10 beste Johnny Depp films - Hierin schittert deze bekende acteur

  Johnny Depp is een bekende acteur die al een heleboel films mee heeft gespeeld. Met binnenkort weer een nieuwe film van hem in de bioscoop, is het tijd om eens te kijken welke de beste Johnny Depp films er nu eigenlijk zijn.

  10. Alice In Wonderland (2010)

  Er zijn een heleboel verhalen van Alice in Wonderland en in twee van die verhalen heeft Johnny Depp een zeer belangrijke rol vertolkt. Het gaat hier om een real live action film waarin het verhaal van Wonderland nieuw leven wordt ingeblazen. In beide Disney films stapt Depp in de rol van de idiote hoedenmaker Mad Hatter.

  Alice in Wonderland heeft voornamelijk een plek in deze lijst behaald doordat het een film is die zowel het jonge als het oude publiek kan aanspreken. Het eerste deel werd zelfs zo goed ontvangen dat Disney het niet kon laten een tweede deel te ontwikkelen. In de films werkt hij samen met vaste collega's als Helena Bonham Carter.

  De 2010 editie van Alice in Wonderland ontving maar liefst twee Oscars en heeft 32 andere prijzen gewonnen. De film is voor 61 prijzen genomineerd en Alice in Wonderland werd voornamelijk geprezen om haar muziek. Het publiek was was ook erg te spreken over hoe Johnny Depp zijn rol als de maffe Mad Hatter neerzette.

  9. The Tourist (2010)

  In The Tourist speelt Johnny Depp de rol van Frank Tupelo, een Amerikaanse toerist, die al snel de Interpolagent Elise (Angelina Jolie) ontmoet. Elise is op één missie en dat is het ontmaskeren van een crimineel met wie ze in het verleden geheimelijk een leven heeft gehad. De tourist wordt al snel betrokken in deze zoektocht.

  The Tourist werd over het algemeen niet bijzonder goed ontvangen. Terwijl de film op IMDb maar een 6,0 kreeg, heeft de film uiteindelijk 3 nominaties ontvangen voor een Golden Globe en wist 2 andere nominaties in de wacht te slepen. De film won vier prijzen. Alhoewel Johnny Depp zijn rol in deze film erg goed deed, was zijn aanwezigheid niet voldoende om ervoor te zorgen dat The Tourist meer prijzen won.

  8. Corpse Bride (2005)

  Wat gebeurt er als de liefde van je leven eigenlijk al dood is? Victor komt het te weten als hij per ongeluk een dode vrouw ten huwelijk vraagt tijdens een van zijn repetities voor zijn echte huwelijk. In Corpse Bride zet Johnny Depp wederom een zeer toffe rol neer. Van begin tot eind weet Corpse Bride te boeien door het stop-motion en stemmen van onder andere acteurs als Johnny Depp combineert.

  Corpse Bride werd in 2005 uitgegeven. Eerder werkte de regisseur van deze film, Tim Burton, ook aan het onvergetelijke The Nightmare Before Christmas. Tim Burton heeft vaker met de acteur gewerkt en dat leverde vaak goede Johnny Depp films op.

  Opvallend is dat voor Corpse Bride Johnny Depp wederom samenwerkt met Helena Bonham Carter. Deze vrouw vervult hier de rol van Emily, de andere hoofdrol in deze film. Emily is de dode vrouw waar Victor mee wordt geacht te trouwen.

  7. Finding Neverland (2004)

  Er zijn honderden verhalen rondom Peter Pan en je hebt vast wel minimaal een van die vertellingen ooit gehoord. Waar de ene keer het verhaal geheel rondom Peter Pan draait, zien we de andere keer kapitein Haak een hoofdrol wegkapen. Waar acteurs als Robbie Williams en Julia Roberts al in eerdere vertellingen voorbijkwamen, heeft ook Johnny Depp mee gespeeld in een verhaal rondom de groen geklede sprookjesfiguur en zijn reizen in Neverland.

  Deze nieuwe vertelling is gebaseerd op de Man Who Was Peter Pan. Hierin zien we Johnny Depp terug als schrijver die kampt met een creatieve dip. Zijn verhalen worden afgerekend, een recensie in de krant is niet bepaald lovend en het personage Sir James Matthew Berrie heeft maar zwaar met al de kritiek. Wanneer hij tijdens een wandeling een beeldschone vrouw in het park ontmoet, krijgt hij daarentegen de nodige inspiratie voor zijn nieuwe verhaal en wij een van de betere Johnny Depp films.

  6. Sleepy Hollow (1999)

  In Sleepy Hollow kruipt Johnny Depp in de rol van agent Ichabod Crane. Hij heeft een nieuwe methode ontdekt om misdaden aan de kaak te stellen en wil het gerechtelijk hof in New York overtuigen dat zijn methode de beste is. Hiervoor gaat hij naar het beruchte plekje Sleepy Hollow. In dit dorp doen verschillende spookverhalen de ronde, waaronder het legendarische spookverhaal van een onthoofde ruiter die rondspookt in de bossen.

  Johnny Depp werkte voor deze film wederom samen met regisseur Tim Burton. De film won 1 Oscar, heeft 24 verschillende andere awards gewonnen en heeft 39 nominaties ontvangen. Johnny Depp won enkele awards voor zijn acteerwerk, waaronder een Blockbuster Entertainment Award.

