Beste VR workout games - Games waar je spierpijn van krijgt

  Een ritje in de achtbaan, parachutespringen of duiken met haaien; het kan allemaal met behulp van virtual reality (VR). Naast deze buitengewone activiteiten kun je ook sporten vanuit je huiskamer. Daarom hebben wij de beste VR workout games op een rijtje gezet.

  De games in deze lijst met de beste VR workout games hebben niet allemaal per se iets met sport te maken, maar toch zal je tijdens het spelen genoeg calorieën verbranden. Er wordt tijdens het spelen van deze games namelijk volop gedanst, gevochten, getennist en geslagen. Deze games zorgen ervoor dat je de volgende dag gegarandeerd met spierpijn rondloopt.

  5. Sword Master VR

  De eerste game in deze lijst met de beste VR workout games moet je niet gaan spelen voor de geweldige graphics. Want als wij eerlijk zijn, zijn de graphics van Sword Master VR erg gedateerd. Toch verdient deze game een plekje in deze lijst met de beste VR workout games, omdat de gameplay wel van hoog niveau is. Je slaat, blokkeert en ontwijkt er namelijk flink op los tijdens het spelen van deze game.

  De game maakt volledig gebruik van de capaciteiten van virtual reality, waardoor jij het gevoel hebt dat je al die tegenstanders van je af moet slaan. Sword Master VR is geen game waarbij je de controllers rustig door de lucht zwaait, want jij zal moeten gaan zweten om de game te voltooien. Het draait om uithoudingsvermogen, snelheid en skills. Er kunnen meerdere items worden vrijgespeeld wanneer je de levels in de hoogste moeilijkheidsgraad uitspeelt. Voor deze game betaal je 9,99 euro op Steam.

  4. Hot Squat

  Waar de vorige game in deze lijst draait om het trainen van de vaardigheden en behendigheid draait Hot Squat om een heel simpel principe. De naam zegt het al een beetje, want deze game draait om squats. Het zakken door je hurken is een veelvoorkomende fitnessoefening, maar tijdens het spelen van Hot Squat zal je ook de nodige calorieën verbranden.

  Deze game heeft maar een doel: net zo lang squaten, opstaan en weer squatten totdat je een level hebt voltooid. In deze game beweeg je automatisch naar voren en zal je moeten bukken om door lagere tunnels te bewegen. Hot Squat is niet zo diepgaand als andere games in deze lijst met de beste VR workout games, maar zeker leuk om even te proberen. De game is namelijk gratis te spelen op Steam!

  3. Sparc

  In deze lijst met de beste VR workout games hebben we al gesport en met zwaarden gevochten, maar in Sparc komt er voor het eerst een bal aan te pas. Sparc is een soort combinatie tussen tennis, squash, honkbal, boxen en trefbal. Het is een unieke game waarbij je alle spieren in je lichaam gebruikt, terwijl je probeert je tegenstander te verslaan.

  Sparc wordt vooral online gespeeld tegen andere spelers. In de singleplayer kunnen er challenges worden voltooid en tutorials worden gespeeld. Online kunnen je statistieken worden bijgehouden, waaronder winstpercentage en nauwkeurigheid. Tijdens het spelen van deze game zal je ongetwijfeld gaan zweten, terwijl jij probeert om je tegenstanders op alle mogelijke manieren te verslaan. Sparc kun je spelen op de PlayStation 4 en PC.

  Op Steam kost de game 19,99 euro en in de PlayStation Store kost het spel 7,99 euro als je PlayStation Plus hebt.

  2. Superhot VR

  Van een regelrechte sportgame gaan we door naar een game die een beetje doet denken aan de Matrix. In Superhot VR verschijnen er tientallen tegenstanders uit het niets om je heen en het is aan jou om ze gaan gort te schieten. Dat klinkt misschien als een standaard shooter, maar er is nog een toffe feature die de game speciaal maakt. Je kunt namelijk naar voor, achter en de zijkanten leunen om zo de aanvallen van je tegenstanders te ontwijken.

  De game speelt zich af in slow-motion, waardoor jij de tijd hebt om de kogels van je tegenstanders te ontwijken. Neo uit de Matrix is niets vergeleken bij jou die alle kogels ontwijkt alsof het niets is. Je vindt in deze game geen extra levenspunten of munitie, maar je zal het moeten doen met de wapens van de tegenstanders die je om het leven hebt gebracht. Superhot VR is beschikbaar voor de PlayStation 4 voor 24,99 euro en op de PC voor 19,99 euro.

  1. Beat Saber

  We zijn inmiddels alweer aanbeland bij de eerste plaats in deze lijst met de beste VR workout games: Beat Saber. Deze game vraagt ongelooflijk veel van jouw timing en uithoudingsvermogen. Beat Saber is een soort van VR-versie van de Guitar Hero games. Je speelt in Beat Saber niet met een gitaar, maar met twee lightsabers die zo uit Star Wars hadden kunnen komen. Het doel van het spel is om de blokken op de juiste manier raak te slaan, waardoor de muziek goed gaat spelen.

  Op de laagste moeilijkheidsgraad is dit nog heel makkelijk te doen zonder dat je hierbij te veel gaat zweten. Wanneer je de moeilijkheidsgraad gaat verhogen, merk je pas dat deze game niet voor iedereen is weggelegd. Gedurende het hele nummer ben jij bezig met het raak slaan van blokken en ontwijken van muren. Wanneer je een aantal blokken mist, verlies je levens, maar deze kun je terugkrijgen door een combo te raken.

  Op de PlayStation 4 zijn er niet veel nummers beschikbaar, maar de PC-versie geeft de mogelijkheid om zelf nummers aan te maken. Genoeg mogelijkheden dus om deze game helemaal grijs te spelen. Beat Saber is beschikbaar op de PlayStation 4 voor 29,99 euro en op de PC voor 19,99 euro.

  Superhot

  Verkijgbaar vanaf 3 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.