Beste karakters in actiefilms - De tofste personages op een rijtje!

  Er zijn een heleboel actiefilms met supergave karakters, maar wat zijn nou eigenlijk de beste personages? Wij hebben hier een lijst gecreëerd met de tofste karakters die je in de filmwereld terug kunt vinden. Van grote schurken tot aan superhelden, niets is te gek.

  Independent Films

  John Wick

  John Wick is een legendarische huurmoordenaar voor de Russische maffia geweest en dat is zeker goed te merken. Wanneer hij zijn geduld verliest, dan kan hij helemaal los gaan en een hele gang van Russische gangsters kapot maken (mocht hij dit willen). Het is fantastisch om hem te zien vechten, maar al doet hij dat niet dan houden we ook zeker wel van hem. Toch helpt het dat hij zo goed kan vechten, want dat maakt hem bruut.

  Gelukkig komt er nu ook een serie! Eerder dit jaar werd de serie officieel uit de doeken gedaan en dat vinden we natuurlijk tof. Na de fantastische films is een serie meer dan welkom. John Wick wordt gespeeld door Keanu Reeves. Veel mensen, waaronder ook wij van de redactie, vinden dit karakter in al meerdere actiefilms toch wel een van de besten. Dat is waarom hij zeker een plekje verdient in deze lijst.

  20th Century Fox (via Warner Bros.)

  Deadpool

  Wade Wilson. Een jonge huurmoordenaar met een goed hart. Hij was gelukkig nadat hij de liefde van zijn leven, Vanessa, ontmoette. Helaas werd hij al snel gediagnosticeerd met kanker in een terminale fase. Wanneer Wade wordt benaderd door een man van een geheimzinnige organisatie, krijgt hij de kans om akkoord te gaan met een experiment waar hij zogenaamd een superheld van kan worden.

  Hij hoopt zo in leven te blijven. Dit experiment maakt hem zowaar onsterfelijk, maar zijn lichaam is wel zwaar verminkt. Wade wil wraak op de man die de experimenten op hem heeft uitgevoerd en zo ontstaat onze favoriete antiheld: Deadpool.

  Deadpool is gewelddadig, dramatisch en vreselijk dirty-minded. Hij is een van de beste karakters die ooit heeft bestaan. Als er ook maar iemand is waar je om kunt lachen, dan is hij het wel. En ondanks zijn flauwe en obscene grappen is hij toch wel iets wat je een held kan noemen? Al vergeet je het feit dat hij mensen vermoordt. Het maakt niet uit, hij hoort sowieso in onze lijst van beste karakters in actiefilms!

  The Walt Disney Company Benelux

  Will Turner

  William Turner is de leerling van een smid in Port Royal. Stiekem is hij verliefd op Elizabeth Swann. Het lijkt alleen alsof het nooit wat zal worden, aangezien ze de dochter is van de gouverneur. Will is de zoon van “Bootstrap Bill” Turner, een zeeman die er in de jeugd van Will weinig was.Waarom Will tot de beste karakters in actiefilms behoort, is omdat hij een goed persoon is. Hij is vriendelijk, aardig en nog eens een fantastische zwaardvechter ook.

  Hij kan ook in alle situaties waarin hij belandt overleven. Hierdoor merk je dat het een intelligente jongen is. Will Turner is een fantastisch karakter uit de Pirates of the Caribbean films, gespeeld door Orlando Bloom. Met een super vette persoonlijkheid en wat fantastische vechtscènes is dit karakter rond. Als er iemand is die in deze lijst van beste karakters in actiefilms hoort, dan is hij het wel.

  Warner Bros. Pictures

  Lara Croft

  In 2018 kwam de reboot van de bekende film Tomb Raider, met in de hoofdrol Alicia Vikander. Lara's vader verdwijnt en eerst besluit ze gewoon zijn bedrijf over te nemen, maar de gedachte over haar vader blijft in haar hoofd hangen. Wanneer ze bij de politie een verklaring moet ondertekenen dat haar vader overleden is, gaat ze naar hem op zoek. Hij heeft een aanwijzing achtergelaten die ze volgt, in de hoop haar vader te vinden. Ze reist naar een vreemd eiland om daar de tombe in te gaan en aldaar moet ze al haar grenzen verleggen.

  Deze vrouw kan in haar eentje overleven, vecht gewoon even met tien mannen tegelijk en en weet zichzelf te redden op een onbekend eiland. Ja, deze vrouw verdient het om in de lijst te staan. Als je zo badass bent, dan heb je je plek al snel verdiend tussen de beste karakters in actiefilms.

  DC Comics & Warner Bros. Entertainment

  The Joker

  Er zijn al een boel verschillende Jokers geweest, maar een van de beste Jokers was Heath Ledger in The Dark Knight. The Joker is gebaseerd op het karakter uit de stripboeken. Hij staat voor alles wat zorgt voor chaos. Dat is ook zijn doel; chaos veroorzaken door middel van criminaliteit. Hij is compleet gestoord. Maar ergens in alle chaos en gestoordheid, heeft hij toch ook nog iets menselijks. Heath Ledger heeft de rol fantastisch gespeeld, wat dit karakter alleen maar beter heeft gemaakt.

  De lach van The Joker zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan. Die gestoorde lach, waardoor je wist dat hij echt een maniak was. In onze special over de beste Joker acteurs werd ook genoemd dat Heath Ledger de lach fantastisch deed. Zal binnenkort de nieuwste Joker, die gespeeld wordt door Joaquin Phoenix, dit kunnen overtreffen?

  Twentieth Century Fox

  John McClane

  John McClane is het hoofdpersonage van de Die Hard films. Bijna iedereen kent wel zijn slagzinnen; zinnen als “Yippee-ki-yay, motherfucker”. Maar wat maakt hem nou een van de beste karakters in actiefilms?

