De beste knusse games voor het najaar

Article
woensdag, 08 november 2023 om 17:30
<font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">unpackingf1698941034</font></font>
Nu de dagen weer kort, grauw en donker worden is het tijd om knusse games te spelen waar je warm van wordt. Met al die topreleases dit jaar is er genoeg om van te genieten, maar de meeste daarvan laten je hart sneller kloppen en geven je een goede dosis adrenaline. Wij zetten de beste knusse games voor het najaar op een rijtje die je juist helpen ontspannen richting de donkerste dagen van het jaar.
Wie het heeft over knusse games die je een warm gevoel geven van binnen, komt al snel uit bij de bekende namen als Animal Crossing: New Horizons of Stardew Valley. Uiteraard zijn het uitstekende keuzes, maar voor dit lijstje kijken we even verder dan de usual suspects. Tijd om vijf toffe knusse games voor dit najaar uit te lichten.

1. Unpacking

We trappen af met Unpacking, een heerlijke puzzel titel waarin je in ieder level de taak krijgt om je spullen uit te pakken na een verhuizing. Elke keer kun je langzaam tot rust komen bij het uitpakken van tal van spullen van de vrouwelijke hoofdpersoon, terwijl je langzaam maar zeker een kijkje in haar leven krijgt op basis van de spullen die je uitpakt. Je kunt in deze game dan ook de tijd nemen om rustig de inrichting van de kamer te voltooien. Er is geen sprake van gehaast of verstopte geheimen om je zorgen om te maken.

2. Viewfinder

Viewfinder is ook een uitstekende keuze als je zoekt naar een goede game om mee te ontspannen. Deze kleurrijke indiegame geeft je een polaroid-camera waarmee je hele bijzondere foto’s neemt. De foto’s die je maakt worden namelijk onderdeel van de kleurrijke wereld waar je doorheen wandelt.
Op deze manier los je puzzels op om obstakels te overkomen en je verder door de wereld te begeven. Met een speeltijd van zes uur ben je ook niet al te lang bezig met de interessante puzzels die je tegenkomt. Ondertussen geniet je ieder moment van de prachtige vista's en het leuke, mysterieuze verhaal.
5ec7730e 522e 4876 88e8 7f3f87c209a8f1688055205

3. A Short Hike

Van Viewfinder schakelen we over naar de volgende indietitel: A Short Hike. In dit avonturenspel heb je de controle over een donkerblauwe vogel genaamd Claire die als doel heeft om de top van een berg te bereiken. Om dat te doen met je gouden veren verzamelen, waardoor de kleine vogel meer uithoudingsvermogen krijgt en gemakkelijker de berg kan beklimmen.
A Short Hike is geroemd om hoe ontspannen het avontuur is, waarbij je toch constant geboeid bent door de persoonlijke verhalen van de personages die je tegenkomt in de game. Zoals de titel al doet vermoeden, is de speeltijd met twee uur ook zeer kort. Gelukkig is het prijskaartje dan ook niet zo hoog.

4. Disney Dreamlight Valley

Wie van Disney houdt en kan genieten van Animal Crossing, zal zich helemaal thuis voelen in Disney Dreamlight Valley. De game schotelt een magische wereld voor die je moet onderhouden, waarbij tal van bekende Disney-figuren opduiken en in jouw vallei willen wonen. Samen met de iconische helden en schurken is het jouw doel de magie terug te laten keren in de vallei, terwijl je ondertussen lekker kunt vissen, koken en de wereld kunt inrichten.

5. Spiritfarer

We sluiten het lijstje met beste knusse games voor het najaar af met Spiritfarer. Deze geeft een nieuwe betekenis aan het genre, want dit is een knusse game die draait om de dood. Dat lijkt een combinatie die net zo goed werkt als water en olie: niet dus. Toch is niets minder waar.
Het is namelijk een game waarin je de avonturen van Stella volgt, de eigenaar van een pond die geesten naar hiernamaals begeleidt. Daarbij komen tal van leuke, kleine taken kijken, zoals vissen, tuinieren, koken, het inrichten van woningen en ga zo maar door. Al snel zul je wellicht toch ook een traantje laten door de emoties die de game op deftige wijze weet los te maken.