Beste Marvel villains die een eigen film verdienen

  Nog even en dan komt Spider-Mans tegenstander Venom naar het witte doek. Maar Marvel heeft nog een heleboel andere superschurken die wel een eigen film mogen krijgen. Dit zijn de beste Marvel villains die een eigen film verdienen.

  Capcom

  Eerder publiceerden wij al de beste Marvel villains. Een enkeling van die schurken komt terug in dit lijstje. Maar er zijn ook wat verrassende namen die niet per se iedereen zijn eerste voorkeur heeft, maar wel de potentie hebben om tot hoofdrolspeler van hun eigen stand alone film uit te groeien.

  10. Galactus

  Galactus is niet een schurk die al grote naam heeft mogen maken in films. De superschurk is superkrachtig en misschien zelfs geen eerlijke match tegen alle superhelden die we tot nu toe voorbij zagen komen. Hij mocht het opnemen tegen het krachtige fantastische Marvel viertal in Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. Maar die film werd niet zo goed ontvangen en daardoor werden de helden en de superschurk weinig eer aangedaan.

  Dat kan allemaal goed worden gezet in een schurkenverhaal waarin de focus op Galactus ligt. Dit personage heeft namelijk een groot scala aan krachten dat hij kan inzetten. Zijn kosmische krachten kunnen geven hem de mogelijkheid tot formaatverandering, moleculaire herstructurering, transmutatie van materie en nog veel meer. Laat dat maar resulteren in een toffe actie film in de stijl van het Marvel Cinematic Universe.

  Gage Skidmore

  9. Dark Phoenix

  Dark Phoenix is een interessant personage. Ze begint als de mutant Jean Grey, die een belangrijk onderdeel van de X-men vormt. Al snel ontdekt ze daarentegen haar Phoenix krachten en vanaf dan gaat het alleen maar bergafwaarts met haar goede daden. Ze raakt gecorrumpeerd, waardoor ze langzaam de Dark Phoenix wordt.

  Het verhaal van Dark Phoenix kan een interessante opstap zijn naar een solo film. Later volgend jaar komt er al een X-Men film waarin Dark Phoenix een belangrijke rol heeft, maar waarschijnlijk moet ze haar schermtijd toch met flink wat andere mutanten delen. De rol van Jean Grey wordt in de film weer opgepakt door Sophie Turner.

  Toch is de tweestrijd die ze voert tussen de krachten en corruptie die erbij kijken, interessant om in een anderhalf-uur durende film tot één grote climax te brengen waarin Jean Grey een complete transformatie ondergaat van superheld naar één van de meest gemeenste schurken op aarde.

  8. Carnage

  Voor de film zou Carnage een trucje kunnen herhalen dat blijvende herinneringen heeft achtergelaten in de Spider-Man video games. Zo zagen we in de Spider-Man PlayStation 1-titel dat dit monster met Doctor Octopus fuseerde om één gigantisch beest met grijpgrage tentakels te worden. Terwijl Spider-Man flink op de vlucht moest slaan, werd hij achtervolgd door dit beest door ontploffende luchtschachten.

  Ergens lijkt Carnage ook een beetje op Venom, waardoor het logisch is om naast Venom ook deze schurk een verhaalvertelling op beeld te geven. Net als zijn zwarte broertje is Carnage namelijk een symbiose tussen een mens en een buitenaardse symbioot. Sterker nog, hij is ontstaan uit het Venom-symbioot en leeft met het doel om te moorden.

  Disney/Marvel

  7. Loki

  Loki is één van de favoriete superschurken uit heel het Marvel Cinematic Universe. Alhoewel een groot deel van zijn verhaal al is verteld in de verschillende films kunnen we nooit genoeg krijgen van het personage. Daarom zou het gaaf zijn als filmmakers nog een verrassende twist rondom dit personage kunnen verzinnen die ook nog filmwaardig is. Ondertussen is Loki in de films al zovaak uit de dood opgerezen, dat zijn sterfscene in Infinity War ook tot een interessant nieuwe verhaal zou kunnen leiden.

