De 7 beste games van 2020 tot nu toe

Article
vrijdag, 03 juli 2020 om 15:00
doom eternalf1578654202
2020 is gelukkig alweer een half jaar oud en dat is maar goed ook na alle ellende die het jaar tot nu toe heeft meegebracht. Gelukkig kunnen we op het gebied van games nog wel genieten. De beste games van 2020 tot nu toe zetten we voor jou op een rijtje.
Voor deze lijst met beste games van 2020 tot nu toe hebben we gekeken naar de pareltjes die we op de redactie hebben gespeeld. Niet alleen kijken we naar de reviews die we over de maanden hebben geschreven, maar ook metacritic en publieke perceptie nemen we mee. Wel is de voorwaarde dat de game in 2020 oorspronkelijk is verschenen.

DOOM Eternal

Als eerste is daar DOOM Eternal, de nieuwste titel van id Software. De studio heeft voor het vervolg gekozen voor een grotere, brutere en moeilijkere aanpak dan ooit te voren. Het vervolg is namelijk voorzien van platformelementen en nieuwe mechanics die hand in hand gaan met de snelle combat die we van DOOM gewend zijn.
Daarnaast is DOOM Eternal naast fps ook nog eens een puzzelgame. Het is van uiterst belang om je munitie goed in de gaten te houden en niet zomaar in het rond te schieten. Wie een moordroute uitstippelt, zorgt voor een plezierige adrenalinestoot terwijl je demonen uit de weg ruimt.
dreams3f1583142943

Dreams

Ook Dreams weet een plekje te veroveren in deze lijst met beste games van 2020 tot nu toe. Niet vanwege een fantastisch verhaal of omdat de game de allermooiste graphics van deze generatie heeft, maar vanwege de unieke kwaliteit die wordt voorgeschoteld. Ontwikkelaar Media Molecule schotelt namelijk een titel voor die je de mogelijkheid geeft om zelf games te bouwen.
Ieder aspect van een game kun je zelf in elkaar zetten, waarmee je ervaring verdient en je level ziet stijgen. Samen met anderen kun je complete games bouwen, waarbij jij bijvoorbeeld de muziek maakt en je kompaan werkt aan de personages. De mogelijkheden in Dreams zijn net zo eindeloos als je dromen, wat betekent dat je voor de rest van je leven kan genieten van deze titel.
ori and the will of the wispsf1584710641

Ori and the Will of the Wisps

Je zou bijna vergeten dat Ori and the Will of the Wisps dit jaar verscheen op de Xbox One en PC. Eigenlijk is het een schande, want de game van MOON Studios is fantastisch in vrijwel ieder opzicht. Van de uitgestrekte, gedetailleerde omgevingen die er verbluffend uit zien in 4K tot de geheimen die in iedere hoek van de wereld verborgen zitten; Ori’s nieuwste avontuur heeft het allemaal.
De wereld van Ori is dan ook een stuk groter en met een vernieuwd vechtsysteem voelt het ook een stuk beter om vijanden te lijf te gaan. Gezien de game ook nog eens fantastische muziek heeft waar je helemaal bij wegdroomt, is het niet gek dat je de tijd helemaal vergeet tijdens het spelen van de titel. Al met al zeker één van de beste games van 2020 tot nu toe.
animal crossing new horizonsf1620384280

Animal Crossing: New Horizons

Een titel die op het perfecte moment uitkwam om wat zonneschijn in de donkere dagen te bieden, is Animal Crossing New Horizons. De nieuwe Nintendo-titel heeft wekenlang genoten van een plekje in de zon doordat de eiland paradijzen op de Switch een manier waren om toch samen af te spreken. Animal Crossing New Horizons biedt dan ook de ideale kans om te ontstressen.
Animal Crossing legt je geen verplichtingen op, maar geeft je juist de ruimte en vrijheid om te doen wat je zelf graag wil. Het eiland kun je naar hartenlust invulling geven waarbij ieder stukje aarde op de schop kan, zowel letterlijk als figuurlijk. Als je door al die corona lichtelijk depressief bent geworden, helpt Nintendo je met deze titel dan ook uit de brand. Daarom is het met recht één van de beste games in 2020 tot nu toe.

Half-Life: Alyx

Je zou het haast niet geloven, maar 2020 is het jaar waarin Valve een gloednieuwe Half-Life game op de markt heeft gebracht. Niet Half-Life 3, maar een gloednieuwe VR-titel die zich afspeelt voor de eerste Half-Life. Dit keer sta je namelijk in de schoenen van de titulaire protagonist Alyx Vance.
Als Alyx neem je het op tegen het buitenaardse ras, de Combine, die terreur zaaien in een gloednieuwe VR-avontuur. Het is juist dit virtual reality aspect dat de game zo indrukwekkend maakt. Critici noemen het de nieuwe standaard voor VR-games die je absoluut gespeeld moet hebben als je de benodigde middelen hebt. Al helemaal Half-Life-fans, want die worden extra getrakteerd voor het lange wachten op de volgende game in dit iconische universum.
final fantasy vii remake3 ds1 1340x1340f1582982330

Final Fantasy VII Remake

Dat 2020 eindelijk het jaar werd waarin Final Fantasy VII Remake uit zou komen, is bewonderenswaardig te noemen. Dat de game ook nog eens tijdens een pandemie uitkwam en een chaotische lancering had kan er dan ook nog wel bij. Voor het eindresultaat maakt het niet zoveel uit, want Final Fantasy VII Remake is een fantastische game geworden die trots schouder aan schouder staat met Final Fantasy VII.
Natuurlijk is slechts een deel van het verhaal vertelt in het eerste deel, maar de manier waarop het verhaal verteld wordt is zowel intrigerend als nieuw voor zowel nieuwkomers als fans uit 1997. Daarbij komt een fantastisch vechtsysteem dat net zoveel om tactiek draait als het rondspringen en het inhakken op vijanden. We noemden de game niet voor niets één van de games die dit jaar mogelijk met de titel Game of the Year er vandoor kan gaan.
the last of us part 2 screen 21 minf1591615911

The Last of Us Part 2

Op het moment is er maar één game die we op de eerste plek kunnen zetten als we het hebben over de beste games van 2020. Die titel gaat op het moment naar The Last of Us Part II. Het nieuwste meesterwerk uit het portfolio van Naughty Dog geeft je de controle over Ellie en draait om de cyclus van haat. Hoe zich dat in het fantastische en emotionele verhaal uit, moet je zelf beleven.
Naast dat verhaal is ook de gameplay beter dan ooit. Naughty Dog heeft het onderste uit de kan gehaald en haarzelf overtroffen door zowel het schieten, klimmen, puzzelen en klauteren beter dan ooit aan te laten voelen. Met meer opties in gevechten en sluipmechanics die van dezelfde klasse als die van Metal Gear Solid zitten, heb je een game die het spelen meer dan waard is!

Dit zijn de beste games van 2020 tot nu toe

Nu een half jaar voorbij is, kunnen we de beste games van 2020 tot nu toe op een rij zetten. Deze bestempelen we als het beste van dit jaar tot nu toe. Laat ons hieronder weten welke jij het beste vindt en naar welke titels je nog uitkijkt!

Populair Nieuws