De 5 beste mobile games in 2019 om naar uit te kijken

  De meeste grote titels verschijnen meestal op de console. Alleen dit wil niet zeggen dat de games op je telefoon niets te bieden hebben. Games op de telefoon zijn juist razend populair en brengen voor ontwikkelaars veel geld in het laatje. Dit zijn de 5 beste mobile games in 2019 om naar uit te kijken.

  D3 Go!/20th Century Fox

  5. Alien: Blackout

  Recentelijk is bekendgemaakt dat er een nieuwe Amanda Ripley game op komst was, dat werd geteased via een Twitterbericht. Wat voor velen alleen als een verrassing kwam, was het feit dat deze nieuwe Alien game in de vorm van een mobile game komt. Alien: Blackout volgt Amana Ripley en haar crew tijdens hun avontuur om te overleven van een Xenomorph.

  In de game moet je via een bewegingssensor en hologram proberen je crew, die van Ripley, in veiligheid te brengen van een Xenomorph. Dit is niet Ripley’s eerste avontuur, want de franchise kreeg, gebaseerd op de originele film uit 1979, een eigen game, namelijk Alien: Isolation. Ook kreeg de franchise in 1979 een cross-over genaamd Alien Vs. Predator.

  Lees onze Alien: Isolation review om nog eens in de wereld vol aliens te duiken!

  Niantic

  4. Harry Potter: Wizards Unite

  Harry Potter krijgt in 2019 een nieuwe mobile game! Dit klinkt natuurlijk voor Harry Potter fans als muziek in de oren. Een van de meest populaire franchises ter wereld kreeg er dit jaar al een nieuwe mobile game bij, namelijk Harry Potter: Hogwarts Mystery, waarin je als student op Hogwarts magie bestudeert.

  Wizards Unite is een game die je moet vergelijken met Pokémon GO: de app houdt je locatie bij en zorgt ervoor dat je op bepaalde locaties andere dingen kunt doen. In Wizards Unite dreigt de tovenaarswereld openbaar te worden voor de normale mensen, en dat mag niet gebeuren! Een Harry Potter game gebaseerd op locatie heeft heel veel potentie. Het zal ons dan ook niks verbazen als je met je toverstok aan de slag gaat om spreuken uit te voeren. “Expecto Patronum!”

  Bethesda

  3. The Elder Scrolls: Blades

  De populaire Elder Scrolls franchise gaat in 2019 uitpakken met een eigen mobile game. De game werd op E3 2018 aangekondigd en is na de massieve games The Elders Scrolls 3: Morrowind en The Elder Scrolls 5: Skyrim een gratis toevoeging aan de wereld. De game heeft alleen in tegenstelling tot die games geen full-time open wereld, maar tijdelijke sociale evenementen en meer lineaire levels.

  Dit is niet de eerste mobile game van Bethesda Softworks, de ontwikkelaar was namelijk al heel succesvol met Fallout Shelter en The Elder Scrolls: Legends. Die laatste was eigenlijk eerst bedoeld als een PC-exclusive, maar werd na een tijd verplaatst naar de telefoon. De mobile game komt vermoedelijk uit in het begin van 2019.

  Blizzard Entertainment

  2. Diablo Immortal

  Deze game kreeg aardig wat controverse nadat het werd aangekondigd laat in 2018 door Blizzard Entertainment. Er kwam aardig wat kritiek vanuit fans vanwege het feit dat de game een mobile game is en geen console game. Na het aankondigen van Diablo Immortal daalda Blizzards aandelen met maar liefst 7%. Ondanks de negatieve reacties is Diablo Immortal een game om naar uit te kijken, vooral als je fan bent van de franchise.

  Het verhaal van Diablo Immortal speelt zich af tussen de games Diablo 2 en Diablo 3 in. In de immense rpg-wereld kun je kiezen uit zes rpg-personages: barbaar, tovenaar, monk, necromancer, demonenjager en kruisvaarder. Elk personage beschikt over vier krachten die je via je touchscreen kan controleren. In de wereld kom je vijanden tegen die je beloningen geven nadat je ze vermoord hebt. De game is gratis en komt vermoedelijk ergens in 2019 uit.

  Nintendo

  1. Mario Kart Tour

  Nintendo’s wereldbekende loodgieter blijft de laatste tijd maar meer en meer in games voorkomen: Super Smash Bros. Ultimate, Super Mario Odyssey en Mario Kart 8 Deluxe. Maar de man met snor is nog lang niet klaar, want Mario Kart Tour komt naar mobile in 2019. Het spel is simpel gezegd Mario Kart voor op je telefoon. Hoe het spel er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, het zou goed kunnen dat je moet sturen door je telefoon als stuur te gebruiken.

  Mario Kart Tour is niet de eerste Mario game voor op Andriod en IOS, want eerder verscheen Super Mario Run, een soort telefoonvariant van Super Mario Bros. Die game kreeg alleen veel kritiek vanwege het feit dat je een flinke som moet betalen als je meer dan 1 level wilde spelen. Laten we hopen dat dat voor Mario Kart Tour niet het geval is. De game wordt ergens in 2019 verwacht.

  De 5 beste mobile games in 2019 om naar uit te kijken

  Dat waren de 5 beste mobile games in 2019 om naar uit te kijken. Wat vind je van deze games? Naar welke game kijk jij het meeste uit? Laat het ons vooral weten in de reacties!

  Harry Potter: Wizards Unite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.