  Een speciale Loki film kan ook prima buiten het Marvel Cinematic Universe gebeuren om zo een heel andere interpratie op zijn verhaal los te laten, al zal het ook niet verkeerd zijn als Marvel flink wat fanservice zou bieden en eens een solo film voor deze anti-held maken.

  Daarnaast zou het geen pure superheldenfilm worden, want Loki heeft naast zijn slechte daden ook veel goeds gedaan. Dit kan dus een interessante film worden waarin de focus ligt welke zijde hij nu eigenlijk toebehoort: slecht of goed.

  Paramount Pictures

  6. Red Skull

  Red Skull heeft een hele rijke geschiedenis in de comics, maar liet een beetje en domper achter in de Marvel Cinematic Universe films. Als superschurk uit de eerste Captain America film heeft hij bijzonder weinig indruk gemaakt omdat hij heel weinig momenten daadwerkelijk op het scherm te zien was. Die rijke geschiedenis is tot nu toe niet echt omgezet tot een goede film, maar daar zou een verandering in kunnen komen met een solo film voor die rode kop.

  Als die solo-film binnen het Marvel Cinematic Universe zou plaatsvinden, dan ligt er nog een toekomst aan mogelijkheden voor hem klaar. In Infinity War bleek namelijk dat hij na verslagen te zijn een nieuwe roeping kreeg: het bewaken van de Soul Stone. Mogelijk zit er nog een interessante solo film in het verhaal als bewaker van die steen.

  In ieder geval heeft deze Nazi-schurk toch wel iets nodig wat hem meer eer aandoet dan zijn korte aanwezigheid in Captain America.

  Columbia Pictures Corporation, Marvel Enterprises

  5. Norman Osborn

  Norman Osborn heeft voornamelijk naam gemaakt binnen het Spider-Man universum. Een grote rol was al voor hem weggelegd in de wat oudere Spider-Man trilogie. Hier werd hij uiteindelijk gevreesde Green Goblin. Dit personage is erg bekend onder Spider-Man fans, maar heeft nog nooit een solo film gekregen.

  Norman Osborn hoeft voor zo een solo film niet heel de tijd als een lelijk groen monster erbij te lopen (niet bedoeld als belediging naar de Hulk), maar zo een film kan zich ook prima richten op zijn zakenleven. Norman Osborn is namelijk slim aangelegd en kan ook met geld hele smerige dingen bereiken. Dit zou een film kunnen worden over manipulatie, aangezien hij hier als burgemeester in de comics erg veel ervaring mee heeft gehad.

  4. Sinister Six

  Eigenlijk zouden alle schurken uit de Sinister Six allemaal losse superschurkenfilms moeten krijgen. Toch is dit niet zo een goed idee, want dat zou een losgeslagen zooitje worden. Wat moet de clue van het verhaal worden in zes films waarin schurken de wereld compleet naar de filistijnen helpen? Dan kan dat beter worden gecombineerd tot één film waarin al de zes de schurken de hoofdrol hebben tijdens een missie die al hun eerdere kwade plannen overstijgt.

  Doctor Octopus, Vulture, Electro, Mysterio, Sandman, Green Goblin, kortom de Sinister Six. Al heel veel van de namen op deze lijst hebben hun filmdebuut gemaakt in een film waar ze het scherm moesten delen met Spider-Man. Omdat het een superheldenfilms waren moesten ze ook nog eens de strijd verliezen. Maar deze toffe schurken zouden wanneer ze hun krachten bundelen voor een epische actie-film kunnen zorgen.

  Het zou dan wel een stand alone film worden, want Vulture kwam al in het Marvel Cinematic Universe voorbij en Doctor Octopus is in de oorspronkelijke Spider-Man trilogie doodgegaan.

