten die wij het liefst in live-action willen zien.

  Disney Enterprises, Inc

  5. Ochtendles

  Een van de redenen waarom The Lion King na meer dan 20 jaar nog steeds wordt gezien al misschien wel de beste Disney film aller tijden is vanwege de vele boodschappen die deze film probeert over te brengen. De belangrijkste daarvan is de relatie tussen vader en zoon, een thema dat voortleeft in Mufasa en Simba en vooral prominent is in deze scene.

  Tijdens deze scene deelt Mufasa zijn wijsheid met Simba en bereidt hij hem met deze ochtendles voor op Simba’s toekomstige koningschap. Vol verbazing realiseert Simba zich dat alles wat het licht aanraakt onderdeel is van het koninkrijk. Ten slotte legt Mufasa uit hoe alles met elkaar in balans staat in de cirkel van het leven.

  Disney Enterprises, Inc

  4. Hakuna Matata

  Hakuna Matata. Wie deze twee woorden niet kent heeft de afgelopen 25 jaar in een afgelegen grot geleefd. Naast het feit dat het liedje dat aan deze scene verbonden is ontzettend pakkend is, vindt er tijdens Hakuna Matata een belangrijk moment uit Simba’s leven plaats. Er is namelijk te zien hoe Simba de groei maakt van jonge welp tot volwassen leeuw.

  Na de tragische dood van Mufasa vlucht Simba weg van het koninkrijk en maakt hij kennis met het komische duo Timon & Pumbaa. Het stokstaartje en het zwijn leiden samen een onbevangen leven onder het motto ‘Hakuna Matata’ (Heb geen zorgen). Simba gaat helemaal op in hun relaxte levensstijl en probeert zoveel mogelijk de zorgen uit zijn leven te vergeten in een van de beste momenten uit de film.

  Disney Enterprises, Inc

  3. Mufasa’s dood

  Dit is het moment dat al jarenlang de oorzaak is voor heel wat kindertranen. Mufasa’s dood was niet alleen schokkend maar vooral ook heel tragisch. Dit komt vooral door de indrukwekkende acteerprestaties van Simba’s stemacteur en de wanhoop die op zijn gezicht zichtbaar is. Wat het moment daarnaast zo krachtig maakt is dat het kinderen op een directe manier kennis laat maken met de gevolgen van het verliezen van een ouder.

  Als The Lion King live-action remake op 19 juli uitkomt mag het bioscooppersoneel maar alvast wat zakdoeken klaarzetten, want dit moment zal vast en zeker weer een grote tranentrekker worden. De vraag is hoe ver Disney zal gaan met het laten zien van Mufasa’s gewonde lichaam. Vanwege de live-action zal dit waarschijnlijk nog realistischer in beeld gebracht worden.

  Disney Enterprises, Inc

  2. Remember who you are

  Vanwege de lange tijd die Simba heeft doorgebracht bij Timon en Pumbaa en de Hakuna Matata-mentaliteit die hij daarbij heeft meegekregen, ziet hij er het nut niet meer van in om koning te worden. Na een mislukte poging van jeugdvriendin Nala om hem terug te laten komen, loopt hij weg en komt hij vervolgens in contact met de geest van zijn vader.

  Als Simba naar boven kijkt verschijnt de geest van Mufasa op mythische wijze in de sterrenlucht. Met zijn diepe krachtige stem spreekt hij Simba toe en leert hij hem één belangrijke les: vergeet nooit wie je bent. Met deze woorden laat hij Simba weer in zichzelf geloven en geeft hij hem moed om terug te keren als de ware heerser over het koninkrijk.

  Disney Enterprises, Inc

  1. The Circle of Life

  NAAAA ZABENYA BABA BEAT ZIBABAAA! Met het geluid van deze iconische klanken opent Disney’s klassieker The Lion King en is te zien hoe alle dieren van de savanne een reis maken naar Pride Rock waar Koning Mufasa zijn nieuwe zoon laat zien aan het koninkrijk.

  Het beeld van Simba die door baviaan Rafiki in de lucht wordt gehouden is een van de meest herkenbare filmshots aller tijden en je moet niet ontkennen dat jij dit ooit met jou hond of kat hebt nagedaan. In de trailers voor de live-action remake van The Lion King ziet deze scene er al grandioos uit en we kunnen niet wachten om The Circle of Life weer in de bioscoop te aanschouwen.

  The Lion King in live-action

  Vanwege het feit dat er in The Lion King geen mensen aanwezig zijn, zal de live-action versie een unieke ervaring worden. De dieren uit The Lion King zijn door CGI-magie omgetoverd tot realistische dieren die zo uit een Planet Earth documentaire kunnen stappen. Het enige verschil is natuurlijk wel dat deze dieren kunnen praten. Voor de nieuwe Lion King remake zullen enkele acteurs terugkomen zoals James Earl Jones in zijn rol als Mufasa. Artiesten Glover en Beyoncé zullen de stemmen van Nala en Simba verzorgen

  The Lion King is vanaf 17 juli in alle Nederlandse bioscopen te zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.