Beste gratis Switch games - Genieten zonder kosten

  De Nintendo Switch krijgt steeds meer nieuwe games. In de Nintendo Direct van 2019 werden er al nieuwe games aangekondigd. Ook werd bekendgemaakt dat Resident Evil HD, 0 en 4 naar de Switch komen. Deze gaan je wel 30 euro kosten. Wat nou als je krap bij kas zit? Hier is onze top 10 beste gratis games op de Nintendo Switch.

  10. Dawn of the Breakers

  We trappen onze top 10 af met Dawn of the Breakers. Deze anime-geïnspireerde 3D actie game is in singleplayer, multiplayer en co-op te spelen. Kies uit een groot aanbod aan personages en stel zo een eigen team samen, waarmee je tegen de duistere krachten vecht die de wereld terroriseren.

  Ben je al niet uren bezig met het uitkiezen en uitrusten van je personages, dan ben je wel zoet met al de content die de game te bieden heeft. Als je klaar bent met de singleplayer kun je zelfs in een arena tegen andere spelers vechten of in teams tegen elkaar strijden.

  9. Arena of Valor

  Deze MOBA is gratis te spelen op de Nintendo Switch. De snelle gameplay van de game zorgt ervoor dat je midden in de actie zit. Zo vecht je in teams van 5 tegen elkaar in een three-lane systeem. Hier kies je uit meer dan 35 helden die verschillende rollen vervullen. Tanks, Assassins, Mages en Warriors zijn allemaal aanwezig.

  MOBA-fans kunnen verdrinken in de uitdagende gameplay van Arena of Valor in spelstanden als 5v5, 3v3 en 1v1. Arena of Valor verdient daarom ook een plaats in onze top 10 gratis beste Switch games.

  8. Paladins

  Paladins kun je een kruising tussen Overwatch en Team Fortress 2 noemen. De verschillende personages in Paladins hebben allemaal hun eigen skills en attributen die ze kunnen gebruiken in de game. Hier vecht je in teams tegen elkaar om zoveel mogelijk tegenstanders te verslaan, maar ook om verschillende punten op de map over te nemen.

  De cartoon-achtige stijl van de game werkt perfect samen met de gladde gameplay van Paladins. Dit zorgt voor een leuke game waar je wel een paar uur zoet mee kunt zijn. Op de lange termijn zorgen games met een oprecht verhaal misschien voor meer uren aan plezier, maar Paladins verdient zeker een plek in onze top 10 beste gratis Switch games.

  7. Brawlhalla

  Met meer dan 30 personages kun jij de strijd aangaan in arena-achtige gevechten die je misschien doen denken aan games als Super Smash Bros. De 2D-graphics in de platform-vechtgame geven een fraaie sfeer, waar ook gestroomlijnde gameplay bij komt kijken.

  Brawlhalla is ieder voor zich te spelen, maar je kunt ook in teams de strijd aangaan. De game maakt ook ruimte voor klassementswedstrijden waar je met vrienden kunt strijden voor de eerste plaats. Brawlhalla is gratis te spelen op de Nintendo Switch.

  6. Kitten Squad

  Robots met sadistische trekjes hebben orka’s tot slaaf gemaakt in het SeaLand Marine Park en de Sheep Puncher-robot heeft op zijn beurt schapen gekidnapt voor de wolindustrie. Kitten Squad krijgt de heldhaftige taak om deze onschuldige dieren te redden.

  In Kitten Squad speel jij als de verschillende katten die toegang hebben tot de meest debiele wapens. Van garenpistolen tot aan wortelkanonnen, je kunt het niet gek genoeg bedenken of het bestaat wel. De top-down shooter heeft een simpele besturing, waar je met één knop beweegt en met de ander gewoonweg in het rond schiet. Leuk om af en toe tussendoor te spelen en het is ook nog gratis.

  5. Pokémon Quest

  Op nummer vijf van beste gratis Switch games staat Pokémon Quest. Eerder werd er in februari al aangekondigd dat de nieuwe Pokémon RPG, Pokémon Sword en Shield eind 2019 beschikbaar zijn op de Nintendo Switch. Als je geen zin hebt om tot die tijd te wachten kun je beginnen aan Pokémon Quest.

