Beste Mamma Mia Songs - ABBA op zijn best in deze films

  Onder het genot van een heleboel ABBA-songs, wordt het tijd om de popcorn erbij te pakken. De nieuwe Mamma Mia brengt opnieuw een feel good-ervaring naar de bioscopen. Hier vind je de beste Mamma Mia Songs terug.

  Universal Pictures

  In de special komen nummers voor uit zowel het eerste deel als de nieuwe film. Deel één heeft zo zijn onvergetelijke klassiekers, maar het tweede deel maakt gebruik van weer heel andere toffe ABBA-nummers, die ook misschien wel deels onder de betere ABBA-nummers vallen.

  10. Gimme! Gimme! Gimme! (Mamma Mia)

  Het zal je maar gebeuren dat je op een krukje zit en er dan een plots een grote groep dames op je afkomt die plots Gimme, Gimme, Gimme beginnen te zingen. In Mamma Mia gebeurt het tijdens één van de belangrijkste momenten van Sophie haar leven: een vrijgezellenfeest. Terwijl het nummer op de achtergrond begint te spelen hebben Sophie en één van haar mogelijke vaders een belangrijk gesprek, want ze zijn allemaal door 'Donna' uitgenodigd omdat Sophie wil weten wie van deze mannen nu echt haar vader is.

  Nadat het nummer een flinke tijd voor dialogen is onderbroken breekt het weer los. Overdonderd worden door een vriend van Sophie, blijkt zo een horde vrouwen over je heen te krijgen toch niet zo leuk. De potentiële vader tussen de horde door om weg te komen. Sofia begeeft zich ondertussen de dansvloer op raakt in gesprek met één van de andere mannen. Die man moet echter haastig weg als hij vermoedt dat Sophie wel eens familie kan zijn.

  Universal Pictures

  9. Lay All Your Love on Me (Mamma Mia)

  We vervolgen deze lijst met Lay All Your Love on Me uit de eerste Mamma Mia film. Dit is een nummer dat vol overgave wordt ingezet door Dominic Cooper die de rol van Sky op zich nam in Mamma Mia. Verder heeft Amanda Seyfried's Sophie een aanzienlijke rol in dit liefdesnummer. Niet gek ook want in de film vormen Sky en haar personage een setje en dit nummer is dan ook een opstapje naar een romance op het strand.

  Een scene die bij dit nummer nog heel erg achterblijft is hoe Sky zich uiteindelijk tussen een hele grote groep surfers bevindt. Terwijl ze allemaal op een plank in het water staan proberen ze allemaal indruk te maken op Seyfrieds personage. Dit doen ze door zoveel mogelijk hun spieren te laten zien en hun lange zwemslippers hoog de lucht in te schoppen. Uiteindelijk sloven ze zichzelf allemaal flink uit door het water in te springen.

  Universal Pictures

  8. Honey, Honey (Mamma Mia)

  Niet alleen is Honey, Honey een mooi Abba-nummer, ook gebeurt er van alles terwijl dit nummer in de films ten gehore wordt gebracht. Sophie heeft het dagboek van haar moeder ontdekt en al zingend begint ze alles hardop voor te lezen aan haar vriendin. Dit zorgt voor een scene waarin de meiden het duidelijk naar hun zin hebben. Ze worden steeds enthousiaster terwijl ze steeds verder geraken in het boek.

  Dan komt moeder Donna ook eens om de hoek kijken, niet doorhebbend dat ze net zoveel plezier hebben beleefd aan het lezen van haar dagboek. Ondertussen worden Sofia en haar vriendinnen steeds enthousiaster want door het lezen van het dagboek krijgt Sophie eindelijk een idee wie haar vader kan zijn. Sterker nog, de potentiële vaders zijn al uitgenodigd om langs te komen, voor ze de laatste zinnen van haar liedje heeft gezongen.

  Universal Pictures

  7. The Winner Takes it All (Mamma Mia)

  Dit is één van die nummers die het personage van Donna weer een stuk sterker maken. Aan de kust staat ze één van Sophia's potentiële vaders toe te zingen: Sam. Ze houdt nog steeds van hem, maar er is iets gebeurd wat hij haar niet kan vergeven. Terwijl Donna (Meryl Streep) het nummer voordraagt, staat Sam (Pierce Brosnan) met een mond vol tanden toe te kijken, omdat hij geen idee heeft wat hij tegen Donna moet zeggen.

  Aan het einde van de film weet Sam pas wat hij moet zeggen. Donna is de enige voor hem en daarom is zijn andere huwelijk ook stukgelopen. Jammer genoeg moet hij concurreren met twee andere potentiële vaders die precies hetzelfde denken.

  Maar uiteindelijk heeft de winnaar de macht, is dat niet zo Sam?

  Universal Pictures

  6. Thank You For The Music (Beiden)

  Thank You For the Music komt niet in de films voor, toch is het opgenomen voor Mamma Mia. Uiteindelijk is het nummer niet meer in het verhaal van Mamma Mia verwerkt en horen we Amanda Seyfriend enkel het nummer zingen tijdens de aftiteling. Toch is het uiteindelijk een mooi nummer geworden waarbij Seyfried met een prachtig stemmetje je toch een reden geeft om naar al die duffe namen te kijken die je vergeten bent voor je er echt erg in hebt.

