Beste meeslepende series op Netflix - Kan jij nog stoppen met kijken?

  We hebben allemaal wel eens een serie gezien waar we helemaal gek van waren, maar wat zijn nou eigenlijk de beste? Waar moet je de volgende aflevering zien, zelfs als het een uur minder slaap betekent? Wij hebben een lijstje gemaakt met de beste meeslepende series op Netflix!

  Netflix

  10. 13 Reasons Why

  De serie 13 Reasons Why werd in 2017 enorm groot. 13 Reasons Why volgt het verhaal van Hannah Baker, die helaas zelfmoord heeft gepleegd. De school is aan het rouwen over de dood van Hannah, vooral vrienden die dicht bij haar stonden en haar ouders. Nu blijkt het dat Hannah toch iets heeft achtergelaten: 13 tapes over waarom zij zelfmoord heeft gepleegd.

  Het eerste seizoen van 13 Reasons Why is vooral erg interessant, dit is omdat je er dan achter komt waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd en wat mensen haar allemaal aan hebben gedaan. Dit zorgt er dan ook voor dat je wil blijven kijken om er achter te komen wat dit meisje allemaal is overkomen. Seizoen 2 is jammer genoeg een stuk minder interessant, en dit is waarom 13 Reasons Why op nummer 10 op deze lijst met beste meeslepende series op Netflix staat.

  Netflix

  9. La Casa de Papel

  La Casa de Papel volgen we een groep dieven die zich samen met gijzelaars opsluit in de Koninklijke Munt in Spanje. Buiten de Munt probeert crimineel meesterbrein Professor de politie te manipuleren om zo alles volgens plan te laten verlopen. Het gevaar dat Professor ontmaskerd kan worden ligt constant op de loer, wat de missie enorm in gevaar kan brengen.

  Je bent zo enorm betrokken bij alle personages van La Casa de Papel dat je zo graag wilt weten hoe het met hun af gaat lopen. Ook is La Casa de Papel enorm spannend, wat er natuurlijk voor zorgt dat je maar wil blijven kijken. Dit maakt La Case De Papel een terechtee toevoeging aan de lijst met beste meeslepende series op Netflix.

  Netflix

  8. Sense8

  Het verhaal van Sense8 volgt acht totaal verschillende mensen wiens emoties, gedachtes en ervaringen opeens met elkaar verbonden zijn. Op deze manier kunnen de acht personen constant elkaar ‘aanvoelen’. Dit blijkt een enorme stap te zijn in de menselijke evolutie.

  Een man genaamd Jonas wil de groep bij elkaar brengen. Ondertussen wordt de groep opgejaagd door ene 'Mr. Whispers' die hun als bedreiging ziet. Hij wil ze gevangen nemen of doden.

  De speciale band die de personages in Sense8 met elkaar hebben is ongelofelijk fascinerend. Ook voelt het alsof jij zelf een band opbouwt met de personages. Dit zorgt ervoor dat je niet meer je bank af wil komen zodra je de serie aan heb gezet.

  The CW

  7. The Vampire Diaries

  In The Vampire Diaries volgen we het verhaal van Elena Gilbert, die samen met haar broertje Jeremy bij haar tante Jenna woont nadat haar ouders verongelukt zijn. Elena en Jeremy hebben het ongeluk overleefd, maar voor de ouders liep het helaas niet zo goed af.

  De twee gaan bij hun tante wonen in Mystic Falls, waar een aantal vreemde gebeurtenissen plaatsvinden die gepaard gaan met de verhalen dat er vampieren in het dorpje wonen. In het begin probeert Elena het een beetje te negeren, maar al gauw beseft ze dat de verhalen realiteit zijn en ze dichterbij zijn dan dat ze dacht. Ze ontmoet de broers Salvatore, die duidelijk iets voor haar verbergen. Ze belandt in een wereld waar niets is wat het lijkt en verstrikt raakt in een web vol verwarring.

  Door de mysterieuze Salvatore broers en hun geheim wordt de serie enorm spannend. Je hoopt zo erg dat niemand er echt achterkomt wat zij precies zijn en waarom ze zo bekend voorkomen. Hierdoor zit je echt op het puntje van je stoel tijdens het kijken. The Vampire Diaries is hierdoor één van de beste meeslepende series op Netflix.

  Netflix

  6. Narcos

  Narcos vertelt het waargebeurde verhaal over Pablo Escobar en de verspreiding van zijn drugskartels. DEA-agent Stephen Murphy doet er alles aan om hem op heterdaad te pakken, maar het lijkt er op dat Pablo Escobar met alles wegkomt. Er vallen veel doden tijdens de zoektocht naar Pablo Escobar.

  Door de enorme spanning in de serie Narcos is het alsof je bij alle gebeurtenissen zelf bent en zit je echt in de serie. De personages zijn perfect uitgevoerd, wat het alleen maar beter maakt. Je zit vaak op het puntje van je stoel zit tijdens deze serie, dus verdient Narcos een plekje in de lijst met beste meest meeslepende Netflix series.

