De 5 beste Karl Urban films - Good guys en bad guys

Article
dinsdag, 24 oktober 2017 om 16:05
xgn google image
Gewapend met twee M16 machinegeweren is Skurge een van de coolste henchman van dit jaar. Acteur Karl Urban heeft al flink wat rollen op zijn naam staan, maar met Skurge laat hij zien ook prima een slechterik te kunnen spelen. Wij zetten de beste Karl Urban films op een rijtje voor wie al een voorproefje van hem wil.

5. The Chronicles of Riddick

Het volkje The Necromongers is geen lieverdje. In de film The Chronicles of Riddick trekken ze van planeet naar planeet om de bevolking tot Necromonger om te vormen. Net als de Borg uit StarTrek, maar dan met nog toffere bepantsering!
Karl Urban speelt in de film de rol van Necromonger commandant Vaako, die maar al te graag de leiding overneemt van de huidige baas van de wezens. Voor hem komt het dan ook goed uit dat Riddick (Vin Diesel) ook zijn pijlen op de leider heeft gericht.
Het is lastig te zeggen of Urban in zijn rol als Vaako nou aan de goede of de slechte kant staat. We zullen de film niet spoilen, maar wel benoemen dat hij een kort momentje speeltijd krijgt in het vervolg op The Chronicles of Riddick!
120314

4. The Lord of the Rings: The Return of the King

Waar Karl Urban in Thor zijn hoofd daadwerkelijk kaal schoor voor de rol van Skurge, is er een tijd geweest waarin hij lange lokken had. In 2003 om precies te zijn, want dat is het jaar dat The Lord of the Rings 3 uitkwam.
Urban speelde ook in deel 2, maar schittert in het derde deel als aanstaande King of Rohan. Want als ridder te paard weet hij menig ork een kopje kleiner te maken. Zijn rol in the Lord of the Ring films mogen dus niet ontbreken in de lijst met beste Karl Urban films. Als good guy dit keer!
120315

3. RED

Naast John Malkovich, Morgan Freeman en natuurlijk Bruce Willis, had Karl Urban ook een grote en goede rol in de film RED uit 2013. Hierin wordt een groepje oud-CIA leden achterna gezeten om losse eindjes af te knopen.
FBI-agent William Cooper (Karl Urban) heeft de taak om deze oude rakkers op te sporen, maar als snel blijkt dat dit niet zo eenvoudig is als even het bejaardentehuis inlopen. RED staat namelijk voor Retired and Extremely Dangerous!

2. Dredd

In een stad met bijna een miljard bewoners, is het niet vreemd dat de criminaliteit uit haar voegen knalt. In Dredd is dit het geval in Mega-City One, waar dagelijks duizenden meldingen van criminele activiteiten binnenkomen.
Om geen jaren kwijt te zijn met het opsluiten, voorleiden en straffen van criminelen, krijgen Judges de mogelijkheid om voor eigen rechter te spelen. De tofste van deze gasten wordt gespeeld door Karl Urban.
Hoewel je nauwelijks iets van zijn gezicht (of lichaam) ziet, heeft Urban keihard moeten trainen om een beetje de vorm van een breedgeschouderde tank te krijgen. Net als voor de rol van Skurge in Thor Ragnarok. Dat harde werken mag worden beloond, ook met een plekje in de lijst met beste Karl Urban films.
120317

De beste Karl Urban films 1. Star Trek Beyond

Wie de ruimte in wil kan er maar beter voor zorgen dat er een gerenommeerde dokter aan boord is. In Star Trek Beyond (en Star Trek en Star Trek Into Darkness) wordt de rol van dokter McCoy vervuld door Karl Urban. Moet je de film nog zien, dan kan je die hier kopen.
Het kan dan ook niet anders dat de goedwillende dokter ervoor zorgt dat deze film de eerste plaats in de lijst met beste Karl Urban films pakt. Mooi voor Urban dat zijn haar snel groeit, want anders had ook dokter McCoy met een kale bol rond moeten lopen, net als Skurge!