De beste LEGO Creator 3in1 sets van het moment

Article
maandag, 29 januari 2024 om 15:00
We zeggen het vaker, maar LEGO kan best duur zijn. Maar als je het bouwen zelf net zo leuk vindt als het eindresultaat is er wel veel plezier te beleven aan één set, helemaal in de Creator 3in1 lijn. Dit zijn de beste sets om op drie verschillende manieren te bouwen van dit moment!

Knus huis

Een huis is een klassiek onderwerp voor een LEGO-set. Dat ligt natuurlijk ook voor de hand: geef iemand blokken of steentjes om mee te bouwen en de kans is aanwezig dat een huis het eerste is dat ze poberen te maken. Met deze set kun je drie heel verschillende huisjes bouwen.
Naast een vrij traditioneel idee met een dubbel puntdak, is er bijvoorbeeld iets dat meer op een A-frame huis lijkt en een hoog, bijna grachtenpand-achtig bouwwerk met meerdere verdiepingen. Twee van deze huizen liggen ook nog eens aan het water, dus het is ook niet zo dat je vastzit aan de sfeer, of liever het gebrek daaraan, van Amerikaanse suburbs. Zelfs het traditionele huisje doet daar eigenlijk niet echt aan denken.
lego creator papegaaitf1706023365

Exotische papegaai

De inheemse flora en fauna van Nederland is mooi, dat ontkennen we zeker niet. Maar voor de afwisseling is het ook fijn om af en toe te kijken naar wat er elders op de aardbol woont. De felle kleuren van tropische dieren zijn vaak erg aantrekkelijk.
De Exotische papegaai van LEGO Creator had misschien beter Tropische dieren kunnen heten, want maar één van de voorgestelde modellen is daadwerkelijk een papegaai. Verder kun je met de set een fel blauwe kikker maken en een mooie tropische vis. In de natuur zijn felgekleurde dieren trouwens vaak gevaarlijk, maar dat risico heb je gelukkig niet met LEGO (tenzij je het inslikt, natuurlijk).
lego creator safaridierenf1706023439

Safaridieren

We blijven even bij dieren die je in Nederland niet zomaar ziet. Want ook op de savanne lopen natuurlijk prachtige wilde dieren rond. Sommige mensen vinden het nodig om daarop te jagen, maar we hebben een vreedzamer alternatief gevonden.
Met deze Creator 3in1 set kun je een leeuw, giraf of gazelle (met kalf) bouwen. Als bonus zijn er ook een flamingo en een vlinder. Van de grotere dieren kun je ook de poten, staart en nek bewegen, dus je kunt ook alle kanten op met hoe je ze neerzet nadat je ze hebt gebouwd.
lego creator hoofdstraatf1706023503

Hoofdstraat

Huisjes zijn leuk, maar er zijn nog veel meer gebouwen die je van LEGO kunt maken. Met deze set kun je er zelfs een heleboel maken. Niet alleen omdat het een 3in1 set is, maar omdat je een hele straat mag bouwen.
Als straat kan hij op twee manieren gebouwd worden, één met allerlei winkeltjes op een rij en één met een boog waar je onderdoor kunt. Dan is er nog de optie om met dezelfde steentjes een toren te bouwen. Je kan dus alle kanten op met deze serie.
lego creator piratenschipf1706023604

Piratenschip

Er zijn periodes waarin LEGO meer of minder gebruik maakt van piraten als onderwerp. Het mooie is dat als er dan een piratenset is, het ook vaak een geweldig leuke is. Neem bijvoorbeeld dit piratenschip.
Ten eerste is het schip zelf mooi en bovendien zijn de andere modellen ook heel leuk. Zo kun je op schattenjacht in een onheilspellende grot. Dan is er ook een soort uitvalsbasis voor je piraten, in de vorm van een kleine watermolen waar je even aan land kunt uitrusten.