Top 7 beste LEGO games - Bouwstenen voor een goede game

  Nog eventjes en dan kun je aan de slag met LEGO Worlds op de PlayStation 4! Maar wat zijn nu de beste LEGO games? Dit is onze top 7!

  7. LEGO Star Wars: The Complete Saga

  In deze LEGO Star Wars game beleef je het eerste tot en met het zesde deel van de Star Wars-serie. De game bevat zo’n 120 karakters, zoals Luke Skywalker en Darth Vader, en biedt dus een ruime keuze aan speelbare personages. Er zijn veel LEGO Star Wars games, maar dit specifieke spel behoort daadwerkelijk tot de beste LEGO games.

  LEGO Star Wars: The Complete Saga kwam op 9 november 2007 uit op PlayStation 3 en Xbox 360, een tijdje later ook op de Wii en Nintendo DS.

  6. LEGO Harry Potter: Year 1-4

  Deze LEGO game volgt het verhaal van Harry Potter in zijn eerste vier jaren op Zweinstein. Je kunt als Hermelien, Ron en Harry de lessen bijwonen, toverspreuken oefenen, op bezemstelen vliegen en punten verdienen. LEGO Harry Potter: Year 1-4 is een magische variant onder de beste LEGO games.

  Mocht je na LEGO Harry Potter: Year 1-4 nog niet voldoende hebben aan deze magische toverwereld, dan kun je het avontuur ook verder doorzetten in de jaren 5-7. Beide delen zijn ook gebundeld verkrijgbaar in een LEGO Harry Potter collection.

  LEGO Harry Potter: Year 1-4 kwam op 25 juni 2010 uit voor PC, Nintendo DS, Wii, PlayStation 3 en Xbox 360. Later kwam de game ook uit op de PlayStation Portable.

  5. LEGO Batman 2: DC Super Heroes

  In de tweede LEGO Batman game sluiten Batman en Robin zich aan bij de andere DC-superhelden. Samen beschermen ze Gotham City tegen Lex Luthor en de Joker. Je ziet bekende figuren zoals Superman, Wonder Woman en Green Lantern terug in de game. De originele verhaallijn wordt op een LEGO-wijze verteld met gepaste grappen, zoals het de beste LEGO games betaamt.

  LEGO Batman 2: DC Super Heroes kwam op 22 juni 2012 uit voor PC, PlayStation 3, PlayStation Vita, Nintendo DS, Wii, 3DS en Xbox 360. Later kwam de game ook uit op Wii U.

  Mocht je na deze game geen genoeg krijgen van Batman, dan is het ook interessant om het derde deel erbij te pakken of deze held op het witte doek te zien. LEGO Batman schittert namelijk samen met Robin in de nieuwste film LEGO Batman: The Movie.

  4. LEGO City Undercover

  LEGO City Undercover is een kindvriendelijke variant van games als GTA en Saints Row. Je speelt het LEGO-mannetje Chase McCain, een undercoveragent, en moet Rex Fury tegenhouden om een einde aan zijn misdaden te maken. Ontdek de stad en vecht met vijanden om ze achter de tralies te krijgen.

  LEGO City Undercover was zo succesvol dat een release op de Switch ook niet uit mag blijven. Daarbij komt de game ook naar de PS4, Xbox One en Steam. Vooralsnog zijn er geen releasedata bekend voor deze versies van dit spel. Met deze nieuwe releases is LEGO City Undercover niet langer de Wii U-exclusive die hij jaren is geweest.

  LEGO City Undercover kwam op 28 maart 2013 uit voor Wii U.

  3. LEGO Marvel Super Heroes

  Op plaats drie van de beste LEGO games is LEGO Marvel Super Heroes. In deze game kun je met jouw favoriete Marvel-superhelden als leuke LEGO-poppetjes spelen. Verschillende Marvel-helden komen bij elkaar om de strijd aan te gaan met vijanden als Loki.

  Sinds de release heeft LEGO Marvel Super Heroes een heleboel DLC gekregen. Zo kwam de gratis Spider-Man DLC uit en werden onder ander Dark Phoenix, Winter Soldier, Symbiote Spider-Man, Hawkeye, Falcon en Beta Ray Bill toegevoegd met de Super Pack-DLC.

  LEGO Marvel Super Heroes kwam op 15 november 2013 uit voor PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, Wii U en PC. Op 29 november kwam de game uit op PlayStation 4, terwijl de Xbox One-versie pas op 29 februari 2014 uitkwam.

  2. LEGO Jurassic World

  Dinosaurussen spelen de hoofdrol in deze LEGO/game. De game neemt je terug naar de oude Jurassic Park films. Zo herbeleef je momenten uit Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park, Jurassic Park III en de laatste film Jurassic World. Deze keer maak je het avontuur echter mee met de bekende Deense bouwsteentjes.

  Jurassic World kwam 11 juni 2015 uit voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, PC, Nintendo Wii U, Nintendo 3DS en PlayStation Vita. Later is LEGO Jurassic World ook uitgebracht voor iPhone, iPad, iPod touch en Android-apparaten.

  1. LEGO Dimensions

  LEGO Dimensions volgt hetzelfde principe als de eerdere games, maar maakt alles toch weer wat meer interactief. Met een bijgeleverde portal kun je namelijk zelf figuurtjes in de game toveren zoals je dat gewend bent van bijvoorbeeld Skylanders en Disney infinity. Het leuke is daarbij dat je zowel in-game als buiten de game lekker met LEGO kunt puzzelen. Zo moet je de portal, personages en voertuigen zelf helemaal in elkaar zetten met LEGO.

  In LEGO Dimensions worden de verhalen van verschillende franchises helemaal door elkaar gehusselt. Zo kun je met bijna elk denkbaar personage wel spelen. Personages uit alle eerdere games uit deze toplijst komen terug en zelfs nieuwe karakters uit onder andere de Dr. Who-serie, Scooby Doo, Gremlins en Sonic komen om de hoek kijken. Regelmatig worden er nieuwe updates en packs uitgebracht voor LEGO Dimensions.

  Het spel verscheen voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One.

  LEGO Marvel Super Heroes: Universe in Peril

  Verkijgbaar vanaf 20 june 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.