De beste high school series volgens jullie!

Article
vrijdag, 06 oktober 2017 om 10:03
xgn google image
Dagelijkse problemen uit de echte wereld beleven door de ogen van anderen. High school is de plek waar het allemaal gebeurt. Wij vroegen wat jullie de beste high school series vonden en dit kwam er uit de bus!

10. Riverdale

De serie Riverdale is een mix van drama, humor en romantiek. Niet alleen de dagelijkse problemen van tieners komen aan de orde, maar ook die van de bijbehorende ouders. Er is immers weinig zo lastig als het opvoeden van een puber.
Riverdale onderscheidt zich door een ander soort hoofdverhaal door de afleveringen heen te breien. In dit geval gaat het om de dood van een jongen en de zoektocht naar de dader. Daaromheen komen de levens van betrokken jongeren stuk voor stuk langs. Een van de mysterieuzere shows in deze lijst met beste high school series volgens jullie.
119164 1

9. 90210

Hoe zou het leven eruit zien als je je geen zorgen hoefde te maken om geld. Daar draait het om in de hitserie 90210. De originele reeks was in het laatste decennium van de vorige eeuw grandioos populair vanwege de frisse insteek.
In 2008 kreeg de serie een opfrisbeurt en was vijf jaar lang wederom een van de populairdere shows op TV. Want wie wil nou niet zien hoe verwende kinderen het geld van hun ouders over de balk smijten en in problemen komen?
119165 1

8. Freaks and Geeks

Het kan soms gek lopen met Amerikaanse series. Het ene moment sta je in de top 100 beste series ooit, het volgende moment vliegt de show van de buis omdat deze niet genoeg kijkers trekt. Dit gebeurde ook met de nummer 8 in de lijst met beste high school series volgens jullie.
Met slechts 18 afleveringen probeert Freaks and Geeks het verhaal te vertellen van twee buitenbeentjes tijdens hun middelbare schooltijd. Alle dagelijkse problemen die rond die tijd opspelen, komen langs. Jammer genoeg werd de stekker er na één seizoen uitgetrokken, ondanks grote namen als James Franco, Seth Rogen en Jason Segel.
119166 1

7. The 100

Een vreemde eend in de bijt op plaats 7 in de lijst met beste high school series volgens jullie, namelijk The 100. Technisch gezien gaat het om de levensverhalen van een aantal tieners die op de middelbare zouden moeten zitten, maar de aandacht gaat voornamelijk uit naar avonturen en overleven op een verwoeste aarde.
In The 100 is de aarde namelijk grotendeels verwoest door atoomwapens. Een klein groepje had genoeg mazzel om veilig vanuit de ruimte toe te mogen kijken, maar op een gegeven moment was het gedaan met die pret. Mensen moeten terug naar de aarde om te zien of er weer leven mogelijk is op onze wereldbol.
Niet geheel onverwachts blijken er overlevenden op de aarde rond te struinen die zich aan hebben gepast aan de barre omstandigheden. En de mensen die veilig in het ruimteschip hebben gezeten kunnen prima gebruikt worden om het leven hier makkelijker te maken door hun beenmerg ‘vrijwillig’ te verwijderen. Zeker een aanrader!
119167 1

6. Supernatural

Een van de beste high school series wordt niet in één dag geschreven of bedacht. Daar gaan maanden, al dan niet jaren overheen. In het geval van Supernatural duurde het zo mogelijk nog langer. Bedenker Eric Kripke perfectioneerde het plan voor de show namelijk gedurende 10 jaar voordat hij het tot een pilot schopte.
De serie gaat over twee broers die op zoek gaan naar hun verdwenen vader. Deze is namelijk niet teruggekomen van een jachttrip. Het gaat hier niet om de jacht op beren, wolven of elanden. Nee, in Supernatural gaat het zoals je verwacht om bovennatuurlijke wezens.
Geesten, demonen en anders gespuis worden door de broers opgejaagd en afgeslacht om mensen te beschermen. Dit alles terwijl ze proberen te achterhalen waar hun vader in hemelsnaam is gebleven. Zeker een aanrader voor mensen die niet vies zijn van wat mysterie.
119168 1

