Dit zijn de beste games die in 1998 uitkwamen

  1998, het is alweer twintig jaar geleden. In 1998 werden de games nog gespeeld op vooral de PlayStation, Dreamcast en Nintendo 64. Er zijn in dit jaar heel veel goede spellen uitgekomen, zoals Street Fighter Alpha 3 en Pokémon Yellow. Maar ook deze tien toppers, want dit zijn de beste games uit 1998.

  Justin Taylor

  10. Banjo-Kazooie

  Banjo-Kazooie is een platformgame die op 17 juli 1998 uitkwam voor de Nintendo 64. In dit spel speel je als Banjo, een beer, terwijl de vogel Kazooie in je rugzak zit en je helpt. Je probeert de plannen van de heks Gruntilda te stoppen. Deze heks probeert namelijk haar eigen schoonheid te ruilen met die van de zus van Banjo, Tooty.

  In 2000 kwam er een vervolg op een van de beste games uit 1998, genaamd Banjo-Tooie. In dit spel moet Gruntilda opnieuw worden verslagen. In 2008 kreeg Banjo-Kazooie vervolgens een remaster voor de Xbox 360 en in 2015 zat de game in de Rare Replay videogamecollectie voor de Xbox One.

  Nu is het misschien lastig om voor te stellen, maar de graphics waren voor die tijd van een heel hoog niveau. Mede daardoor werd de game in 1998 zo goed ontvangen.

  9. Baldur’s Gate

  Baldur’s Gate is een role playing game die op 30 november 1998 uitkwam voor de PC. Het spel is ontwikkeld door BioWare en uitgegeven door Interplay Entertainment. Het is de allereerste game in de Baldur’s Gate serie. In deze titel ga je op zoek naar de moordenaar van je vader, Goiron, maar terwijl je dit doet raak je verstrikt in meerdere gevechten met verschillende tegenstanders.

  Er zijn drie uitbreidingen uitgebracht, waarvan de laatste pas in 2016 uitkwam. Daarnaast zijn er twee spin-offs van Baldur’s Gate genaamd Baldur’s Gate: Dark Alliance I en II. In 2012 en 2013 kwamen de Enhanced Editions van Baldur’s Gate: Dark Alliance I en II uit.

  Baldur's Gate staat op de negende plek van de beste games uit 1998. De RPG van Bioware was een van de beste games van die tijd. De graphics van de karakters waren niet heel goed, maar de achtergronden waren daarentegen van hoge kwaliteit.

  BagoGames

  8. Resident Evil 2

  Resident Evil 2 is één van de beste horrorgames die in 1998 uitkwam voor de PlayStation en PC. Later werd het spel ook nog uitgebracht op de Nintendo 64, Dreamcast en GameCube. Het spel is het vervolg op Resident Evil die twee jaar eerder, in 1996, ons al kippenvel bezorgde.

  Resident Evil 2 speelt zich twee maanden na de gebeurtenissen van de eerste game af. De bewoners van de stad Raccoon City zijn door een virus veranderd in zombies. Leon Kennedy en Claire Redfield, de twee hoofdpersonages, moeten zien te ontsnappen uit de stad. Dit gaat natuurlijk niet van een leien dakje en dus moet het duo de strijd aan gaan met de zombies.

  Resident Evil 2 werd erg goed ontvangen. De graphics en het geluid zorgde toen al voor een hele goede horrorervaring. De graphics waren enorm goed ten opzichte van de eerste Resident Evil game.

  Na Resident Evil 2 zijn er nog veel spellen aan de Resident Evil serie toegevoegd. De laatste, Resident Evil 7: Biohazard, kwam in 2017 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC uit. In januari 2019 komt de remake van Resident Evil 2 uit.

  Bago Games

  7. Tom Clancy's Rainbow Six

  Tom Clancy’s Rainbow Six is het allereerste spel uit de Rainbow Six serie. De first-person shooter spellen zijn gebaseerd op het boek van Tom Clancy met dezelfde naam. Dit boek gaat over John Clark en Ding Chavez en een internationale anti-terrorisme groep genaamd Rainbow. Rainbow Six is een van de beste games uit 1998 en de gameserie is vandaag de dag nog steeds relevant.

  Er zijn gedurende de jaren veel verschillende uitbreidingen uitgekomen, maar ook een aantal officiële Rainbow Six games. Rainbow Six: Rogue Spear uit voor de Dreamcast en PlayStation in 1999. In 2015 kwam Rainbow Six Siege, het nieuwste spel uit de serie, uit voor de PlayStation 4 en Xbox One.

  Rainbow Six Siege is ontworpen als eSports game. De Rainbow Six Pro League werd in het leven geroepen en dit toernooi had in 2018 321.000 kijkers op Twitch. Rainbow Six Siege is op dit moment niet de grootste first-person shooter op het gebied van eSports, maar ze hopen Counter-Strike: Global Offensive snel van de troon te stoten.

