De beste games die in 2022 nog verschijnen - Deel 1

Article
dinsdag, 11 oktober 2022 om 15:30
a plague tale requiem screenshot 02 1920x1080 minf1656059354
2022 begint langzaam maar zeker haar einde te naderen. Dat betekent dat een periode van talloze games die verschijnen weer op de planning staat. Het mag dan zo zijn dat de afgelopen maanden wat minder grote titels verschenen, maar de laatste maanden brengen er zoveel dat we deze lijst met de beste games die in 2022 nog verschijnen moeten opsplitsen. Vandaag, het eerste deel van de lijst.

A Plague Tale: Requiem

Releasedatum 18 oktober
We trappen af met A Plague Tale: Requiem, de eerste titel in onze lijst van de beste games die 2022 nog rijk is. Het vervolg op de verrassend succesvolle A Plague Tale: Innocence belooft groter te worden in ieder opzicht. Zo worden de locaties een stuk groter en wordt het vechtsysteem veel uitgebreider.
Dankzij de uitbreiding van beide aspecten krijgen spelers veel meer vrijheid in hoe ze door Frankrijk trekken ten tijde van de Franse inquisitie. Tal van soldaten en hordes aan ratten met de pest zal je tegenkomen tijdens je reis naar Zuid-Frankrijk om een wondermiddel te vinden voor Hugo’s geheimzinnige bloedziekte. Gelukkig is zijn grotere zus Amicia mee om hem te beschermen in deze third-person stealth-game.
A Plague Tale: Requiem komt uit op Nintendo Switch via een cloud versie en op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X, waar de game vanaf dag 1 via Game Pass beschikbaar is.
mario rabbids sparks of hopef1663238441

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Releasedatum 20 oktober
Het mocht even duren, maar een vervolg voor Mario + Rabbids: Kingdom Battle komt dit jaar daadwerkelijk uit. Dat niet alleen, deze strategische titel belooft grote veranderingen door te voeren die de gameplay flink op de schop neemt. Het vechtsysteem moet meer gaan lijken op dat van Divinity: Original SIn.
Zo wordt het grid-based vechtsysteem geschrapt en krijgen de kleurrijke personages veel meer bewegingsvrijheid. De aanpassingen geven tevens meer ruimte voor verschillende opties en dus interessante gevechten. Ubisoft zelf heeft in ieder geval vertrouwen in het concept, want een complete season pass inclusief Rayman is al uit de doeken gedaan voor de titel.
Mario + Rabbids Sparks of Hope verschijnt op 20 oktober op de Nintendo Switch.

Gotham Knights

Releasedatum 21 oktober
In oktober is het tijd om terug te gaan naar Gotham. Dit keer alleen niet als Batman, want hij is dood. Dit keer speel je als Nightwing, Robin, Batgirl en Red Hood waarbij je het opneemt tegen de Court of Owls. Je hoeft dat niet alleen te doen, want de game kan volledig co-op gespeeld worden wat de titel direct al een eigen smoel geeft.
Het is de eerste keer in tien jaar dat WB Games Montreal weer een game uitbrengt met Gotham Knights. Deze spin-off in een compleet losstaand Batman-universum heeft totaal geen banden met de Arkham-trilogie en dat is stiekem maar goed ook. De Arkham-game van WB Games Montreal is namelijk het vergeten kindje ondanks dat deze verrassend tof is en de hoop is dan ook dat Gotham Knights hetzelfde voor elkaar weet te krijgen.
Gotham Knights verschijnt op 21 oktober op de PC, PlayStation 5 en Xbox Series X.
new tales from the borderlandsf1664453188

New Tales from the Borderlands

Releasedatum 21 oktober
21 oktober is niet alleen de dag waarop Gotham Knights verschijnt. Ook New Tales from the Borderlands komt uit die dag. Het is alleen niet je traditionele Borderlands-titel, want deze past meer in de stijl van Telltale-games. Dat was immers ook de ontwikkelaar van de eerste titel, al komt dit tweede deel uit de koker van Gearbox Studio Québec.
Dit tweede deel ligt een gloednieuwe cast aan personages uit en speelt zich een jaar af na de gebeurtenissen van Borderlands 3. Met een drietal nieuwe gezichten ga je op stap om wapenontwikkelaar Tediore te stoppen die de planeet Promethea over probeert te nemen. Gelukkig hoef je dit keer niet op losse afleveringen te wachten, want de game komt in zijn totaliteit uit in oktober.
New Tales from the Borderlands verschijnt op 21 oktober op de Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.

Update - Vervroegde releasedatum

Inmiddels is bekendgemaakt dat Scorn een week eerder, op 14 oktober verschijnt.

