De meest bizarre controllers ooit gemaakt

Article
zondag, 07 mei 2017 om 12:00
xgn google image
Een fijne controller is een absolute must voor het relax kunnen spelen van een game. Toch worden er ook genoeg controllers gemaakt die niet zoveel geven om ergonomie of uitstraling. Dit zijn de meest bizarre controllers ooit gemaakt.

GameCube ASCII Keyboard Controller

Deze controller voor de GameCube heeft een compleet toetsenbord tussen de twee handvatten. Het toetsenbord heeft zowel alle Latijnse letters als de tekens van het Japanse hiragana op zijn knoppen staan. De controller heeft verder alle knoppen die een normale GameCube controller ook heeft.
De Keyboard Controller is speciaal in het leven geroepen voor de release van Phantasy Star Online Episode I & II die in 2002 voor de GameCube en eerste Xbox uitkwam. De controller verscheen enkel in Japan. Het keyboard was een handige toevoeging om met andere spelers te chatten als je online speelde.
110711

PS4 Dragon Quest XI Slime Controller

Dragon Quest is geen vreemde voor speciale controllers. Bijna ieder deel zorgde wel voor een speciale editie van de controller die destijds populair was. Dragon Quest XI krijgt voor de PlayStation 4 een van de meest bizarre controllers ooit. De controller is helemaal gemodelleerd naar het Slime monstertje dat in de game voorkomt.
Dit is niet de eerste keer dat Sony en Square Enix deze controller op de markt brengen. Voor Dragon Quest 8 op de PlayStation 2 werd dezelfde controller al eens uitgebracht. Nu zal er dus een geüpdatete versie uitkomen zodat alles goed werkt op de PS4. De Slime kun je mooi neerzetten als figurine en als je wilt spelen draai je hem simpelweg om en kun je aan de slag.
110721

NES Power Glove Controller

Wie kent hem niet? De Power Glove is een controller voor de NES en is een van de meest bizarre controllers ooit. De handschoen was gemaakt om games middels virtual reality te besturen, waardoor je door bewegingen te maken een personage kon besturen. Uiteindelijk zijn er maar twee games verschenen die hier gebruik van maken en beide waren grote flops.
De games Super Glove Ball, een puzzelgame, en Bad Street Brawler, een beat 'em up, wisten beide niet ervoor te zorgen dat de Power Glove een succes zou worden. De handschoen werd desondanks populair door in verscheidene media te verschijnen, zoals de zesde A Nightmare on Elm Street film.
110723

Dreamcast SEGA Fishing Rod Controller

In het rijtje controllers die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben vinden we de SEGA Fishing Rod. Visgames zijn al tijden ontzettend populair en SEGA is daarop ingesprongen met deze controller waarmee je ook echt kunt vissen. Of in ieder geval de bewegingen kunt maken die bij het vissen horen. Met bewegingssensoren kun je de hengel uitwerpen en met het draaiwiel haal je de lijn binnen.
De SEGA Fishing Rod controller is te gebruiken met een handvol visgames, zoals de SEGA Bass Fishing games. Daarnaast kun je hem ook gebruiken om SoulCalibur en Virtua Tennis te spelen, waarbij die laatste voor een soort Wii Sports Tennis ervaring zorgt.
110725

PS2 Onimusha 3 Katana Soul Controller

Onimusha 3 Demon Siege is een actiegame van Capcom waarbij je als samoerai speelt in de epische strijden die in Japan hebben plaatsgevonden. Om de speler extra in te laten leven is de Katana Soul controller in het leven geroepen, die gevormd is als het handvat van een zwaard. Dankzij sensoren slaat de karakter in de game met zijn zwaard als jij het doet met de Katana Soul controller.
Omdat de knoppen nogal vreemd gepositioneerd zijn is de Katana Soul controller nooit een succes geworden. Met een prijskaartje van 175 euro in 2002 stonden ook niet veel mensen te springen om de speciale controller in huis te halen.
110729

GameCube/PS2 Resident Evil 4 Chainsaw Controller

De release van Resident Evil 4 voor de PlayStation 2 en GameCube ging gepaard met een van de meest bizarre controllers ooit gemaakt. Er zijn namelijk 50.000 kettingzagen verspreid met een gelimiteerde editie van de game. De kettingzaag heeft alle knoppen voor de GameCube of PS2, maar is in gebruik niet heel erg handig.
De GameCube versie van de controller is geel, terwijl die voor de PS2 rood is gekleurd. De eerste staat op een platform met rotsen. De PS2 versie zit in een kist waarbij de zaag naar buiten steekt. Beide controllers zitten onder het bloed.
110737

Tony Hawk Ride Skateboard Controller

Tony Hawk probeert om de zoveel tijd weer eens om zijn gloriedagen ter herleven in de wereld van videogames. Nog steeds denken we met plezier terug aan Tony Hawk Pro Skater 2, maar dat plezier verdwijnt snel als we aan Tony Hawk Ride denken. Deze game is speelbaar met een skateboard controller, zodat je in je huiskamer allemaal coole stunts kunt uithalen.
Althans, dat was de bedoeling. De controller werkt totaal niet en het is dan ook volledig random wat je personage in de game doet. Als je er dan ook nog ruim 100 euro voor moet betalen tijdens de release dan zie je de bui al hangen. Tony Hawk Ride was dan ook een gigantische flop, met name door het gebruik een van de meest bizarre controllers ooit.
Heb jij een van deze gekke controllers in huis? Of lijkt het je toch tof om ze eens te proberen? Laat het weten in de comments hieronder!