5. Victorious

We zijn inmiddels aanbeland bij de top 5 beste high school series volgens jullie. Op deze plek staat Victorious, dat gaat over een jong en talentvol meisje dat naar een exclusieve school voor getalenteerde personen mag.
Elke serie die gaat over mensen met behoorlijke gaven voor muziek, dans of acteren, draait om conflicten met andere studenten. Victorious is daar geen uitzondering op, maar weet het wel leuk in te pakken. Vier seizoenen lang weet de serie het concept fris te houden, wat voor Amerikaanse series toch behoorlijk is!

4. House of Anubis

Plopperdeplopperdeplop! De Belgische Gert Verhulst (van Samson en Gert ja) heeft in zijn leven al flink wat series op de buis weten te krijgen. Het Huis Anubis was daar één van, maar het succes dat er in Amerika van werd gemaakt had ook hij waarschijnlijk niet verwacht.
In House of Anubis neem je een kijkje in een oude kostschool. De leerlingen daar komen achter een oud geheim waardoor ze hun levens niet meer zeker zijn. Aan de hand van taken moeten ze uit zien te vogelen hoe ze het kwaad, dat zich in het oude schoolgebouw heeft genesteld, kunnen verdrijven.
119170 1

3. Buffy the Vampire Slayer

Je wordt op een dag wakker, wil naar school maar krijgt te horen dat je de uitverkorene bent. Nee, je mag niet naar Zweinstein maar moet het opnemen tegen vampiers, demonen en ander gespuis dat de wereld onveilig maakt.
Waar ook Buffy (gespeeld door Sarah Michelle Gellar) in het begin niet is overtuigd van deze gegeven rol, begint ze gedurende de serie steeds meer te wennen aan haar taak als vampierdoder. Zeker een klassieker om nog eens terug te kijken!
119171 1

2. Saved by the Bell

Vooral de flinke dosis humor maakt Saved by the Bell een aanrader. Zelfs als de serie zware onderwerpen aansnijdt als het gebruik van drugs en alcohol, wordt er een berg grappen en grollen omheen bedacht om het komediegehalte op niveau te houden.
De serie draait om een een groep vrienden gedurende hun middelbare schooltijd. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was dat een concept waar het publiek van smulde en de spin-offs (en films) met dezelfde naam vlogen als warme broodjes over de toonbank.
De laatste jaren is de focus van high school series verschoven naar zwaardere, dagelijkse problemen, waardoor je dat originele effect toch een beetje mist. Genoeg reden dus om de nummer twee in de lijst met beste high school series volgens jullie nog eens terug te kijken!
119172

1. The Fresh Prince of Bel-Air

Een overgrote meerderheid stemde voor de moeder der high school series. Het betekende de doorbraak op het witte doek van Will Smith, die daarvoor al hard aan de weg timmerde om een bekende rapper te worden. Het is dan ook niet gek dat de intromuziek van de serie door Smith zelf is geschreven en gerapt.
De jonge Will Smith wordt gedwongen om te verhuizen van Philadelphia naar Los Angeles, met alle gevolgen van dien. In plaats van de regels van de straat, gelden de regels van zijn (rijke) oom en tante. De botsing tussen de twee werelden betekent natuurlijk een hoop hilariteit. Niet gek dat jullie dit de beste high school serie ooit vinden!

De beste high school series volgens jullie - Frisse ideeën

Er is flink was diversiteit te vinden in het aanbod high school series. De vraag is alleen wat jullie zelf zouden willen zien. Weer eens een serie als Buffy, of toch een show vol met humor als The Fresh Prince of Bel-Air? Laat het ons weten in de comments!