De beste high end pre-built gaming PC's van het moment

Article
zondag, 13 juni 2021 om 10:00
pexels roberto nickson 7238759f1623408261
Lange tijd werd het zelf bouwen van je PC gezien als de beste en goedkoopste optie. Daar is alleen flink wat verandering gekomen door de grote chiptekorten. Wil je een enorm krachtige PC onder je bureau schuiven, dan zijn deze high end pre-built gaming PC’s je beste optie!

Lenovo Legion T5

We beginnen onze lijst met beste high end pre-built gaming PC’s met de goedkoopste PC op de lijst. Dat wil alleen zeker niet betekenen dat de Lenovo Legion T5 underpowered is, want de toren heeft een indrukwekkende lijst aan specificaties aan boord.
Je kan namelijk genieten van heerlijke prestaties dankzij de Nvidia RTX 3070 GPU en de AMD Ryzen 9 5900X processor. Dat is ruim voldoende om de nieuwste games op de hoogste settings te spelen in 1440p en met wat tweaking kan je zelfs heel wat titels in 4K spelen.
Daarnaast heeft de pre-built PC van Lenovo ook 16GB aan DDR4 RAM aan boord, die je gemakkelijk kan upgraden naar 32GB als je een tab-verslaving hebt op Google Chrome. Met 512GB SSD en 1TB HDD kan je voorlopig ook even vooruit als het aankomt op opslag. En dat alles zit verpakt in een stijlvolle, klassieke kast.

ASUS ROG Strix G35DX

Qua pure kracht lijkt de ASUS ROG Strix G35DX er niet veel vooruit op te gaan ten opzichte van de Lenovo Legion T5. Beide pre-built gaming PC’s hebben namelijk een Nvidia RTX 3070 aan boord. Maar daarmee wordt niet het hele verhaal verteld.
De G35DX van ASUS heeft namelijk een aantal upgrades als het aankomt op de behuizing, het moederbord en andere zaken die niet op het eerste gezicht zullen opvallen. Naast de RTX 3070 zit er een AMD Ryzen 9 3900X in de PC. Die CPU zal niet een sterke performance laten zien tijdens het gamen, maar ook als je doet aan foto- of video-editing of andere zware taken. Om alles soepel draaiende te houden is er daarom ook een power socket unit van 700W in gestopt, ten opzichte van de 550W PSU van Lenovo. En voor grote bestanden heb je natuurlijk ook veel opslag nodig, dus ASUS heeft er voor het gemak een 1TB SSD en 2TB HDD verstopt in de kast.
Wil je in een later stadium zelf je upgrades bij elkaar zoeken, dan kan je beter voor de Lenovo Legion T5 gaan. Wil je daarentegen in één keer klaar zijn met je pre-built gaming PC voor games én zware taken, dan ben zit je snor met de ASUS ROG Strix G35DX.
pexels anete lusina 4792714f1620731415

MSI MEG Aegis Ti5

Heb je flink gespaard en wil je echt gaan voor een extreem krachtige pre-build gaming PC, dan is de MSI MEG Aegis Ti5 een goede optie om naar de kijken. Deze buitenaards-ogende PC heeft namelijk de benodigde specs om bovennatuurlijke prestaties met je favoriete games op een groot 1440p of 4K scherm te toveren.
Het gros van het werk wordt geleverd door de Nvidia RTX 3080 videokaart, die voor de recente release van de RTX 3080 Ti de flagship van Nvidia was op het gebied van gaming. Gekoppeld met de Intel i7-10700K processor wordt het een eitje om elke game soepel te draaien. En als je fan bent van mods kan je helemaal los gaan, want MSI is lekker over-the-top gegaan met maar liefst 64GB aan DDR4 RAM.
Ook wat betreft de andere specificaties heeft het bekende techbedrijf niet de kantjes er vanaf gelopen. De 750W PSU heeft namelijk genoeg juice om alle onderdelen van stroom te voorzien en met 2TB aan SSD en 3TB HDD opslag heb je de komende jaren geen nieuwe schijf meer nodig.

Alternate Thunderstorm Xtreme i9

Niet alleen de bekende en grote merken maken pre-built PC’s, ook de webshop Alternate zet tegenwoordig haar eigen reeks computers in elkaar. Met haar Thunderstorm serie hebben gamers keuze uit een heel scala aan verschillende configuraties, waarbij de Xtreme-lijn perfect is voor degene die op zoek is naar een high end gaming PC.
Zo heeft de Alternate Thunderstorm Xtreme i9 pre-built gaming PC specificaties waar je U tegen zegt. Net zoals het bakbeest van MSI kan je namelijk aan de slag gaan met een Nvidia RTX 3080, terwijl Alternate heeft gekozen voor de top of the line processor van Intel: de i9-11900K. Tel daar 64GB aan RAM bij op en elke taak die je tegen deze PC aan gooit wordt een eitje.
Ook op de rest van de specificaties heeft Alternate niks bespaard. In de pre-built gaming PC kan je namelijk maar liefst 5TB aan SSD-opslag aantreffen. Zo wordt de CPU gekoeld door een Corsair iCUE H115i Elite liquid cooler en heb je zat headroom voor upgrades met een PSU van maar liefst 1000W! En als je alles wil terugdraaien, dan heeft Alternate nog genoeg andere pre-built PC’s...
nvidia rtx 3080f1621416644

Acer Predator Orion 9000

Wil je helemaal tot het uiterste gaan en de high end scoren binnen het high end-spectrum, dan ben je met het bakbeest genaamd de Acer Predator Orion 9000 aan het juiste adres. Deze PC is dan ook voornamelijk bedoeld als je helemaal afhankelijk bent van je PC als het aankomt op werk en hobby’s. Of als je teveel geld over hebt natuurlijk.
In het hart van dit systeem ligt namelijk de Nvidia RTX 3090. Hoewel het lijkt alsof deze videokaart onderdeel is van de ‘normale’ 3000-serie, is de 3090 stiekem de nieuwe Titan GPU van Nvidia. Of je nu aan het gamen bent of werkt met deep learning-machines, deze videokaart kan elke taak aan alsof het niets is!
Daarnaast heeft de Acer Predator Orion 9000 een Intel i9-10900X in huis, 64GB aan DDR4 RAM, twee keer een 1TB SSD, genoeg RGB om een kerstboom mee te verlichten en een 1000W power socket unit om alles draaiende te houden. De opslag is voor de prijs een beetje karig, maar voor de rest ben je voor de komende jaren helemaal klaar met de Orion 9000. En dat mag natuurlijk ook wel voor die prijs.

Populair Nieuws