De top 10 beste iPhone games van dit moment

Article
vrijdag, 22 september 2017 om 14:16
xgn google image
Tegenwoordig heb je echt geen dijk van een pc meer nodig om games te kunnen spelen. Mobile games zijn hot en ze zijn vaak gratis ook. Toch loont het om ook tussen de betaalde versies te kijken, want er zitten genoeg pareltjes tussen. In deze top 10 beste iPhone games van nu lees je welke dat zijn.

10. Battlejack

Battlejack is een kaartspelletje dat elementen van Blackjack en RPG-games combineert tot een origineel geheel. Het is een kleine game, maar weet genoeg te vermaken. Met een team helden vecht je je weg door kerkers. Tijdens de gevechten speel je blackjack, maar met visueel aangekledere kaarten.
De hand die je gedeald krijgt bepaalt de kracht van je aanvallen. Eenentwintig staat voor een sterkere aanval dankzij een vermenigvuldiger. De RPG-elementen blijken uit het levelen, verzamelen van kistjes en het gebruiken van potions en andere tijdelijke effecten. Deze game is gratis te downloaden in de Appstore.
118004 1

9. Missile Cards

Het ziet er niet mooi uit, maar daar gaat het bij Missile Cards ook niet om. De kracht zit hem in de uitdagende gameplay. Dit is een kaartspel voor de iPhone waarbij je missies moet halen. Je stukje grond wordt aangevallen en het is aan jou de taak om de vele raketten, bommen en kometen af te slaan.
De simplistische besturing heb je snel genoeg door. Een tutorial is ook niet nodig. Als uitleg heb je hier genoeg aan: kies de juiste kaarten in de juiste volgorde. Misschien doet het de oudere spelers denken aan Atari's Missile Command. Het heeft namelijk veel overeenkomsten. Voor de lange termijn is het te eentonig, maar tijd doden doe je met Missile Cards!
118005 1

8. Galaxy of Pen and Paper

In Galaxy of Pen and Paper reis je door de ruimte met een eigen samengesteld team en vecht je op turn-based-wijze tegen allerlei soorten aliens, van vliegende robothoofden tot levensgrote mieren. Het is een RPG met veel humor die zichzelf niet al te serieus neemt.
Waar gaat het dan over? Een groep vrienden houdt een roleplayingfeestje en verzint hun eigen avontuur. Het is dus feitelijk een game in een game. Aangezien het vrij simpel van opzet is, ligt de charme dan ook in het verhaal en de humor, met verwijzingen naar typische popcultuur voor nerds.
118006 2

7. Resynth

Dit is een voorbeeld van wat er gebeurt wanneer muziek met puzzelen wordt gecombineerd. Resynth straat eenvoud in alles uit. Van de minimalistische visuele stijl tot de gameplay. Het doel is om het enige witte bestuurbare blokje van de ene kant naar de andere kant te krijgen en daarbij de overige 'noten' op de juiste plek te zetten door er tegenaan te duwen.
Hoe onduidelijk het ook klinkt, het spreekt voor zich wanneer je aan het spelen bent. En dan kan het best verslavend werken, aangezien elke puzzel zich lanzaam aan tot een complete melodie of elektrobeat ontpopt. Al spelenderwijs maak je dus muziek. En je hoeft niet eens een instrument aan te raken, zo simpel kan het zijn.
118007 2

6. Super Phantom Cat 2

Opnieuw een kat die zijn zus wil redden. Ditmaal gaat het om Ari die de mysterieuze Phantomwereld doorkruist. Daarbij krijgt hij te maken met verschillende enge vijanden, superkrachten en verborgen geheimen. De retro platformer is gratis te downloaden in de Appstore, maar daarvoor in de plaats zijn in-game advertenties en een energiesysteem gekomen dat leegloopt met elk level dat je speelt.
Maar speelplezier staat voorop en dat begrijpt Super Phantom Cat 2! De vrolijke muziek, kleurrijke graphics en '80s stijl zetten de juiste toon meteen neer. De besturing is simpel en vloeiend genoeg voor iedereen. Uitdagend is het niet perse, maar soms is dat juist fijn. De gameplay draait vooral om het verzamelen van muntjes die je aan het einde van het level kan spenderen aan Elixirs en upgrades.
118011 2