  5. Charlie And The Chocolate Factory (2005)

  Heb je Charlie And the Chocolate Factory ooit al eens bekeken? Deze film is je gouden ticket naar een toffe beleving waarin Johnny Depp ook weer een grote rol vertolkt.

  Voor Charlie and the Chocolate Factory kruipt deze acteur in de rol van de maffe Willy Wonka. Deze snoepmaker geeft Charlie, een jongetje uit een erg arm gezin, een rondleiding door zijn enorme chocoladefabriek. Ook leid Willy Wonka verschillende andere vreemde kinderen rond door zijn fabriek, waarbij deze kinderen één voor één een verschrikkelijk ongelukje zal overkomen.

  De film won 1 Oscar en 15 andere prijzen. Ook ontving de film maar liefst 48 verschillende nominaties. Voor de film werd Johnny Depp genomineerd voor een Golden Globe.

  4. Edward Scissorhands (1990)

  Alhoewel we allemaal al Wolverine en zijn intrekbare klauwen kennen, heeft Johnny Depp al veel eerder met een stel metalen klauwen rondgelopen. In de film speelt Johnny Depp het personage Edward, een onafgemaakt project met scharen als handen. Edward wordt na de dood van zijn uitvinder door een vrouw gevonden en mee naar huis genomen. Hierdoor moet hij zich aanpassen aan de voor hem onbekende omgeving.

  De film werd genomineerd voor 1 Oscar. Ook ontving de film 15 nominaties voor andere films. Zo werd Johnny Depp voor een Golden Globe genomineerd voor zijn acteerprestaties. Uiteindelijk heeft de film zes prijzen in de wacht gesleept.

  3. Fantastic Beasts And Where To Find Them (2016)

  Ook in de recente nieuwste 'Harry Potter'-film speelt Johnny Depp mee. Alhoewel hij pas in één van de laatste scènes echt in beeld kwam, is het rolletje wel noemenswaardig genoeg om te vernoemen. Johnny Depp vertolkt hierin de bijrol van de duistere tovenaar Gellert Grindelwald, een rol die in de volgende Fantastic Beast-films erg belangrijk zal worden.

  Grindelwald is een bekend personage voor Harry Potter-fans. In het laatste Harry Potter boek had hij een rol van grote betekenis, ook al was hier weinig van te merken in de uiteindelijke Harry Potter-films. In Fantastic Beasts And Where To Find Them wordt de achtergrond van Perkamentus zijn voormalige duistere jeugdvriend toch nog uit de doeken gedaan.

  In de film wordt het personage eerst door een andere acteur gespeeld. Pas wanneer door magie de echte gedaante van het personage zichtbaar wordt, de ware identiteit van Grindelwald, zien we Johnny Depp in actie.

  2. Pirates of The Carribbean: The Curse Of Black Pearl (2003)

  Maar Johnny Depp is vandaag de dag het meest bekend als Captain Jack Sparrow. Binnenkort zien we hem weer in de huid van deze zeerot kruipen wanneer Pirates of The Caribbean: Salazar's Revenge draait. Maar eerst kijken we even naar The Curse of The Black Pearl, de eerste film waarmee deze kapitein de bioscoopzalen in kwam varen.

  In de film speelt Johnny Depp samen met bekende acteurs als Orlando Bloom (ook bekend van Legolas in The Lord Of The Rings) en Keira Knightley (ook bekend van Pride en Prejudice). De eerste Pirates of The Caribbean ontving maar liefst 35 verschillende prijzen. De film is 96 keer genomineerd, waaronder 5 Oscarnominaties.

  Mocht je na het zien van The Curse Of The Black Pearl niet voldoende hebben van Johnny Depp als piraat, dan kun je ook nog Dead Men's Chest, At Worlds End en On Stranger Tides kijken. Ook deze films zijn veelvuldig genomineerd voor prijzen, waarbij bijvoorbeeld At Worlds End ook voor maar liefst 2 Oscars is genomineerd.

  1. Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleetstreet (2007)

  Een andere titel die niet mag ontbreken aan deze lijst Johnny Depp films is de musical Sweeney Todd. In deze film neemt Depp ons mee naar Londen, echter niet dat Londen dat wij kennen maar een duistere variant hiervan. Hij heeft in deze film een eigen kapperszaak waar hij een heleboel mannen de keel doorsnijd. Voor de vele moorden die hij heeft begaan is er een motief: hij wil wraak nemen op de rechter die hem onterecht in een gesticht zette.

  Sweeney Todd heeft voornamelijk een plek in deze ranglijst behaald doordat Johnny Depp hier een geniale rol weet neer te zetten. Hij weet zijn personage grandioos neer te zetten, waardoor je medelijden zal krijgen met alle personages wiens kelen onnodig door worden gesneden. Niet alleen speelt hij Sweeny Todd erg goed, hij laat ook nog eens zien over een erg mooie zangstem te beschikken.

  Sweeney Todd heeft één Oscar ontvangen. Daarnaast heeft de film nog 33 andere prijzen in de wacht gesleept en is Sweeny Todd maar liefst 73 keer voor verschillende prijzen genomineerd. Voor deze film won Johnny Depp een Golden Globe als beste acteur. Ook actrice Helena Bonham Carter werd genomineerd.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.