  Het nummer wordt wel in de musical van Mamma Mia echt in het verhaal gebruikt. Daar wordt het door Sophie en Harry gezongen. Harry is de Britse bankier die potentiëel één van haar vaders kan zijn. In de film zingen de vaders bijna niet, behalve dan in het nummer Our Last Summer, welke deze lijst net niet heeft gehaald.

  Uiteindelijk wordt het nummer ook nog heel mooi gebruikt om Mamma Mia 2 te openen.

  Universal Pictures

  5. Fernando (Mamma Mia 2)

  Speciaal voor Mamma Mia! 2 Here We Go Again was popzangeres Cher ook van de partij. Deze zangeres is in 1946 geboren en heeft in de jaren die daarop volgden al vroeg veel ervaring opgedaan als zangeres en actrice. Door de jaren heen heeft ze zelfs de bijnaam Queen of Rock-'n-roll meegekregen en nu mag ze die titel opnieuw waarmaken door het nummer Fernando tijdens de tweede film voor te dragen.

  Ze mag het nummer in de film opdragen aan het personage van acteur Andy Garcia, terwijl ze langzaam een trap af komt lopen. Op een gegeven moment begint Andy Garcia ook nog mee te zingen. Ondanks haar leeftijd klinkt het nummer uiteindelijk nog best goed en is ze nog verrassend goed bij stem tijdens het zingen van dit bekende ABBA-nummer. Daarnaast is het even wat anders haar Rock-'n-Roll nummers Believe en If I Could Turn Back Time.

  Universal Pictures

  4. Money, Money, Money (Mamma Mia)

  Geld, de hele wereld lijkt erom te draaien. Donna zou ook graag wat geld hebben om al die geldsmekende mensen te betalen. Het leven van een alleenstaande vrouw blijkt maar zwaar, ze zingt dat het misschien wel beter as geweest als ze misschien een rijke vent was getrouwd. Geld, geld, geld, zou leuk zijn geweest, alles is te koop!

  Het grappig aan dit nummer is dat het begint in de armzalige straten waar Donna woont, maar je al snel wordt meegenomen door al Donna haar fantasiën. Voor je het weet zie je de gokkasten en spelkaarten van Vegas voorbijkomen of zie je hoe Donna lekker verwend achterover hangt op een cruiseschip. Maar goed, die rijke man waar ze naar verwijst in het liedje (de Britse Bankier Sam) heeft ze lang geleden al achter zich moeten laten.

  Universal Pictures

  3. Waterloo (Mamma Mia 2)

  Uit de eerste Mamma Mia-film weten we al dat Donna een flink aantal mannen versleten heeft. Dat zorgde er ook voor dat er maar liefst drie kandidaten waren die mogelijk Sophie haar vader konden zijn. Een van die potentiële vaders krijgt eindelijk een liedje in Mamma Mia-returns. Harry mag namelijk het nummer Waterloo opgedragen terwijl Donna en hij in een restaurant eten dat is vormgegeven naar de oude tijd dat Napoleon Bonaparte op zijn donder kreeg.

  Donna laat zich eerst nog van haar zachte kant zien: "maar Harry, we hebben elkaar net ontmoet.¨ Harry weet daarentegen heel zeker dat hij voor Donna is gevallen en schrikt er niet van terug om midden in het Napoleon-gethematiseerde restaurant plots één van ABBA's meest bekende nummers ten gehore te brengen. Grappig genoeg eten sommige restaurantbezoekers gewoon door alsof er helemaal niks aan de hand is, wanneer Harry een stokbrood gebruikt als gitaar of zwaard tijdens het zwaardvechten.

  Universal Pictures

  2. When I Kissed The Teacher (Mamma Mia 2)

  Dit was één van de eerste nummers die bekend werd gemaakt voor de nieuwste Mamma Mia. Ook verscheen er al snel een videoclip waardoor fans van Mamma Mia al snel een beeld kregen wat Mamma Mia Here We Go Again hen zou gaan bieden. We gaan terug naar de jeugd van de toch wat rebelse Donna, die op dat moment net is geslaagd voor haar opleiding. Een perfect moment om dit bekende nummer van Abba erbij te halen.

  De scene begint goed want waar iedereen dezelfde dodelijk saaie pakjes aan heeft, trekt de jonge Donna deze al snel uit om een te tonen dat ze daaronder een veel toffer pakje heeft. De docenten kijken behoorlijk verbaasd als ze midden in het liedje plots een kusje op hun wang krijgen van Donna en haar achtergronddansers. Maar ze konden het niet tegenhouden, want ze moesten gewoon de leraren een kusje geven.

  Universal Pictures

  1. Mamma Mia (Beide)

  Maar uiteindelijk mag het hoofdnummer van beide films niet op deze lijst ontbreken. Mamma Mia was Mamma Mia niet geweest als dit bekende nummer niet voorbij was gekomen. In de eerste film werd het nummer al spetterend gebracht, maar in de tweede film wordt alles naar een nog hoger niveau getild. In beelden die ook al voor premiere vrij werden gegeven, was al duidelijk hoe alles samenkomt in een spetterend optreden waarvan het dak eraf springt.

  In de eerste film werd het nummer spetterend uitgepakt door Donna nadat ze erachter kwam dat haar ex-vriendjes allemaal op het eiland aanwezig waren. Ze was echt in alle staten, maar voelde zich enorm verraden toen ze merkte dat zowel zij als hun grote fouten hadden gemaakt. In de tweede film komt het allemaal samen en klinkt het nog beter dan ieder zich van deel één herinnert. Alleen de zang zelf is al voldoende om kippenvel te krijgen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.