Top 5 beste gamescom 2017 games volgens Laura

Article
zaterdag, 26 augustus 2017 om 13:30
xgn google image
Gamescom zit er voor ons helaas weer op dit jaar, maar wat hebben we weer toffe games gezien en gespeeld. Een selectie maken was lastig, maar dit zijn de 5 beste gamescom 2017 games volgens Laura!

5. Skyrim VR

Oh Skyrim, wat houd ik van je. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik verwacht had dat deze titel hoger in mijn lijstje zou komen te staan, maar vanwege de getoonde gamescom demo moet ik hem toch op de vijfde plaats zetten. Tijdens deze demo waren een aantal zeer belangrijke features van de game namelijk uitgeschakeld, waaronder het vrije bewegen (in de demo ging dit door middel van teleportatie) en het looten van lichamen en objecten. Daarnaast stond de god mode ingeschakeld, waardoor je niet dood kon gaan, wat al met al toch een deel van de charmes van de game weghaalde.
Bij release zouden al deze problemen verholpen moeten zijn, aldus de begeleider van mijn demo. Ik hoop het in ieder geval ten zeerste, want uiteindelijk is en blijft het Skyrim. En Skyrim is nu eenmaal vet.
116763

4. Ni No Kuni 2

Alsof je zelf de regie van een Studio Ghibli film in handen neemt. Ni No Kuni 2 is een audiovisueel pareltje, met namen als Yoshiyuki Momose (ex-Studio Ghibli animator), Joe Hisaishi (componist voor films als Spirited Away, Princess Mononoke en Howl's Moving Castle) en Akihiro Hino (producer van gameseries als Professor Layton en Dragon Quest) die meewerken aan de game om een waar spektakel neer te zetten.
Tijdens de gamescom hands-on konden we aan de slag met een nog niet eerder vertoonde modus, genaamd Skirmish. In deze modus, die wat meer op tactiek gericht is, moesten Evan en vrienden zich een weg banen door grote hordes vijanden, met aan het einde een mini boss. De modus speelt lekker weg en de catchy muziek blijft daarna nog een paar uur lang in je hoofd zitten.
116764

3. Vampyr

Ik heb al een tijdje mijn oogje op Vampyr en op gamescom had ik weer de mogelijkheid een presentatie voor de game bij te wonen. Na het prachtige werk dat Dontnod Entertainment heeft geleverd met Life is Strange, ben ik bij voorbaat al geïnteresseerd in de nieuwe titels uit de keuken van deze ontwikkelaar. Vampyr kent natuurlijk een compleet andere setting, maar wel een hele vette.
Wat ik vooral tof vind aan Vampyr, zijn de verstrekkende morele keuzes in de game en hoe je daar als speler mee omgaat. Kies je er als vampier voor om mensen als prooi te zien, of wil je ze als dokter redden? En hoe kies je wie je om het leven brengt en wie mag blijven leven? Ga je voor een 'snelle hap' of zoek je een passend slachtoffer, wellicht een crimineel zodat je de stad eigenlijk een goede daad bezorgt?
Ik vind het tof wanneer een game je laat nadenken over zulke kwesties en daarom staat Vampyr op de derde plek in mijn top 5 beste gamescom 2017 games.
116765 1

2. Destiny 2

Het kan natuurlijk niet anders, dan dat Destiny hoog in mijn lijstje staat. De enige reden waarom ik hem deze keer niet op de nummer één heb gezet, in tegenstelling tot in mijn E3 lijstje, is omdat op gamescom geen nieuwe content werd getoond. We konden namelijk, net als in de beta, aan de slag met een potje Control op de map Endless Vale. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik een hoop plezier heb beleefd aan het spelen van Destiny op gamescom dit jaar.
Ik ben in ieder geval al begonnen met aftellen, want het duurt echt niet lang meer tot Destiny 2 eindelijk in de schappen ligt. Maar voor het zo ver is ga ik eerst nog met een andere game aan de slag, die tevens de eerste plaats heeft ingenomen in dit lijstje met mijn beste gamescom 2017 games...
116766 1

1. Life is Strange Before the Storm

De ultieme gamescom topper voor mij dit jaar is toch echt Life is Strange Before the Storm. Gelukkig dat het nog maar een paar dagen duurt tot ik dan ook daadwerkelijk met de game aan de slag kan, althans de eerste aflevering dan. Als groot liefhebber van de originele game was ik maar al te blij met de aankondiging van méér Life is Strange. Op E3 afgelopen juni kon ik de game al bekijken en gamescom heeft mijn hoge verwachtingen alleen maar bevestigd; ik kijk enorm uit naar deze game.
Een goede dosis vertrouwde Life is Strange elementen en personages komen terug, maar natuurlijk is ook de nodige vernieuwing te vinden. Denk hierbij aan nieuwe gameplay elementen zoals Chloe's Backtalk skill, maar ook gezien het feit dat we eindelijk meer te weten komen over Rachel en wat er precies gebeurd is, drie jaar geleden. Is het al 31 augustus?