De top 5 beste gratis virusscanners 2016 - Bescherm je gegevens

Article
zondag, 25 december 2016 om 13:02
xgn google image
In de moderne wereld waarin we nu leven, wordt vrijwel alles via schermpjes gedaan. Je geld, je werk en een groot deel van je sociale leven is digitaal, daarom is het belangrijk dat je dit goed beschermt. Check hier de top 5 beste gratis virusscanners!
Je denkt er misschien minder over na dan vroeger, maar het internet zit nog steeds vol met virussen. Malware, spyware, trojans enzovoort. Daarom is het nog steeds ontzettend belangrijk om je persoonlijke gegevens goed te waarborgen en daar gaan wij je bij helpen!
Deze gratis virusscanners moeten jou helpen met het veilig houden van je persoonlijke gegevens. In deze lijst vind je de 5 beste gratis virusscanners voor Windows en MAC OS.

5. AVG Antivirus

AVG AntiVirus valt goed bij de critici, de virusscanner wordt wereldwijd dan ook gebruikt door ontzettend veel computergebruikers.
AVG is een goed anti-phishing programma, ook zijn de volledige scans snel. Bij een volledige scan doorzoekt het programma alle data op je PC en pikt deze de troep en schadelijke data eruit om vervolgens te vernietigen. Verder beschikt het programma ook over de "Do Not Track" functie: dankzij deze functie kan je op websites zien welke bedrijven jouw gegevens verzamelen en dan kan je vervolgens zelf bepalen of de bedrijven dit mogen doen of niet.
AVG is beschikbaar voor Windows, Android en Mac.

4. Malwarebytes

Malwarebytes is een anti-malware programma, dat je eigenlijk moet gebruiken als extra virusscanner. Want in tegenstelling tot andere virusscanners, die op alle vlakken je PC beschermen, doet Malwarebytes dit alleen op het gebied van -je raadt het al- malware!
Het voordeel aan Malwarebytes is dat deze op het gebied van malware effectiever te werk gaat. Het is daarnaast ook een van de meest effectieve opschoon tools voor je PC. Je kunt er veel overige troep zoals cookies gemakkelijk mee verwijderen. Verder beschikt het programma ook over de threat scan, wat een snelle scan is die actieve malware in je geheugenregister aanpakt.
Malwarebytes is alleen beschikbaar voor Windows Vista of hoger.

3. Panda AntiVirus

Panda AntiVirus pakt het nogal anders aan dan andere virusscanners. Het makkelijke aan Panda AntiVirus is de gebruiksvriendelijkheid. En daarmee is het een populaire virusscanner onder mensen die niet al te veel moeite willen doen.
Panda AntiVirus maakt gebruik van een klein gebruikerspaneel, dat alleen bestaat uit switches. Je hoeft dus geen parameters in te stellen en je hoeft ook niet te letten op dingen zoals statistieken. Panda beschikt over onder andere een automatische scan en een virus schild.
Sommige gebruikers hebben last van het feit dat je weinig controle hebt over het programma, maar volgens de kritieken blijkt dat Panda AntiVirus zeer effectief te werk gaat en daarmee ook een goede keuze is.
Panda AntiVirus is beschikbaar voor Windows XP of hoger, MAC OS X 10.8 of hoger en Android 4 of hoger.

2. Sophos AntiVirus

Sophos AntiVirus is een wat minder bekende antivirus, maar dat betekent niet dat hij daardoor slechter is. Sophos is beschikbaar op alle apparaten zoals PC, laptop, mobiel en tablet.
Het eerste pluspunt van Sophos is dat het programma ontzettend snel een virus detecteert. Wanneer je bezig bent met downloaden, worden de bestanden automatisch gescand door Sophos en weet het programma meteen of de bestanden schadelijk zijn. Verder beschikt Sophos AntiVirus over de snelle scan en de volledige scan.
Sophos AntiVirus is beschikbaar voor Windows 7 of hoger en MAC OSX 10.8 of hoger.

1. Avast AntiVirus

De nummer 1 gratis virusscanner is dan toch Avast Antivirus. Avast is één van de weinige antivirus programma's die je niet constant lastig vallen met bepaalde waarschuwingen, of meldingen dat je licentie bijna verlopen is. Avast is één van de meest populaire gratis virusscanners.
Avast heeft vrijwel alles wat je nodig hebt. Het programma heeft een goedwerkende functie die malware en phishing blokkeert op je PC. Daarnaast scant hij je netwerk en router voor eventuele beveiligingsfouten en beschikt hij over een geïntegreerd password manager. Avast scant ook voor gedateerde software en beschikt hij over de system cleanup scan die de prestaties van je PC beter houdt.
Avast AntiVirus is beschikbaar voor Windows 7 of hoger.
Een virusscanner is belangrijk, ook vandaag de dag nog! Dus bescherm je PC tegen het kwaad van buitenaf. Kijk ook nog even naar deze grote digitale aanvallen en wat voor schade ze hebben aangericht.