Top 7 beste gratis multiplayer apps - Gratis speelplezier voor twee

Article
maandag, 27 augustus 2018 om 17:50
top 7 beste gratis multiplayer apps 137909 1
Iedereen houdt wel van gratis apps, maar wat nou als je deze ook nog eens met vrienden kan spelen? Wij gaan het hebben over de beste gratis multiplayer apps. Natuurlijk zal niet iedere app voor jou geschikt zijn, maar hopelijk staat er een app in de lijst die jou aanspreekt.

7. Wordfeud

Wordfeud spelen is een goede training voor je hersenen. Denk niet meteen dat dit een app is die alleen oudere mensen spelen, als je het een kans geeft zie je dat het nog best verslavend is.
Met Wordfeud kunnen miljoenen spelers het tegen elkaar opnemen. Het doel van het spel is om woorden aan elkaar te verbinden. Spelers hebben maar een paar letters die ze kunnen gebruiken, hierdoor is het extra moeilijk. De game is met vrienden te spelen, maar er kunnen ook tegenstanders wereldwijd geselecteerd worden.
Wordfeud is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.
137910

6. BombSquad

Niks kan frustrerender zijn dan een intens potje vechten met je vrienden. Games zoals Worms zorgen hiervoor. Een super toffe app die dit ook doet is BombSquad. Samen met je vrienden wordt je in een map geplaatst en moeten jullie elkaar uitschakelen door bommetjes naar elkaar te gooien.
Mocht je met je vrienden willen spelen, dan is het handig om in team modus te spelen. Wil je iets meer chaos in de tent brengen, dan is de free for all functie daar perfect voor. Ieder potje heeft een speciaal thema zoals een vlag veroveren of hockey spelen met bommen. Het spel is met maximaal acht spelers te gebruiken.
BombSquad is beschikbaar voor de Mac en in de Google Play Store.
137911

5. Hearthstone: Heroes of Warcraft

Het kaartspel Hearthstone is ontwikkeld door Blizzard en laat spelers met elkaar strijden door kaarten te gebruiken. Je speelt monster en spreuken met als doel de levenspunten van de tegenstander naar nul terug te brengen. Hearthstone vereist een goede strategie tussen spelers om vijanden uit te schakelen. Kaarten bevatten verschillende acties waaronder het uitvoeren van spreuken, oproepen van minions en zorgen voor de controle van een slagveld.
Spelers worden ingeleid door introductie missies en krijgen vervolgens ervaring door potjes te spelen. In het spel zijn enkele helden te vinden uit World of Warcraft waaronder Thrall, Uther en Gul’dan. Elk speelbaar personage in de game heeft ook een unieke kracht die je tijdens de game kan gebruiken.
Hearthstone is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.
137912

4. Sonic Forces

De bekende game console en PC game Sonic Forces die vorig jaar uitkwam heeft een app versie die zelfs al eerder uitkwam dan de game. Met het spel krijgen spelers de kans om het tegen elkaar op te nemen in verschillende mappen. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende helden (en slechteriken) om mee te spelen. Hieronder vallen Sonic, Amy, Tails, Knuckles, Shadow en Rogue.
Mocht je in bezit zijn van de app, dan is de multiplayer optie te gebruiken. Tijdens een wedstrijd kom je dan met spelers van over de hele wereld in een potje terecht. In een spel moeten spelers hun tegenstanders verslaan door speciale acties te gebruiken. Personages zijn te verbeteren door ringen te verdienen tijdens de potjes.
Sonic Forces is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.
137913

3. Zen Pinball

Veel mensen kennen nog wel oude pinballkasten van vroeger. Het is dan ook niet onbekend dat hier tientallen apps van zijn gemaakt die het concept naar de vertrouwde telefoon brengen. Zen Pinball is een van de apps die er het tofste uitziet en vrienden met elkaar laat spelen.
Met de multiplayer modus Hot Seat kunnen spelers het tegen elkaar opnemen. Bij het selecteren van een potje kunnen spelers de Hot Seat optie kiezen en het aantal spelers (maximaal 4). Spelers krijgen dan om de beurt de kans om zo veel mogelijk punten te halen tijdens een potje.
Zen Pinball is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.
137914

2. Clash Royale

Een van de mobiele games die tegenwoordig de wereld overneemt is Clash Royale. De titel lijkt erg op Battle Royale, maar de game zelf heeft hier niks mee te maken. Met de app kunnen spelers het tegen elkaar opnemen in 1v1 en 2v2 wedstrijden. Tijdens de potjes moeten spelers hun torens verdedigen.
Spelers kunnen hun vijanden verslaan door zo veel mogelijk goede kaarten te hebben. Kaarten zijn te verdienen door kisten te verzamelen en zo beloningen te ontgrendelen. Om grote beloningen te ontvangen kunnen spelers meedoen aan dagelijkse missies. Ook zijn er iedere week nieuwe evenementen.
Clash Royale is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.
137915

1. Fortnite

Natuurlijk kunnen we Fortnite niet uitsluiten in deze lijst. De gratis te downloaden game staat al dagen trending in categorieën in de app store. Ook is het spel al meer dan 100 miljoen keer gedownload op mobiele apparaten en is er inmiddels een omzet van boven de 20 miljoen euro.
Mocht je de Fortnite app nog niet hebben en ben je benieuwd wat er allemaal in voorkomt, dan leggen wij dat nu uit. Het is eigenlijk vrij simpel: alles dat in de console en PC versie voorkomt, is ook te vinden in de mobiele versie. Hieronder vallen ook wekelijkse updates die Epic Games uitbrengt.
Fortnite is te downloaden voor iOS en Android met een code. Om een code te krijgen moeten gebruikers zich aanmelden via de website van Fortnite.
Dit artikel is op 29 mei 2020 bijgewerkt.