5. Fighting Fantasy Legends

Nomad Games heeft al een aantal iOS games gemaakt, maar Fighting Fantasy Legends is ongetwijfeld het beste. De inspiratiebron hiervan is de serie roleplaying-gameboeken van Ian Livingstone en Steve Jackson, genaamd Fighting Fantasy. Er zullen dan ook genoeg bekende personages uit de boeken voorbij komen in de game.
Fighting Fantasy Legends heeft een sterke nadruk op narratief. In tekst overigens, dus dat betekent veel lezen. Het leuke hieraan is dat je keuzes kan én vaak ook moet maken. Daarmee verander je het verloop van je quests wat het gevoel van interactie meteen een stuk groter maakt. Vechten gebeurt aan de hand van dobbelstenen, dus geluk is ook een belangrijke factor en dat maakt de game vrij pittig vergeleken met anderen. Toch mag dat je niet tegenhouden als je van klassieke adventure games houdt.
118014 2

4. Cat Quest

Filmpjes van schattige kittens doen het goed op internet, maar waarom zou je niet zelf als kitten draken en andere monsters te lijf gaan? Dat kan met Cat Quest voor iOS. Deze RPG van Gentlebros neemt je mee door een magische wereld waarin jij als Dragonblood op avontuur gaat om je ontvoerde zus te redden.
Het redden van een dame in nood hebben we al veel voorbij zien komen in games. Denk aan Mario, Prince of Persia en Zelda. In Cat Quest is dat niet anders. De hoofdpersoon, ditmaal een stoere, maar koddige kitten, gaat de strijd aan met flink wat draken om zijn ontvoerde zus te redden.
Dat resulteert in een tweedimensionale open wereld waarin je veel loot kan vinden, vijanden kan verslaan en magische spreuken kan leren. Zoals het een echte RPG betaamt kan je naast het hoofdverhaal ook sidequests volgen. Gecombineerd met veel humor, woordspelingen en afwisselende omgevingen is dit een van de betere iPhone games.
118025 2

3. Miracle Merchant

In Miracle Merchant ben je de leerling van een ervaren alchemist en voorzie je dorstige bezoekers van potions. Deze moet je zelf brouwen door ingrediënten in de vorm van kaarten te combineren. Op die manier ontdek je steeds meer potions. Leren doe je immers voor altijd, toch?
De gameplay doet denken aan een uitgebreidere versie van Patience. Miracle Merchant geeft je telkens een willekeurig gegenereerde hand kaarten waar je het mee moet zien te redden. De vrolijke stijl siert de game en met dagelijkse taken en een online leaderboard blijft het bovendien langer leuk.
118027 1

2. Motorsport Manager Mobile 2

Motorsport Manager Mobile was dé motorsportgame op iOS en dit is het vervolg erop. Zoals de titel al aangeeft draait het hier om management. Stel een team samen, bouw en sleutel naar eigen wens aan je bolide en race je een ongeluk – figuurlijk gesproken dan.
Als je van racesport én simgames houdt, is dit je ding. Je krijgt – zeker voor een mobile game - een berg content voor je kiezen waar je u tegen zegt: drie verschillende kampioenschappen, zestien banen en behoorlijk diepgaande opties om aan te passen. Als manager moet je goed plannen, maar ook in alle haast beslissingen nemen tijdens de race zelf.
Mocht je het nog niet genoeg vinden, dan kan je de game ook uitbreiden met extra betaalde content. Zo kan je bijvoorbeeld met de Game Editor de regels, teams en rijders veranderen om het meer op de echte Formule 1 te laten lijken.
118028 2

1. Kalimba

In Kalimba is je hoofdtaak om totemonderdelen te verzamelen die over het eiland Kalimba verspreid liggen, nadat een slechte sjamaan deze heeft verstrooid. Hoe doe je dat? Door met twee kleine felgekleurde personages de lange tweedimensionale levels te halen.
Het lastige hieraan is dat je beide karakters tegelijk bestuurt. Met eentje bovenaan je scherm en de ander een verdieping lager, moet je goed opletten wanneer je bijvoorbeeld over obstakels springt. De verdiepingen verschillen namelijk in opzet, waardoor je zelf moet uitvogelen hoe je de juiste afstand tussen de personages creëert.

Populair Nieuws