De top 5 beste stealth games van 2016 - Sluipend het jaar door

Article
zondag, 25 december 2016 om 14:02
xgn google image
Veel gamers houden ervan om een deur open te beuken, om vervolgens met een uit de kluiten gewasssen machinegeweer tientallen vijanden neer te maaien. Liefhebbers van stealthgames gruwen daar echter van en houden meer van de subtiele aanpak. Maar welke games dit jaar zijn het beste voor die gamers? Lees dat in onze top 5 beste Stealth Games van 2016.

5. Aragami

Aragami is een action-adventure stealthgame ontwikkeld door indiedeveloper Lince Works. De game is vanwege weinig publiciteit niet alleen in de schaduw gebleven, de game draait ook voornamelijk om de schaduw.
In Aragimi neem je een shaduwgeest genaamd, verrassing, Aragami onder de knoppen. Aragami is naar de wereld ontboden door Yamiko, die gevangen is genomen door de Kaiho, een leger van lichtaanbidders. Het is aan Aragami de taak om in de nacht zijn taken uit te voeren en Yamiko en haar lotgenoten te bevrijden, voordat de zon opkomt en Aragami vernietigd zal worden.
Gelukkig heb je een hoop krachten tot je beschikking, zoals het verplaatsen tussen twee schaduwen en het oproepen van schaduwmonsters. Om je krachten op te laden moet je in de schaduw blijven staan, terwijl verlichte gebieden juist je krachten onttrekken. Makkelijk wordt het zeker niet, want Aragami is een pittige game.
Aragami is verkrijgbaar op de PC en PlayStation 4 voor twintig euro.
103131

4. Hitman

Wie kent de koelbloedige biljartbal niet, die ook wel bekend staat als Agent 47? De huurmoordenaar is al sinds het jaar 2000 lastige doelwitten aan het uitschakelen op de meest creatieve manieren en 2016 is daar geen uitzondering op. Wat wel een uitzondering is, is de manier waarop Hitman dit jaar is uitgebracht, namelijk in zes losse episodes van maart tot oktober.
In elke episode staat een missie centraal voor Agent 47 om uit te voeren, met daarnaast nog bonus content om je nog langer mee te vermaken. Zoals we gewend zijn van de Hitman-titels zijn er per missie verschillende manieren om je doelwit uit te schakelen en daardoor ligt de replay-waarde van een missie flink hoog. De levels zijn daarnaast ook enorm en het kan dus wel even duren voordat je klaar bent met je verkenning en het inspecteren van de gewoontes van het slachtoffer.
Natuurlijk zijn de episodes momenteel los te koop op de PC, PlayStation 4 en Xbox One, maar als je nog even geduld hebt komt er ook een retail-versie in de winkels te liggen op 31 januari 2017.
103132

3. Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Het is geen geheim dat ninja’s enorm toffe karakters zijn en het is daarom ook een raadsel waarom er zo weinig echte ninja-games op de markt verschijnen. Gelukkig heeft ontwikkelaar Mimimi Productions onze gebeden verhoord en een ninja-game gemaakt, en wat voor één! In Shadow Tactics: Blades of the Shogun mogen we namelijk aan de slag met een Japanse versie van Commandos.
In Shadow Tactics: Blades of the Shogun krijg je vijf verschillende karakters tot je beschikking die allemaal verschillende specialiteiten hebben. Het verschilt alleen per missie welke karakters je onder de knoppen krijgt en hoeveel dit zijn, waardoor je niet elke missie op dezelfde tactieken kan vertrouwen en je dus goed de krachten van elk personage moet benutten. Zo is Hayato de klassieke ninja die stilletjes vijanden vermoordt en verstopt en op afstand gebruik kan maken van shuriken, terwijl de jonge Yuki vallen kan zetten en met haar fluit vijanden kan afleiden of naar bepaalde plekken kan leiden.
De verschillende tactieken die je kan en moet benutten, komen nog beter tot hun recht door middel van de pauze-functie, waarbij je per personage een actie in kan plannen. Zo kan je Yuki gebruiken om iemand naar een val te leiden, terwijl een andere bewaker die de fluit ook hoort stilletjes uitgeschakeld kan worden door Hayato of op lange afstand door de oude Takuma met zijn sluipschuttersgeweer.
Liefhebbers van tactische stealth-games kunnen zeker hun ei kwijt in Shadow Tactics: Blade of the Shogun, die deze maand is uitgekomen voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.
103133

