De beste GTA 5 missies

  In GTA 5 zitten veel missies; sommige slecht, andere briljante meesterwerken. Aangezien de halve wereldbevolking GTA 5 speelt of heeft gespeeld, zullen er vast wel wat mensen zijn die een favoriete missie hebben uitgekozen. Zo ook op de XGN-redactie, de beste GTA 5 missies volgens ons op een rijtje.

  Jeroen

  De laatste missie van GTA 5, waarin je één van de drie eindes kiest, was heel erg goed in elkaar gezet. Maar de allervetste missie vond ik toch wel The Big Score, oftewel de laatste heist. Je leeft echt mee in de voorbereidingen hiervan. Om vervolgens die stapels met goud te jatten.

  Het gevoel van vluchten om vervolgens héél erg rijk te worden, kickte erin. Ik kijk er naar uit om het weer opnieuw te spelen op de PS4, maar dan vanuit first-person perspectief. Dat brengt denk ik toch weer een heel andere, meer realistische ervaring met zich mee. En dan hopen dat we het binnenkort ook eindelijk eens online kunnen doen met vrienden...

  Pedro

  De Yoga oefeningen waren echt zo spannend!! Nee.. niet bepaald.

  De openingsmissie in de sneeuw in een onbereikbaar stuk land (behalve door een bug) was (mag ook eigenlijk niet anders) geweldig. Ook één van de eerste missies in de game, waarbij je boot op een trailer op hoge snelheid moet achtervolgen door de stad, was gewoon rete-leuk. Door het verkeer zigzaggend je boot en zoon proberen te redden, schietend op bad guys en ondertussen geinige opmerkingen van de betrokkenen: een sterk begin van de verhaallijn in GTA 5 en een motivatie om alle missies te doen.

  Jelle

  Moeilijk, want er zijn zat goeie missies in GTA 5. Ik denk dat ik toch ga voor de allereerste missie die je met Trevor speelt (los gezien van die intro-missie). Hierin zien we namelijk een oude bekende uit GTA 4 terug, Johnny Klebitz van The Lost MC. Hij was de hoofdpersoon in de DLC voor GTA 4 (The Lost and Damned), maar wordt binnen een paar minuten al doodgeslagen door Trevor.

  Vervolgens leg je met Trevor de rest van de motorclub om; de motorclub die ik zo lief had in GTA 4. Daar gaat de verwijzing naar voorgaande GTA-delen. Bruut, maar geniaal!

  Theo (houdt niet zo van GTA)

  Ik heb GTA 5 niet gespeeld en ga dat ook absoluut niet doen. Dit is namelijk een game die mij tegen de weinige haren die ik nog heb instrijkt. Vroeger was Grand Theft Auto nog leuk, maar tegenwoordig lijken alle normen en waarden uit deze game vervlogen te zijn. Het gaat simpelweg veel te ver als je prostitutie, geweld en onzedelijk gedrag in een game propagandeert.

  Michael

  Mijn favoriet is toch wel de laatste heist, wat de grootste heist is die ik in de game heb gezien en alle karakters (Michael, Trevor, Franklin) bevatte. Het was ook de missie waarin je een volledige planning van de heist moest maken; ik heb daar echt van genoten en vond het erg jammer dat het daarna was afgelopen.

  Ik ben benieuwd of de online heists, die als het goed is binnenkort voor GTA Online beschikbaar zijn. ook van zo'n groot formaat zijn.

  Rick

  Mijn favoriete missie in GTA 5 is Friend Request. In deze missie moet je infiltreren in het hoofdkantoor van Lifeinvader (de Facebook-variant van GTA 5) om een prototype telefoon te vervangen met een explosieve telefoon, om zo de oprichter van Lifeinvader om te leggen.

  Voor je sollicitatie moet je gepaste (nerdy) kleren kopen, en als je binnenkomt word je gelijk aan het werk gezet: ads sluiten en een virus verwijderen; iets wat de programmeurs zelf niet kunnen, blijkbaar. Als je eenmaal het prototype omgewisseld hebt en thuis komt, kun je op de bank kijken hoe de omhooggevallen Lifeinvader-baas zijn hoofd verliest.

  Meer over Grand Theft Auto V lezen? Wij hebben specials over de beste GTA 5 Heists, de beste GIF's en bugs en beste GTA 5 mods.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.