Beste hitte apps tijdens het hitterecord - Een koelere hittegolf in Nederland

Article
donderdag, 25 juli 2019 om 9:39
xgn google image
De warmte is losgebroken met temperaturen waarvoor mensen normaal naar Frankrijk op vakantie gaan. Ventilatoren worden uit de kast getrokken en het éne na het andere koude drankje wordt genuttigd. Alles om af te koelen. Met de beste hitte apps krijg je een klein beetje meer controle over die bijna niet uit te houden warmte.

Vergeet niet te drinken

Een van de belangrijkste dingen bij warme dagen als deze, is voldoende water drinken. Het moment dat je merkt dat je dorstig wordt, ben je eigenlijk altijd te laat. Sommigen raden zelfs aan om het uur een glaasje water te drinken, zodat je voldoende vocht binnenkrijgt. Wanneer je druk bezig bent of door al het zweet zo aan de stoel vastgekleefd zit dat je helemaal loom wordt, is het toch handig als iets of iemand je op tijd eraan herinnert om te drinken.
Je hoeft helemaal niet te vergeten om te drinken. Er zijn gelukkig verschillende apps die je eraan herinneren. Op Android heb je bijvoorbeeld de applicatie Waterherinnering van Simple Health Lab. Op iOS heb je ook veel vergelijkbare apps die net weer even van een andere maker zijn. Met de app stel je een eigen waterdoel in en word je er regelmatig aan herinnerd om water te drinken. Vergeet je het alsnog? Dan is het toch wel je eigen schuld.
152992

Pas op voor UV

Om de zon te ontlopen kun je jezelf altijd opsluiten in een donkere koele kelder diep onder de grond om urenlang Netflix te kijken of te gamen. Ideaal is anders. Je moet vroeg of laat toch die fel hete zon in, al is het maar om de hond uit te laten of om te zorgen dat de koelkast gevuld wordt. Maar het is dan wel handig om jezelf goed in te smeren en veel zorg te dragen voor je huid. Je wilt er immers de komende dagen niet als een kreeft bijlopen.
KWF Kankerbestrijding heeft ook een speciale UV Radar (Android en iOS). Daarmee ontdek jij je huidtype en aan de hand van dit huidtype krijg jij persoonlijk advies hoe jij je huid verzorgt. Het advies wordt afgesteld aan de hand van actuele zonkracht en je huidtype.
152993

Schat de temperatuur

Het handigst is om met deze temperaturen een thermometer aan de muur te hebben hangen. Zo heb je tenminste een indruk hoe warm het echt is. Mocht je die niet hebben dan zijn er gelukkig ook apps die een schatting kunnen geven hoe warm het nu is. Op die manier heb je altijd een idee hoe heet het momenteel echt is. Mogelijk valt het zelfs mee!
Een voorbeeld van zo een app is Kamertemperatuur van Details. Deze applicatie schat de temperatuur door de temperatuur van je telefoon te meten. Hiervoor moet de telefoon een paar minutenlang in de kamer worden gelegd. Let wel op: niet in de lader! Wil je de temperatuur op iOS meten? Doe dat niet met een oververhitte iPhone.
152994

Buienalarm

Je zou er bijna niet bij stil staan, maar na regen komt altijd zonneschijn. Dat betekent dat na zonneschijn vaak ook weer regen komt. Als je die zon en hitte eens zat bent, dan is er niets fijners dan te weten wanneer er een flinke plensbui aankomt om mee af te koelen. Met een app als Buienalarm (Android en iOS) weet je direct of die regenbui er komen, of dat je mag blijven dromen. Waarschijnlijk is de waarheid hard en zijn de meeste dromen bedrog.
Er zijn tal van apps die je de weersverwachtingen kunnen vertellen. De ene app geeft meer informatie dan de ander. Soms kun je enkel de voorspellingen van vandaag zien, soms kun je ook alvast voorspellingen zien die wat later in de toekomst liggen.
152995

Weg van de warmte

Mocht er geen bui aankomen, dan kun je nog altijd een reis app als Tui Nederland of TripAdvisor (Android of iOS) erbij pakken om een vakantie naar elders te regelen. Normaal trekken mensen naar het warme Frankrijk om vakanties in deze hitte te kunnen houden, maar als je toch liever naar de koude gebieden gaat, dan zijn er voldoende opties om naar minder toeristische plekken te trekken. Mits het budget het toelaat is het tijd om te vertrekken.
Ben je toch aan huis gekluisterd en zoek je in deze warme tijden juist graag nog wat extra hitte op? Zet dan de barbecue aan en lees onze special met de beste barbecue apps.

Beste hitte apps

Heb jij nog tips welke apps je hulp bieden bij de hittegolf in Nederland? Deel ze hieronder.

Populair Nieuws

Laatste Reacties