  3. Doctor Doom

  Met deze superschurk moet je iemand indenken die zo slim is dat zijn hoofd minimaal tien keer zo groot had moeten zijn om sowieso zijn hersenen erin te laten passen. Nu valt het wel mee met dat grote hoofd, maar hij is wel één van de grootste genieën die er op de aardbodem rondloopt. Als studiegenoot van Reed Richards heeft hij een jaloezie ontwikkeld en is hij dan ook één van de vaste vijanden van de Fantastic Four in de comics.

  Doctor Doom heeft een hele rijke geschiedenis die erg zou passen binnen een eigen film. Eerder werd Dooms oorsprong werd verteld in de comic Fantastic Four Annual 2 (1964), maar Doctor Doom heeft nooit een groot oorsprongsverhaal op het witte doek gehad. Hier liggen dus kansen voor een mogelijk gat in de markt.

  Eerder heeft Doctor Doom ook problemen gehad met Venom. Dit is grappig gezien Venom net zijn eigen game heeft gekregen. Het zou dus grappig zijn om een tweede stand alone film te zien die voortboorduurt op de Venom film, maar deze keer dus Doctor Doom mot laat maken met die zwarte Spider-Manschurk.

  2. Kraven the Hunter

  Kraven The Hunter is iemand die er zijn hobby van maakt om groot wild te vangen. Alles verzamelt hij en en uiteindelijk wordt het zijn ultieme uitdaging om de grootste spin op aarde te vangen: Spider-Man. Wanneer hij Spider-Man 'doodt' weet hij zichzelf als de grootste jager te bewijzen. Hij stelt dit dan uiteindelijk ook als zijn levensdoel.

  Uiteindelijk komt Spider-Man onder de grond te liggen, jat hij het pak, doet hij zich even voor als Spider-Man, maar merkt dan dat zijn grootste doel bereikt is en verder geen doelen meer in zijn leven had. Dan blijkt Spider-Man nog te leven en was het allemaal voor niets.

  Een treurig verhaal, maar dit is het achtergrondverhaal van Kraven the Hunter in de Spider-Man comics. Spider-Man speelt in dit verhaal maar een minimale rol, waardoor deze jager een hoofdrol inneemt. Een perfect begin dus om een solo film te starten met Kraven te Hunter in de hoofdrol. Buiten de comics om heeft deze superschurk nog niet echt naam kunnen maken, waardoor het ook een hele goede nieuwe Marvel filmschurk worden.

  Het verhaal van Kraven the Hunter is al erg gedetaileerd in de comics. Uiteindelijk kun je het allemaal al als een film voor je zien. Waarom dan die film niet een werkelijkheid maken?

  20th Century Fox

  1. Magneto

  Magneto heeft een rijke geschiedenis met een heleboel verhaallijnen in de films en comics. Neem bijvoorbeeld de achtdelig crossover-stripverhalen House of N. Hierin draait Scarlet Witch volledig door en maakt een speciaal universum waarin zij, Scarlett Witch en Magneto plots de heersers van de wereld zijn. Dit zou een mooi begin zijn voor een film waarin Magneto de hoofdrol speelt, in plaats van al die andere mutanten.

  Wanneer een solo film van Magneto wordt gemaakt weet je dat hier dik kan worden ingezoomd op rassenscheiding. Neem de kloof tussen mutanten en mensen. Magneto heeft zo zijn eigen opvattingen hierin en dit kan tot een interessante verhaal leiden waarin hij er alles aan doet om zijn opvattingen door te blijven pushen.

  Eerder was er al een film in ontwikkeling die Magneto meer spotlights zou moeten geven, maar uiteindelijk is deze geannuleerd. Jammer want er is veel potentie. Door de jaren heen is magneto één van de populairste mutanten van heel de X-men serie geworden.

  Kan jij geen genoegen krijgen van Marvel? Dit zijn zijn volgens jullie beste Marvel films.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.