De beste koptelefoons voor PS5, Xbox en PC van Trust getest

Article
dinsdag, 03 augustus 2021 om 16:00
trust gxt zamakf1627559861
Audio wordt voor veel console-fabrikanten en ontwikkelaars steeds belangrijker en dus is het ook essentieel dat je een goede koptelefoon in huis hebt voor je PS5, Xbox of PC. Gelukkig hoef je daar geen fortuin voor uit te geven met deze headsets van Trust die we hebben getest.

Trust GXT 414 Zamak Gaming Headset

Ben je iemand die meerdere consoles en een PC in huis heeft staan en op elk platform wil genieten van dezelfde hoge kwaliteit audio? Dan is de Trust GXT 414 Zamak een goede optie. De gaming headset is namelijk speciaal gemaakt om dienst te doen op meerdere platformen en heeft dan ook maar liefst drie kabels - een één meter-lange kabel voor consoles, een extra verlengkabel voor op de PC en een 1,3 meter-lange kabel met in-line microfoon voor smartphones en tablets.
Dat de Trust GXT 414 Zamak zich richt op meerdere platformen doet alleen niks af aan de audio-kwaliteit. De actieve drivers van 53mm zorgen namelijk overal voor een krachtig geluid, of dat nu is op een bakbeest van een gaming PC of een smartphone. Dankzij de gebalanceerde sound signature zijn alle geluiden ook duidelijk te horen en worden kleine details niet weggeblazen door een explosie of overmatige bastonen. Met de microfoon ben je duidelijk te verstaan voor je teamgenoten en als je geen multiplayer game aan het spelen bent, dan kan je de modulaire microfoon ook simpelweg verwijderen.
De gaming headset is bovendien van hoogwaardige materialen gemaakt. De metalen structuur zorgt ervoor dat de koptelefoon tegen de nodige stootjes kan - al zullen we het niet aanraden om de Zamak van vier hoog naar beneden te gooien - terwijl de leren hoofdband en grote oorkussens ervoor zorgen dat het op het gebied van comfort zeker snor zit.
trust gxt 323w carusf1627559887

Trust GXT 323W Carus Gaming Headset

Sony heeft het al vanaf de aankondiging van de PlayStation 5 duidelijk gemaakt dat de next-gen console niet alleen ‘next-gen’ wordt op het gebied van graphics. De fabrikant wil namelijk al je zintuigen naar het volgende niveau tillen. Daardoor heeft de controller een flinke upgrade gekregen in de vorm van de DualSense controller, maar heeft Sony ook veel geïnvesteerd op het gebied van audio.
Speciaal voor de PlayStation 5 heeft Trust een witte versie GXT 323W Carus gemaakt, zodat je optimaal kan genieten van alles wat de PS5 op het gebied van audio te bieden heeft en in dezelfde stijl. Dankzij de 50mm grote drivers in de Carus zal je alles horen, van vijanden die om de hoek komen aanrennen tot aan grote explosies met een bulderende bass. Mede dankzij de 3D audio die je kan aanzetten in de settings van de PlayStation 5 voor koptelefoons.
De ademende oorkussens zullen er bovendien voor zorgen dat je oren lekker koel blijven tijdens intense potjes. Tijdens die potjes zal je ook niet in de knoei raken met de kabel, want Trust heeft een 1,2 meter lange kabel aan de Carus geplaatst, zodat het de ideale lengte heeft om in de DualSense controller te stoppen. Tel daar ook nog eens een duidelijke microfoon bij op en je hebt een ideale koptelefoon voor je PS5.
Naast de witte versie van de Carus is de gaming headset van Trust ook in andere kleuren te krijgen en kan je de koptelefoon gebruiken op andere platformen. Zo is de Carus ook te gebruiken op de last-gen consoles, Xbox Series X en PC.
trust forzef1627559838

