De beste kerstfilms op Netflix om de koude dagen door te komen

Article
dinsdag, 18 december 2018 om 16:56
office christmas partyf1577027642
De dagen zijn korter, buiten is het donker en je zit het liefst met een dekentje op de bank want het is ontzettend koud. Het begint langzaamaan steeds meer op de winter te lijken en dit betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Het kan dan geen kwaad om de beste kerstfilms op Netflix te kijken, toch?

Office Christmas Party

Heb je nu echt zin in een komische film die niet al te serieus is? Office Christmas Party is één van de beste kerstfilms op Netflix als je houdt van flauwe grappen en absurde situaties. Aan de titel kun je het wel raden: de film gaat over een kerstfeest op kantoor. Alleen dit keer gaat het niet volgens plan.
Carol Vanstone is CEO van het bedrijf Zenotek. Het filiaal waar haar broer, Clay Vanstone, de baas is, gaat erg slecht. Carol kondigt aan dat ze dit filiaal eigenlijk moet sluiten, maar dat ze het nog één kans wil geven. Clay bedenkt een meesterlijk plan: een kerstfeest haalt belangrijke potentiële klanten wel over om met het bedrijf samen te werken. De medewerkers van het kantoor dragen allemaal hun steentje bij om het feest te laten slagen, maar dit gaat natuurlijk helemaal fout.
klausf1577028096

Klaus

Voor wie op zoek is naar een kerstfilm voor het hele gezin is bij de animatiefilm Klaus aan het perfecte adres. In de film is Jesper de luie zoon van een topman bij de post. Om hem een lesje te leren wordt de jongen gestuurd naar het afgelegen Smeerensburg om daar een succesvol postkantoor te beginnen. Als hij daarin faalt, dan kan hij de erfenis vergeten.
Het probleem voor Jesper is alleen dat niemand in Smeerensburg behoefte heeft om een brief of pakket te versturen, mede door een ruzie tussen twee grote families. De jongen is het einde nabij, totdat hij kennis maakt met een reusachtige man die speelgoed maakt en verdacht veel lijkt op de kerstman...
143022

De Vijf Legendes

Als je de titel niet herkent kun je nog eens kijken naar de Engelse naam van de film, namelijk The Rise of the Guardians. Op Netflix is de film zowel in het Engels als in het Nederlands te zien. De film gaat over de onsterfelijke legendes die samen moeten werken wanneer een boosaardige boeman, genaamd Pitch, aarde begint te terroriseren. De legendes moeten de onschuldige kinderen beschermen tegen al het kwaad dat Pitch brengt, maar dit kunnen ze niet zonder elkaar doen.
Wie zijn de legendes dan? Het team bestaat uit bekende figuren zoals de paashaas, de tandenfee, Klaas Vaak, de Kerstman en Jack Frost. Ze hebben ieder wel iets bijzonders waar ze dan weer goed in zijn. Het is niet een kerstfilm zoals je verwacht, maar omdat Klaus North een grote rol speelt is het wel leuk om de film te kijken tijdens Kerstmis.
the knight before christmasf1577028757

The Knight Before Christmas

In veel romantische films die zich afspelen tijdens kerst is de hoofdrolspeelster vaak op zoek naar de prins op het witte paard. In The Knight Before Christmas is dat letterlijk het geval voor vrijgezel Brooke, die de hoop op een gelukkig einde allang heeft opgegeven.
Ten minste, totdat ze ineens een man in een harnas aanrijdt met haar auto. Hij claimt een ridder uit de 14de eeuw te zijn genaamd Sir Cole, maar volgens Brooke zal hij vast en zeker geheugenverlies hebben opgelopen bij het ongeluk. Ze besluit hem te helpen, maar steeds meer begint ze te geloven dat Cole daadwerkelijk door de tijd is gereisd.
143024f1577028244

The Christmas Chronicles

Deze kerstfilm is vorig jaar uitgekomen op Netflix en was meteen een hit. We hebben het natuurlijk over The Christmas Chronicles! In deze Netflix Original is Kurt Russell te zien als de Kerstman. De film gaat over Teddy en Kate Pierce die bewijs proberen te verzamelen dat de Kerstman bestaat. Alleen kunnen de twee het niet goed met elkaar vinden en zitten ze daarom nog niet in de kerststemming.
Ze besluiten uiteindelijk om in de slee van de Kerstman te klimmen, maar zetten de boel op stelten. Hierdoor kan de Kerstman zijn laatste cadeautjes niet naar de kinderen brengen. Nu moeten Teddy, Kate en de Kerstman de nacht door om Kerstmis te redden.