  Op een relaxte manier kun jij door de regio struinen, aangezien de game het meeste werk zelf doet. Je hoeft alleen af en toe een speciale aanval aan te klikken van de verschillende Pokémon die je onderweg vangt.

  Een game voor degene die geen zin hebben in intense actie of een diepgaand verhaal. Voor de klassieke Pokémon-ervaring op de Nintendo Switch zul je moeten wachten tot eind 2019, wanneer Pokémon Sword en Shield uitkomen, maar in de tussentijd kun je lekker achterover leunen en de Pokémon het werk laten doen.

  4. Fallout Shelter

  Op nummer vier staat Fallout Shelter. Deze game was al op mobiele apparaten te spelen, maar is nu ook beschikbaar op de Nintendo Switch. Fallout Shelter is een management-simulator waar je de verschillende nucleaire bunkers moet onderhouden, zodat de inwoners niet sterven aan verschillende ziektes of andere omstandigheden.

  Tijdens het spelen van Fallout Shelter level je je personages en moet je deze ook tevreden houden. Gecombineerd met een prachtige cartoon-achtige graphics-stijl maakt Fallout Shelter een gratis pareltje op de Nintendo Switch.

  3. Deltarune Chapter 1

  Het vervolg op de fantastisch RPG Undertale. In dezelfde stijl als Undertale speel je Deltarune. Je creëert je eigen personage, waar je zelfs je bloedgroep en favoriete kleur kunt uitkiezen. Deltarune is op zijn beurt net zo hilarisch als Undertale en brengt de oude vertrouwde gameplay met zich mee.

  Naast de oude gameplay is het nu ook mogelijk om in turn-based gevechten de vijand te knuffelen (ja dit is een oprechte aanval). Deltarune is een fantastische game en een fenomenaal vervolg op undertale. Helemaal fijn is het dat het eerste hoofdstuk gratis te spelen is op de Nintendo Switch. Een waardige nummer drie op onze lijst van beste gratis Switch games.

  2. Fortnite

  De battle-royale game Fortnite is natuurlijk niet te missen in onze lijst. De gratis game heeft natuurlijk heel veel in-game aankopen, maar dit is niet beslissend voor de gameplay. Je kunt veel zeggen over Fortnite, maar het is en blijft een hele sterke game waar keer op keer talloze mensen in verstrikt raken.

  De optie om constructies te bouwen tijdens de game is ook uniek aan Fortnite tegenover andere battle-royale games. Andere battle-royale games als Apex Legends en PUBG zijn op hun beurt ook heel sterk, maar Fortnite is de enige die ook op de Nintendo Switch te spelen is.

  1. Warframe

  Op nummer één in onze lijst van beste gratis Switch games staat Warframe. Deze online-shooter RPG kun je zien als het rare neefje van Destiny, Niemand praat tegen hem, maar als je hem eenmaal leert kennen is hij veel interessanter en gezelliger dan zijn neef. Warframe kent enorm veel personages die allemaal een complexe speelstijl met zich meebrengen.

  Je zult ook extreem veel moeten spelen om al deze personages vrij te kunnen spelen, of je kiest ervoor om deze te kopen, maar wat is daar leuk aan. Warframe brengt naast enorm veel personages ook een fantastisch grote verhaallijn en gigantisch veel missies om te volbrengen. Dit kun je solo doen of samen met andere spelers. Warframe is een game waar je uren en zelfs weken in kwijt kunt en is een terechte nummer één in onze lijst beste gratis Switch games.

  Beste gratis Switch games

  De Nintendo Switch bibliotheek kent niet enorm veel gratis games, maar veel hiervan zijn wel een genot om te spelen. De beste 10 hebben wij voor jullie op een rij gezet, zodat jullie kunnen genieten zonder veel geld uit te hoeven geven.

  Dit artikel is op 10 juni 2020 bijgewerkt.

  Warframe

  Verkijgbaar vanaf 25 march 2013

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.