Scorn

Releasedatum: 14 oktober
Servische ontwikkelaar Ebb Software is niet algemeen bekend, maar lijkt wel één van de meest verrassende titels van het jaar aan te willen leveren. Die game is Scorn, een first-person survival horror game die haar inspiratie uit de visuele werken van H.R. Giger heeft opgedaan.
De studio werkt achter de schermen al acht jaar aan de game en het resultaat is zichtbaar. Als de trailers en gameplaybeelden die al gedeeld zijn enige indicatie zijn, wordt Scorn een duistere tocht waarbij gevaar op een gruwel van een planeet altijd op de loer ligt. Voor horrorliefhebbers een perfecte titel dus in aanloop naar Halloween.
Scorn verschijnt op 14 oktober op de PC en Xbox Series X waar de game vanaf dag 1 met Game Pass speelbaar is.
bayonetta 3f1657721529

Bayonetta 3

Releasedatum: 28 oktober
Fans hebben er lang op moeten wachten, maar het is dan eindelijk tijd voor Bayonetta 3. Het derde deel in de hack ‘n slash-reeks van PlatinumGames komt eraan en belooft spectaculairder te worden dan ooit tevoren. Wederom stap je in de hoge hakken van Bayonetta en moet je de wereld van de ondergang redden van de mysterieuze Singularity.
Het is inmiddels alweer meer dan acht jaar geleden sinds de laatste Bayonetta op de mat lag. Die kwam destijds voor de Wii U uit en wordt nog altijd gezien als één van de beste titels van dat systeem. Ook het eerste deel is enorm geliefd en dus is de hype begrijpelijk groot voor fans van de serie. Een fantastisch derde deel zou de reeks één van de beste trilogieën in de recente gamegeschiedenis maken.
Bayonetta 3 verschijnt op 28 oktober op de Nintendo Switch.

Call of Duty Modern Warfare II

Releasedatum: 28 oktober
De dag dat de Switch een nieuwe parel ontvangt, is tevens de dag waarop tal van shooterfanaten weer een nieuwe Call of Duty in huis halen. Dit keer gaat het om Call of Duty Modern Warfare II, niet te verwarren met Call of Duty Modern Warfare 2 uit 2009. Ook in deze nieuwe game staat de multiplayer centraal, maar heeft de singleplayer ook genoeg te bieden.
Modern Warfare II vervolgt het verhaal van de 2019-reboot, waarbij je weer met Captain Price op stap gaat die dit keer ook Ghost en Soap MacTavish in zijn team opneemt. In MWII richt Price de geliefde Task Force 141 op om achter het drugskartel aan te gaan. Mocht je niet tot 28 oktober kunnen wachten, kun je de titel ook digitaal pre-orderen om eerder het verhaal te spelen. Dan krijg je een week eerder toegang tot de singleplayer campagne.
Call of Duty Modern Warfare II verschijnt op 28 oktober op de PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.
resident evil village shadows of rosef1664453207

Resident Evil: Village - Shadows of Rose

Releasedatum: 28 oktober
Resident Evil Village kwam natuurlijk al in 2021 uit, maar Capcom is nog niet klaar met het verhaal van de familie Winters. Middels een gloednieuwe uitbreiding wordt het verhaal vervolgd waarbij dit keer Rosemary Winters centraal staat. De dochter van Ethan is het speelbare personage, maar verdere details rondom de uitbreiding zijn nog schaars.
Toch is het voor veel fans van de horrorreeks een goede reden om nog een bezoekje te brengen aan het doodenge dorpje waar Lady Dimitrescu los rondloopt in haar reusachtige kasteel. Vermoedelijk kom je de vampiervrouw niet tegen in de uitbreiding, maar je kunt wel als haar spelen vanaf 28 oktober in de Mercenaries-modus. Naast de uitbreiding komt Lady Dimitrescu en een rits andere personages naar de modus namelijk op deze dag.
Resident Evil: Village - Shadows of Rose verschijnt op 28 oktober op de Nintendo Switch via een cloud versie, PC, PlayStation 4, en Xbox One.

Sonic Frontiers

Releasedatum: 8 november
2022 is het jaar dat SEGA Sonic terugbrengt naar de wereld van 3D. Nadat het succesvolle Sonic Mania liet zien dat de blauwe egel in 2D bestaansrecht had, is het nu aan Sonic Frontiers om te laten zien dat het iconische personage ook in 3D kan schitteren. Er zijn immers tal van nieuwe fans bijgekomen door de Sonic-films.
Met Sonic Frontiers probeert SEGA dan ook iets nieuws door de serie in een open-world-formaat te gieten. Daarin lijken tal van puzzels en mysteries in een uitgestrekte wereld de kern van de game te worden. Tel daarbij een verhaal op van Ian Flynn, die al flink wat Sonic-stripboeken mocht pennen, en je hebt een titel die misschien wel verrassend goed uitpakt.
Sonic Frontiers verschijnt op 8 november op de Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.
god of war ragnarok trailer fenrirf1657114699

God of War Ragnarök

Releasedatum: 9 november
We sluiten het eerste deel van deze lijst met beste games van 2022 die dit jaar nog verschijnen af met God of War Ragnarök. Het vervolg op de uiterst succesvolle game uit 2018 zet het verhaal van Kratos en Atreus door, maar speelt zich wel drie jaar later af. Ragnarök is hier en dat betekent dat het einde van het Noorse rijk aanbreekt.
Duidelijk is dat de gameplay vooral verfijnd wordt in de vorm van nieuwe mogelijkheden om door de wereld te bewegen. Ook krijgen Thor en Odin een grote rol in het tweede deel dat direct het slotstuk wordt voor de Noorse Saga. Als het vervolg ook maar in de buurt weet te komen van de klasse van het origineel, is het niet vreemd om te verwachten dat de game tal van Game of the Year-titels in de wacht gaat slepen.
God of War Ragnarök verschijnt op 9 november op de PlayStation 4 en PlayStation 5.

2022 kent nog meer toptitels

Morgen kun je het tweede deel van deze lijst met beste games die 2022 nog ziet verschijnen vinden. Kun jij raden welke titels er in die lijst staan? Laat het ons weten in de reacties!