De beste LEGO sets voor Halloween!

Article
maandag, 30 oktober 2023 om 15:00
Halloween staat weer voor de deur. Misschien heb je je hele huis al onder de vleermuizen en nepspinraggen gegooid. Maar als je nog een finishing touch zoekt, zijn deze LEGO-sets misschien een idee.

Griezelige Minecraft-sets

Rond deze tijd van het jaar is er niet veel nodig om de gedachte aan Halloween op te roepen. Een blik op iets dat subtiel griezelig is, is eigenlijk al genoeg. Een skelet is een goed voorbeeld, of een pompoenlantaarn.
Laten er nou toevallig LEGO Minecraft-sets zijn van de Skeletkerker en de Pompoenboerderij. Ze zijn niet super eng (al worden we zelden bang van LEGO), maar ze passen goed in een Halloween sfeertje. De Pompoenboerderij heeft zelfs een steentje dat eruitziet als een jack-o’-lantern.
lego venom grootf1698399630

Venomized Groot

De kans is best aanwezig dat je dit jaar rond Halloween ook druk bezig bent met Marvel’s Spider-Man 2 en dan zitten je gedachten al snel bij Venom. Die heeft natuurlijk een vrij monsterlijke gedaante die prima past bij Halloween.
Het enge van het Venom-symbiote is natuurlijk dat het je helemaal kan corrumperen en dat is nog eens dubbel zo erg als de gastheer juist heel schattig is. Deze Venom-versie van Groot heeft dan ook iets heel verontrustends. Op de doos kun je de schattige baby Groot er nog doorheen zien komen, maar afhankelijk van hoe je deze set opbouwt kun je uiteindelijk achterblijven met een compleet door Venom overgenomen Groot.
lego ghostbusters ecto 1f1695134235

Ghostbusters ECTO-1

Met Halloween is het voor veel mensen een traditie om horrorfilms te kijken, of in ieder geval films over griezelige dingen. In die laatste categorie is Ghostbusters natuurlijk een klassieker, al is het meer een comedy dan een regelrechte griezelfilm.
Als jij ook kunt genieten van de film, heeft LEGO een geweldige set in de collectie. De auto van de Ghostbusters, ECTO-1 figureert uiteindelijk niet zo heel veel in de eerste film, maar is desondanks een iconisch onderdeel van de reeks. Deze LEGO-set is dan ook een mooie blikvanger op een Halloweenfeestje.
lego hocus pocusf1686640020

Het huisje van de Sanderson-zussen

Er zijn allerlei franchises waarvan je misschien zou verwachten dat ze de best bekeken Disney+ Original hebben geleverd. Hocus Pocus staat waarschijnlijk niet in dat rijtje, maar toch stond Hocus Pocus 2 kort na release heel snel aan de top. Daar zal de release in de aanloop naar Halloween vast bij hebben geholpen.
De Hocus Pocus-films zijn ook Halloween-films bij uitstek: ze spelen zich zelfs af op deze feestdag. Het huisje van de Sanderson-zussen, dat eerder dit jaar een LEGO-set kreeg, is ook zeker een goede toevoeging aan je Halloween-decoraties. Er zijn heksen, pompoenen, een zwarte kat en kinderen die trick-or-treaten. Wat wil je nog meer?
lego haunted house spookhuisf1698399550

Spookhuis

Als je een LEGO-set bij een gelegenheid zoekt, is het soms even nadenken. Maar soms wordt het antwoord je eigenlijk gewoon aangereikt. Want wat past er nou meer bij Halloween dan een spookhuis?
Dit LEGO-spookhuis heeft alles wat je van een spookhuis wil. Er zijn skeletten en kaarten, spinnenwebben en enge zolders. De boel wordt helemaal afgemaakt door een pijporgel en een portret van een ongetwijfeld Britse archeoloog uit het interbellum, die voor zijn grafroverij gestraft werd door een mummie en daarna aan een noodlottig einde is gekomen. Dat einde is vast te verklaren zonder een vloek, maar de waarheid mag een goed verhaal niet in de weg staan.