Trust GXT 488 Forze PS4 Gaming Headset

Een gaming headset qua uiterlijk ontworpen voor de PlayStation 5 is natuurlijk leuk, maar het feit is dat veel spelers nog geen next-gen consoles in huis hebben. Dat is ook niet zo vreemd met de aanhoudende tekorten. Je moet mazzel hebben, of een heel diepe portemonnee, wil je tegenwoordig een PlayStation 5 of Xbox Series X in huis halen.
Veel spelers gamen dan ook nog gewoon op de PlayStation 4, die de vorige generatie een enorme playerbase wist aan te trekken. En ook voor die groep heeft Trust een speciaal ontworpen gaming headset, te weten de Trust GXT 488 Forze. Net zoals de Carus heeft ook deze koptelefoon grote drivers van 50mm die ervoor zorgen dat je alle details kan opvangen in games. Of dat nu een veldslag in Call of Duty Black Ops Cold War, een racebaan in F1 2021 of voetbalveld in FIFA is.
Voor multiplayer games kan je daarnaast helder communiceren dankzij de flexibele microfoon - inclusief schuim dat ongewenste geluiden buiten zal houden - die je ook makkelijk omhoog kan draaien als je hem niet nodig hebt. De GXT 488 Forze is daarnaast zeer geschikt voor lang game-sessies, want de zachte over-ear kussens en de verstelbare hoofdband zorgen ervoor dat de gaming headset comfortabel op je schedel zal rusten.
trust blizz 71f1627560029

Trust GXT 450 Blizz RGB 7.1 Surround Headset

Veel gaming PC en accessoires hebben tegenwoordig RGB-verlichting, zodat je je hele setup naar eigen smaak kan aanpassen. Niet langer hoeft alles alleen maar zwart of wit te zijn, met hier en daar wat rode accenten. Je kan je setup nu helemaal voltooien met de Trust GXT 450 Blizz.
Deze gaming headset heeft namelijk kleurrijke LED-verlichting op beide oorschelpen, maar dat is niet het enige wat de koptelefoon te bieden heeft. De 40mm grote drivers maken namelijk gebruik van een virtuele 7.1 Surround Sound. Dat houdt is dat het lijkt alsof de audio van alle kanten kan komen, wat ideaal is in shooters en racegames. Je hoeft niet langer meer in de achteruitkijkspiegel te kijken of een concurrent een inhaalmanoeuvre wil maken en het zal lijken alsof je aan het valsspelen bent in first person shooters.
Ondanks dat de drivers iets kleiner zijn dan de andere Trust gaming headsets die we hebben besproken, betekent dat niet dat de koptelefoon inlevert op het gebied van comfort. Ook deze koptelefoon heeft grote over-ear oorkussens, evenals een suspension strap hoofdband, die het gewicht evenredig verdeelt. Dankzij de handige in-line controls in de twee meter lange kabel heb je ook nog eens het volume, de mogelijkheid om de microfoon te muten en de verlichting binnen handbereik.
trust pylof1627560120

Trust GXT 433 Pylo Gaming Headset

Ben je erg gevoelig als het aankomt op je oren en wil je zeker weten de beste koptelefoon in huis halen op het gebied van comfort, dan is de Trust GXT 433 Pylo misschien wel de ideale kandidaat voor jou. Deze koptelefoon heeft namelijk grote over-ear oorkussens die gevuld zijn met memory foam. Dat betekent dat de oorkussens zich perfect aan de vorm van jouw hoofd en oren zullen aanpassen.
Dat de GXT 433 Pylo zich richt op comfort, betekent alleen niet dat de andere aspecten van de gaming headset ondermaats zijn. Met de krachtige 50mm drivers kan je namelijk alsnog alle lagen van het geluid, van de volle bastonen tot aan de treble perfect horen en ook de microfoon doet prima dienst in multiplayer games.
De koptelefoon is bovendien ook geschikt voor alle platformen. De standaard kabel is namelijk één meter lang, en heeft in-line controls om het volume te regelen de microfoon te dempen, wat ideaal is voor smartphones en consoles. Daarnaast zit er ook een extra verlengkabel van een meter in de doos, voor als je de koptelefoon wil gebruiken op PC. Of je nu dus onderweg bent of in je bureaustoel zit, de Pylo kan je overal gebruiken.
Dit artikel is in samenwerking met Trust.

Populair Nieuws