De top 5 beste horror games van 2020

Article
donderdag, 10 december 2020 om 12:30
beste horror games van 2020f1607957512
Waar 2020 als een soort horrorjaar voorbij ging, kwamen er op PC en consoles nog meer horror voorbij. We hebben het natuurlijk over de games die de rillingen over je lijf doen lopen. Wij bekeken de engste games van het jaar en brengen je de top 5 horror games van 2020!

5. Deadly Premonition 2: A Blessing in Disquise

Lichten uit, gordijnen dicht en een kussen dichtbij om vast te pakken als het echt eng wordt. Zodra deze setting compleet is, kunnen we aan de bak met de top 5 horrorgames van 2020. Die lijst trappen we af met Deadly Premonition 2 van ontwikkelaar Rising Star. De game neemt je mee naar Boston, waarin agenten Davis en Jones een moordzaak voor hun kiezen krijgen in het plaatsje Le Carré. Het ooit zo vredige dorpje was al eerder opgeschrikt van een moord in Deadly Premonition en nu is er weer een heus mysterie dat wacht om opgelost te worden.
Tijdens je onderzoek zul je elke steen moeten keren om alle details boven water te krijgen, maar in sommige hoeken schuilt een wel heel duister geheim. Je onderzoek vindt plaats in het heden, maar meer dan eens dwaal je af in het verleden van Le Carré. De unieke manier van vertellen maakt dit een enge game die je kippenvel zal bezorgen!
maid of skerf1607502004

4. Maid of Sker

Een ander mysterie komt voorbij in Maid of Sker, waarin je nog wat verder het verleden in gaat. Om precies te zijn ga je naar het Wales van 1898. In dit jaar voltrok zich het survival-horror verhaal van Maid of Sker dat zo uit je nachtmerries kan komen. Maid of Sker vertelt het verhaal rondom Elisabeth Williams, waarin marteling, slavernij en meer voorbij kwam op de grond van een hotel in Wales.
Door het verleden van het hotel kom jij oog in oog te staan met The Quiet Ones, macabere vijanden die de Britse folklore behoorlijk verrijken. Met alleen een geluidsapparaat om ze af te schrikken zul jij het hotel moeten doorkruisen en de diepste geheimen bloot moeten leggen. Meer dan eens sluip je door donkere gangen terwijl de spookachtige wezens je op ze hielen zitten. Maid of Sker is een game die je nekharen overeind doet staan!
resident evil 3 remake hunter beta 1f1585831504

3. Resident Evil 3 Nemesis

Als er een game niet mag ontbreken in een horrorlijst, dan is dat Resident Evil wel. Capcom bracht dit jaar het derde deel van de franchise opnieuw uit en deed dat in de stijl van de remake van Resident Evil 2. Raccoon City is weer het toneel van de ondoden en het andere gespuis uit de laboratoria van Umbrella Corporation. Een van die creaties is Nemesis, een torenhoge ondode die het voorzien heeft op Jill Valentine (en al het andere dat een hartslag heeft).
Met Jill onder de knoppen moet je uit de handen zien te blijven van dit biowapen, terwijl je ook nog te maken krijgt met zombies, lickers en het nodige aan andere horror dat je doet rillen van angst. Weet jij de straten van Raccoon City te ontvluchten en Nemesis het nakijken te geven?
zombie army 4f1585047259

2. Zombie Army 4: Dead War

Een game die wat minder de rillingen over je rug doet lopen is Zombie Army 4. De game uit de stal van Rebellion laat je namelijk naar hartenlust knallen met vrienden in een Tweede Wereldoorlog setting. Het grote horrorelement in de game komt voorbij in de vorm van de vele zombies die je aan gort mag schieten. Het is daarmee een game die je niet doet rillen, maar laat smullen.
Talloze wapens staan tot je beschikking, waaronder pistolen en vlammenwerpers, om de zombies van hun rottende brein te ontdoen. Daarnaast kun je in de verschillende multiplayer modi aan de slag met onder andere een Horde modus en uitdagingen aangaan die de ontwikkelaar je voorschotelt.
little hope review

1. The Dark Pictures Anthology - Little Hope

Na vier steengoede titels is het tijd om de koning van horrorgames van 2020 te onthullen en dat is The Dark Pictures Anthology - Little Hope. De tweede game in de The Dark Pictures serie neemt je mee naar een klein dorpje, wat per toeval ontdekt wordt door vier studenten. Als ze het dorp eenmaal in zijn gelopen beginnen er vreemde dingen te gebeuren en al snel blijkt dat ze gevangen zitten.
Met een intenste horrorsfeer geeft Little Hope een eerbetoon aan de horrorfilms van weleer en datzelfde geldt voor de vele elementen die de verhaalgedreven game rijk is. Nachtmerrieachtige visioenen, mistige en donkere omgevingen en vooral veel levensgevaar kenmerkt deze game die je op elke afslag van het verhaal de keuze geeft tussen overleven of sterven. Welke van de twee wordt het voor jou?

Populair Nieuws