Top 8 beste films oktober 2017 - Aanslagen, Sci-Fi en Aviici

Article
vrijdag, 06 oktober 2017 om 9:59
xgn google image
Ook deze maand is er weer een hoop om in de bioscoop te zien. Benieuwd welke films er deze keer op je staan te wachten? Lees snel verder voor de beste films oktober.

Stronger (3 oktober)

Een film over een overlever van de Boston Marathon aanslag.
Stronger vertelt het waargebeurde verhaal van Jeff Bauman. Deze doodnormale man stond langs de zijlijn van de Boston Marathon van 2013, met het doel om zijn ex-vriendin weer verliefd op hem te laten worden. Als dan de aanslag plaatsvindt, verliest hij beide benen. Daarna raakt hij betrokken bij het politieonderzoek naar de daders.
In de film maakt Jeff ondertussen nog en lang revalidatieproces mee, zowel op fysiek als emotioneel vlak. Terwijl familiebanden op de proef worden gesteld, moet hij leren omgaan met alles wat is gebeurd. Daarentegen werd Jeff wel een symbool van hoop voor de mensen die betrokkenwaren bij de Boston Marathon.
119138 1

Blade Runner 2049 (5 oktober)

Deze Blade Runner speelt zich dertig jaar af na het verhaal van de eerste film. De beschaving zoals hij op dat moment bestaat staat op het punt in te storten, als er een lang verborgen geheim wordt ontdekt. De nieuwe Blade Runner, LAPD-agent K, gaat op zoek naar Rick Deckard, een voormalig Blade Runner die wordt vermist.
Eerder kwam de eerste Blade Runner-film uit in 1982. Hierin hebben relicanten een een ruimteschip gestolen en keren ze terug naar de aarde om naar hun maker te zoeken.
119139

Loveless (5 oktober)

Liefde, het kan op vele manieren fout gaan. Eigenlijk zou de titel van deze film tussen aanhalingstekens moeten staan, want er zal zeker het een en ander verkeerd gaan.
In Loveless volgen we een jong stel dat met elkaar in de clinch ligt. Ze hebben ruzie over de kleinste dingen en lijken elkaar ook steeds meer uit het oog te verliezen. Het loopt compleet uit de hand al blijkt dat hun 12-jarige zoontje plots verdwijnt en ze een spiegel voorkrijgen hoe ze in hun ouderschap tekortkwamen.
119140 1

American Assasins (12 oktober)

Geweld is overal ter wereld, en er worden aanvallen uitgeoefend op zowel militairen als burgers. Mitch Rapp en Koud Oorlog veteraan Stan Hurley worden uiteindelijk opgeroepen om te onderzoeken hoe het nu zit met dergelijke ogenschijnlijk willekeurige aanvallen. Daarentegen blijkt alles niet zo willekeurig.
Al snel blijkt dat één man een doel voor ogen heeft: het ontketen van een wereldoorlog in het Midden-Oosten. Aan Mitch en Stan de taak om samen met de directeur van de CIA, om deze wereldoorlog tegen te houden.
119141

Good Time (12 oktober)

Als je je zin hebt gezet op het overvallen van een bank, dan kun je het maar beter goed doen. Je probeert natuurlijk zoveel mogelijk buit mee te nemen en natuurlijk niet opgepakt te worden! Jammer genoeg is dit iets wat niet voor iedereen weggelegd is, want in de film mislukt een bankoverval waarbij de jongere broer van de overvaller wordt opgepakt.
Connie heeft medeleiden met zijn broer Nikc en wil er dan ook alles aan doen om hem uit de gevangenis te halen. Daarentegen zorgt dit ervoor dat hij in gevaarlijke situatie terecht zal komen. In de film spelen onder andere Robbert Pattinson (Connie) en Ben Safdie (Nick).
119142

Thor: Ragnarok (26 oktober)

Dit keer staat Marvel's Thor oog in oog met mogelijk zijn grootste bedreiging tot nu toe. Het wordt er alleen maar gevaarlijker op als Thor niet langer in het bezit is van zijn magische donderhamer, terwijl hij vastzit in de andere kant van het univerum.
Ondertusen lijkt het erop dat het einde van de beschaving zoals de mensen die kennen, eraan lijkt te komen. Om dit allemaal te voorkomen moet Thor het opnemen tegen een afgrijselijk groen monster. Voormalig bondgenoot en mede-Avenger de incredible Hulk blijkt plots een geduchte tegenstander.
119143

Aviici: True Stories (26 oktober)

Deze film is een documentaire die je rondleid in het leven van Aviici, beter bekend als Tim Bergling. Dit is de producer, tekstschrijver en artiest die een erg succesvolle carriëre had en een grote rol speeld binnen de live-muziekindrustrie.
In de film wordt verteld over het succes dat hij verhaalde, maar wordt voornamelijk de focus gelegt op het plotse pensioen van de man. Zo vertelt hij in deze documentaire uitgebreidt waarom hij plots is gestopt met toeren.
Aviici heeft veel muziek uitgebracht. Neem bijvoorbeeld nummers als Wake Me Up en True. Deze laatste hit was goed voor meer dan 5 miljoen verkochte hit.
119144

Loving Vincent (26 oktober)

Loving Vincent neemt je terug naar het verleden. Ver in het verleden! We volgen namelijk het leven van de beroemde schilder Vincent van Gogh.
In de film worden 65.000 verschillende werken van de meesterschilder getoond. We zien daarentegen niet alleen de schilderijen maar ook een bewerking ervan. Verschillende artiesten uit zeven verschillende landen brengen de schilderijen tot leven door deze te animeren met dezelfde technieken al van Gogh zou hebben gehanteerd.
Vorige maand verscheen er ook een overzicht wat er die maand in de bioscoop draaide. Sommige van deze films draaien nog steeds, dus kijk ook snel naar de films van vorige maand.