  Fox

  5. Prison Break

  Michael bedenkt een plan om zijn onschuldige broer uit de gevangenis te breken en laat de plattegrond van de gevangenis op zich tattoeëren. Hij pleegt een gewapende bankoverval waar niemand bij gewond raakt en laat zich expres oppakken zodat hij in de gevangenis bij zijn broer terecht komt. Samen met zijn broer probeert hij uit de gevangenis te breken, maar er raken meer mensen bij betrokken dan gewenst.

  Keer op keer lijkt het het ontsnappingsplan van Michael niet te gaan zoals het hoort. De verschillende mensen raken betrokken, dingen gaan fout of ze worden betrapt. Michael lijkt keer op keer maar net van de problemen af te komen, wat de spanning er in houdt en je de afleveringen achter elkaar kijkt. Dit is vooral zo in seizoen 1, bij de andere seizoenen is dit een stukje minder, maar gaan Michael en zijn groep nog vaak met hun hakken over de sloot.

  Hartswood films

  4. Sherlock

  Sherlock gaat over de geniale detective die gespeeld wordt door Benedict Cumberbatch. In elke aflevering van de serie gaat Sherlock samen met zijn partner John Watson een nieuw mysterie oplossen. De detective kan uit de kleinste details al de hele zaak oplossen en dingen zien in normale dingen waar niemand iets van zou denken.

  Keer op keer kun je je verbazen over het snel werkende brein van de detective. Al gauw ga je ook de aanwijzingen zien de Sherlock ook ziet in de normaalste dingen of in de lichaamstaal van de verdachten, hierdoor wordt je echt in de serie getrokken en wil je niet stoppen met kijken. Een welverdiende plek op de lijst met beste meeslepende Netflix series.

  BBC

  3. Orphan Black

  Ophan Black volgt het verhaal van Sarah Manning, zij heeft haar leven niet helemaal op orde. Ze drinkt, dealt drugs en ze ziet haar dochtertje Kira erg weinig. Op een dag staat Sarah op de trein te wachten, maar ziet dan een vrouw die precies op haarzelf lijkt. De vrouw kijkt Sarah even aan, maar springt dan voor de trein.

  Sarah besluit haar leven achter te laten en de identiteit van haar dubbelganger aan te nemen. Tijdens de serie komt ze achter steeds meer geheimen en ontmoet ze nog meer dubbelgangers.

  Orphan Black zorgt er altijd voor dat er dingen in de serie gebeuren waarvan je ze niet zou verwachten. Dit houd de serie spannend en zorgt ervoor dat je niet wil stoppen met kijken! Steeds wordt je weer verrast met een nieuwe dubbelganger of een nieuwe vijand.

  Netflix

  2. Stranger Things

  In Stranger Things volgen we het verhaal van een groep jongetjes. Ze vinden een mysterieus meisje genaamd ‘Eleven’ dat bijna tot helemaal niet praat en nemen haar mee naar huis. Ze komen erachter dat de verdwijning van hun vriendje Will en Eleven iets met elkaar te maken hebben. Daarbij lijkt het alsof de ogenschijnlijk paranormale gebeurtenissen niet paranormaal zijn.

  Eén voor één zijn de personages in Stranger Things uniek. Je raakt gehecht aan bijna alle personages die langskomen omdat ze zo apart en zo leuk zijn. Omdat je deze band met ze heb, ben je benieuwd wat er met ze gebeurd op spannende momenten. Als je eenmaalk een aflevering te hebben heb met een spannend stukje, dan is het lastig om even te stoppen met het kijken van de serie.

  AMC

  1. Breaking Bad

  Het gaat niet erg goed met scheikundeleraar Walter White, hij is namelijk gediagnoseerd met terminale kanker. Er is geen kans meer dat hij beter wordt en dat zorgt er voor dat hij met een oud-leerling van hem meth gaat maken. Dit doet hij om er voor te zorgen dat zijn familie genoeg geld zou hebben voor als hij er niet meer is. In het begin lijkt het wel te lukken, maar dit loopt al gauw uit de klauwen.

  Het verhaal alleen al is genoeg om ervoor te zorgen dat mensen vastgenageld voor de televisie zitten. De geniale personages en hun verandering in de serie dragen hier ook aan bij. Zo leef je ook met de personages en weet je hoe ze op bepaalde situaties reageren. Breaking Bad heeft om deze redenen ook een plekje in de lijst met beste meeslepende series op Netflix verdiend.

  Genoeg van de beste meeslepende series op Netflix?

  Als je even genoeg hebt van de beste meeslepende series op Netflix, dan hebben we hier ook nog de beste zomerseries voor je. Op zoek naar sterke series? Dan zijn hier 5 series met een boodschap.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.