  In elke film doet McClane eigenlijk wel wat tegen zijn zin in. Maar weet je, wie wil er dan ook riskeren dat ze doodgaan in een of andere gevaarlijke situatie waar ze in verzeild raken? Dus kwalijk nemen we het hem niet. Wat John McClane zo goed maakt, is het feit dat hij gewoon menselijk is. Superhelden zijn namelijk allemaal leuk en aardig, maar natuurlijk is dat niet realistisch. John McClane is gewoon een of andere gozer op de verkeerde plek, op de verkeerde tijd.

  En ja, hij komt ook in gevechten en vette actie terecht, maar is hij daar zelf enthousiast over? Niet heel erg nee. Maar hij doet het wel, omdat hij niet bang is om problemen op te lossen zodra ze op zijn pad komen. De rol van John McClane wordt gespeeld door Bruce Willis, die er echt perfect voor is.

  Twentieth Century Fox

  Thomas

  Je kan hem ook van de boeken kennen, maar op dit moment hebben we het toch echt over de film. Ook al vallen de films een beetje tussen Sci-fi en actie in, dit karakter past er zeker bij. Thomas is het hoofdpersonage in de serie van The Maze Runner. Door de films heen komt er steeds meer actie om de hoek kijken en wordt Thomas eigenlijk steeds beter. Soms is hij wel een beetje een sukkeltje als het gaat om Teresa, maar over het algemeen is hij toch zeker een van de beste karakters.

  Wat hem ook nog eens beter maakt, is het feit dat hij tegen mensen in gaat. Wanneer hij weet dat hij gelijk heeft, bewijst hij het. Er zijn namelijk wel momenten in de films waar hij zichzelf moet bewijzen. Thomas wordt gespeeld door Dylan O’Brien, een jonge acteur die steeds bekender wordt. Dat is natuurlijk ook niet raar met zijn acteerprestaties. Dankzij hem haalt Thomas het lijstje van beste karakters in actiefilms, maar ook zonder Dylan had Thomas het lijstje van beste karakters in actiefilms wel gehaald.

  Universal Pictures

  Deckard Shaw

  Ja. Hij heeft inderdaad niet altijd even aardige dingen gedaan in de Fast and Furious films, maar in het achtste deel (Fate Of The Furious) bewijst hij toch echt dat hij in het lijstje van beste karakters in actiefilms hoort. Van een heel vliegtuig vol mannen uitschakelen terwijl hij een baby vasthoudt, tot zich een weg uit de gevangenis klimmen en vechten. Deze gozer doet het allemaal.

  En ja hij heeft dan wat vervelende dingen gedaan in het verleden, maar laten we het verleden even vergeten. Op dit moment is hij gewoon een gozer met zieke vechtscènes. Hij verdient dus zijn plaats in deze lijst. Deckard Shaw werd gespeeld door Jason Statham. Of hij zal terugkeren in Fast and Furious 9 weten we niet, maar gelukkig komen een aantal andere bekenden wel terug. Mocht je willen lezen wie, dan kan dat in onze Fast and Furious 9 special.

  Independent Films

  Katniss Everdeen

  Deze vrouw weet niet van ophouden en is een pure strijdster. Katniss Everdeen uit de Hunger Games konden we niet buiten de lijst van beste karakters in actiefilms laten. Het begint al dat ze zich vrijwillig aanmeldt als haar zusje wordt gekozen om te vechten in een arena tot de dood. Dit doet ze om haar zusje te beschermen en omdat ze weet dat zij het langer vol zou houden dan haar zusje.

  Doordat Katniss uit een arm district komt, heeft zichzelf leren jagen. Hierdoor kon ze namelijk op dieren jagen om voor eten voor haar moeder en haar zusje te zorgen. Naast jager is ze een echte krijger, zodra ze een pijl en boog in haar handen heeft.

  Deze vrouw, gespeeld door Jennifer Lawrence, is niet alleen een strijder, maar staat uiteindelijk ook nog symbool voor de rebellie tegen het capitool. Als je dat niet een van de beste karakters in actiefilms kan noemen, dan weten wij het ook niet meer hoor. Maar op dit moment verdient ze zeker een plaats in deze lijst.

  Twentieth Century Fox

  Wolverine

  Eigenlijk heet hij James Howlett, maar mensen kennen hem beter als Logan of Wolverine. In elke hand heeft Wolverine drie uitschuifbare klauwen die deel uitmaken van zijn skelet. Verder is hij ook in staat om te genezen bij elke verwonding, maakt niet uit hoe erg die is. Soms kan Wolverine in een staat komen waarbij hij niks meer is dan een wild dier. En ondanks het feit dat deze staat zijn leven meerdere keren heeft gered, haat hij het. Hij kan in gevechten dan zo wild worden dat hij op geen enkel moment terugdeinst voor zijn tegenstanders.

  Dit fantastische karakter wordt gespeeld door Hugh Jackman, wat ook niet anders had moeten zijn. Zonder hem was de rol nooit zo goed geweest. En waarom hoort Wolverine nou in deze lijst van beste karakters in actiefilms? Nou dit alles hierboven, plus hij is ook nog eens heel intelligent en super loyaal naar de mensen waar hij van houdt. In het begin was hij wel een beetje onbeschoft, maar langzamerhand werd dat steeds minder. Wolverine is om het even samen te vatten een van de coolste karakters die ooit te heeft bestaan en verdient honderd procent een plek in deze lijst.

  Wie vind jij de beste karakters van actiefilms?

  Dat is een flinke lijst met heel wat toffe karakters, maar welk personage is jou het meest bijgebleven? Is het een superheld of ben je meer van de kwaadaardige schurken? Laat het zeker even weten in de reacties onder dit artikel!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.