2. Deus Ex: Mankind Divided

We hebben Adam Jensen goed leren kennen in Deus Ex: Human Revolution, met zijn hese stem, cyborg-snufjes en die oh-zo-vette zonnebril. Het was dan ook even slikken toen we de credits voorbij zagen rollen in Human Revolution, maar gelukkig is de superspion dit jaar teruggekeerd in Deus Ex: Mankind Divided.
Waar in Deus Ex: Human Revolution de gemoederen tussen normale mensen en de ‘augmented’ al flink waren opgelopen, daar is de vlam echt in de pan geslagen in Deus Ex: Mankind Divided. Meerdere incidenten en aanslagen hebben gezorgd voor racisme en een ‘mechanical apartheid’, terwijl Jensen erachter moet zien te komen wie er achter de onrust zit en als het even kan ook de verantwoordelijken uitschakelen of arresteren.
Als augmented heeft Jensen de technische krachten die we kennen uit Human Revolution, maar ook een aantal nieuwe snufjes, zoals de Icarus Dash en een soort hittezoekende dartpijltjes, die meerdere vijanden tijdelijk verdoven. Eidos heeft gelukkig geluisterd naar de kritiek op het vorige deel, met name de bossfights die totaal niet waren afgestemd op non-lethal playthroughs, en heeft voortgeborduurd op de solide basis. Het resultaat: een game die je niet mag missen.
Deus Ex: Mankind Divided is verkrijgbaar voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.
103134

1. Dishonored 2

Net zoals Deus Ex: Mankind Divided is ook, wat ons betreft, de beste stealth game van 2016 een sequel, namelijk Dishonored 2. Arkane Studios gooide hoge ogen met Dishonored, dat in 2012 ons verblijdde met zijn komst, en het was sindsdien wachten geblazen op het vervolg. Sinds kort mogen we eindelijk ons weer uit de schaduwen begeven voor Dishonored 2.
Voor hedendaagse begrippen begint Dishonored 2 op een opmerkelijke wijze. Na de proloog krijg je namelijk een keuze voorgeschoteld, waarbij je moet kiezen tussen twee speelbare personages. Corvo Attano is een oude bekende uit het eerste deel, terwijl zijn dochter Emily Attano nu ook beschikbaar is. De keuze zal voornamelijk worden bepaald door hun krachten, want Corvo kan veelal kiezen uit de krachten die hij al had in Dishonored, terwijl Emily een hele set nieuwe interessante krachten tot haar beschikking heeft.
Zo kan Emily bijvoorbeeld de Domino-power gebruiken, waarbij ze vijanden aan elkaar kan koppelen en waardoor ze vervolgens allemaal hetzelfde lot zullen ondergaan, wat meestal neerkomt op de dood. Maar hoe aanlokkelijk het ook is om vijanden van hun leven te beroven, het is de verstandige keuze om zo min mogelijk lijken achter te laten in elk level, want voor je het weet staat er een heel legioen je op te wachten in het volgende level. En niet alleen dat, ook het einde kan wel eens een slechte afloop kennen als er teveel doden zijn gevallen in je nachtelijke avonturen.
Voor diegene die aan de slag wilt met Dishonored 2, kan de game aangeschaft worden op de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Wij wensen je alvast heel veel sluipplezier!

Populair Nieuws

Laatste Reacties