Dit vinden jullie de beste Joker acteur aller tijden!

  Over de jaren is The Joker gespeeld door vele acteurs. Is het niet in live-action films, dan is het wel in animatiefilms. Nu dat er een nieuwe Joker aan zit te komen, gespeeld door Joaquin Phoenix vroegen wij ons af wat jullie de beste Joker acteur tot nu toe vinden. Lees het hieronder in de uitslag van onze poll.

  5. Jared Leto

  De Joker acteur die op nummer vijf staat in onze lijst is Jared Leto. Van de vele stemmen heeft hij er maar weinig gekregen. De Joker van Jared Leto was te zien in de DC-film Suicide Squad waar hij alles eraan doet om zijn liefje Harley Quinn te beschermen. In Suicide Squad zagen we ook hoe de psychopatische Joker Harley Quinn gek heeft gemaakt.

  Als voorbereiding op de rol van Joker in Suicide Squad ging Jared Leto de straat op om zijn Joker-lach te testen op nietsvermoedende bijstanders. Hij wilde weten welke lach mensen het meest oncomfortabel maakte, wat leidde tot de lach die we in de film kunnen horen.

  4. Cameron Monaghan

  De Joker acteur die op de vierde plaats staat is Cameron Monaghan. Deze acteur speelt The Joker in de hitserie Gotham. In Gotham zien we een aantal verschillende variaties van The Joker. Zo zien we een versie waar zwaar gebruik wordt gemaakt van make-up om de iconische look van The Joker te maken, maar we zien ook een versie waar er gebruik wordt gemaakt van gezichtsprotheses om de standaard lach op het gezicht van Monaghan te krijgen.

  The Joker van Monaghan is één van de nieuwste vertalingen van de rol en is nog steeds te zien in de serie Gotham, die op Netflix te kijken is. De eerste vier seizoenen staan op het moment op Netflix en The Joker is in elk seizoen wel een keer te zien.

  3. Jack Nicholson

  Op nummer drie van de beste Joker acteur staat Jack Nicholson. In Batman (1989) was deze versie van The Joker te zien. Nicholson is de tweede acteur die The Joker heeft gespeeld na Cesar Romero die in 1966 al de rol speelde. Nicholson was de eerste Joker die gebruik maakte van gezichtsprotheses om zo de extreem grote lach van het personage te benadrukken.

  Deze permanente grijns heeft hij te danken aan een mislukte poging om zijn verwonde wangen te herstellen. Met een scheermes scheurde hij zijn mondhoeken nog verder uit, wat uiteindelijk heeft gezorgd voor de iconische Joker-look.

  2. Mark Hamill

  Op de tweede plaats van beste Joker acteur staat Mark Hamill. Hamill is misschien niet in levende lijven te zien als de clownprins van de criminaliteit, maar zijn stem is niet weg te denken. De geweldige stemacteur spreekt The Joker namelijk in vele series en games in. Zo is hij te horen in de series Batman: The Animated Series, The New Batman Adventures en Justice League.

  Naast een aantal geanimeerde series spreekt Hamill ook de stem in verschillende games. In Batman: Arkham Asylum en Arkham City kunnen we genieten van de geweldige stem van Hamill. Mark Hamill is ook in de serie The Flash te zien, waar hij The Trickster speelt. Dit personage deed ons extreem veel denken aan The Joker, vooral met de stem die Hamill opzette tijdens deze rol.

  1. Heath Ledger

  Er kan er maar één de beste zijn en misschien voelde je deze al wel aankomen, maar de beste Joker acteur is niemand minder dan Heath Ledger. In The Dark Knight was deze schurk voor het eerst te zien en man, wat een geweldige rol was dat. Nu was de hoofdrol in handen van Christian Bale, maar Ledge stal de show als The Joker.

  Zijn voorbereiding voor deze rol was ook extreem en dat bedoelen we letterlijk. Ledger had zich voor zes weken opgesloten in een hotelkamer om zo te oefenen aan zijn lach, maar ook zenuwtrekjes waardoor de acteerprestatie nog overtuigender was. Een paar leuke feitjes over Ledger als The Joker: in de scene waarin The Joker wordt verhoord door Batman zijn de klappen die vallen echt. Voor het opnemen van de scène vroeg Ledger aan Bale om zich niet in te houden en zo hard mogelijk te slaan.

  Heath Ledger overleed in 2008 aan een overdosis. Een betere Joker acteur zullen we zo snel niet gaan vinden. Na zijn overlijden heeft Ledger zelfs nog een Oscar gekregen voor zijn rol als The Joker.

  De beste Joker acteur

  Dit vinden jullie de beste Joker acteur. Met een overweldigend aantal van de stemmen heeft Heath Ledger de eerste plaats gewonnen in onze poll. Het is nu afwachten hoe Joaquin Phoenix het gaat doen in de nieuwe film The Joker. Misschien mag hij zich straks aansluiten aan deze lijst met geweldige acteurs.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.