  Bago Games

  6. Spyro the Dragon

  Spyro the Dragon is een platformgame die in oktober 1998 uitkwam voor de PlayStation. Het is het eerste spel in de Spyro serie. In het spel speel je als Spryo het draakje die samen met zijn vriend Sparx door het koninkrijk van de draken reist. Hier moet hij andere draken redden van de toverspreuk van Gnasty Gnorc.

  In Spyro the Dragon speelt zich af in verschillende werelden die kunnen worden bereikt door zogenaamde gates. Om naar een volgende wereld te kunnen reizen, moet je eerst al je doelen in de huidige wereld bereiken.

  Spyro the Dragon wordt gezien als een van de beste 3D platformspellen voor op de PlayStation uit zijn tijd. De graphics waren erg goed voor deze tijd en mede daarom is Spyro een van de beste spellen uit 1998. In 1999 en 2000 kwam er twee nieuwe Spryo spellen uit genaamd, Spyro 2: Ripto’s Rage! en Spryo: Year of the Dragon. Van het eerste Spyro spel komt in november 2018 een remastered versie uit. genaamd Spyro Reignited Trilogy.

  5. The Legend of Zelda: Ocarina of Time

  The Legend of Zelda: Ocarina of Time is een actie-avonturen game die in december 1998 uitkwam in Europa. Het is het vijfde spel in de Legend of Zelda serie en het eerste spel met 3D graphics. Ocarina of Time kwam uit op de Nintendo 64. Deze Zelda game is een van de beste games uit 1998. De game werd gezien als bijna perfect door de graphics, geluid en de cinematics. De game werd zelfs gezien als de nieuwe standaard voor het RPG genre.

  In de Legend of Zelda: Ocarina of Time speel je als Link in het land van Hyrule. Hier moet je ervoor zorgen dat Ganondorf, de koning van de Gerudo stam, de Triforce niet krijgt. De Triforce is een heilig reliek, die je wensen in vervulling laat gaan.

  In 2000 kwam het vervolg op Ocarina of Time uit genaamd The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Dit spel kwam uit op de GameCube. In 2003 kwam Ocarina of Time uit op de iQue Player. In 2007 kwam het spel uit voor de Wii en in 2015 voor de Wii U. Deze games werden goed ontvangen, maar de graphics waren nog niet beter. In 2011 werd er een Nintendo 3DS Ocarina of Time remake en hier waren de graphics wel verbeterd.

  Steam

  4. Fallout 2

  Fallout 2 is een RPG die zich in een open wereld afspeelt. Het spel wordt gespeeld op basis van beurten. Het spel speelt zich af in een post-nucleaire apocalypse in 2241. Dit is tachtig jaar na de gebeurtenissen van de originele Fallout game.

  In het spel speel je als afstammeling van Vault Dweller en word je door iedereen de Chosen One genoemd. Om het dorp Arroyo te redden moet je een Garden of Eden Creation kit, ofwel GECK, terugvinden. Hiermee kun je de mensen uit het dorp redden.

  De gameplay van Fallout 76 was bijzonder goed. De verhaallijn van het spel voldeed aan de verwachtingen er waren na de originele Fallout game.

  Fallout 2 kwam in 1998 alleen voor PC uit, maar met de release van Fallout: Brotherhood of Steel in 2004 werd de serie ook geïntroduceerd op de PlayStation en Xbox consoles. Het nieuwste spel heet Fallout 76 en komt op 14 november 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Fallout 2 uit 1998 is een van de beste games uit die periode!

  Kevin Chang for Team Liquid

  3. Starcraft

  Starcraft is een real-time strategygame en kwam op 1 april 1998 uit voor de pc. Je speelt het spel in een fictieve toekomst waarin je een ruimtekolonist bent. Je gaat in de game de strijd aan met verschillende wezens zoals de Zerg.

  De bedoeling in Starcraft is dat je een basis bouwt die aanvallen van tegenstanders kan weerstaan. Daarvoor heb je geld en grondstoffen nodig, maar gelijktijdig ook eenheden. Met deze eenheden kun je vervolgens weer de basis van de tegenstander aanvallen om de zege te claimen!

  Het officiële vervolg op Starcraft is Starcraft 2: Wings of Liberty die in 2010 uitgebracht werd door Blizzard. Deze game heeft een nieuwe 3D graphics en ziet er veel mooier uit ten opzichte van de originele Starcraft game. Tussen 2001 en 2009 kwamen er geen nieuwe Starcraft games uit. De remastered versie van de originele Starcraft game is in 2017 uitgekomen voor de PC.

  Het spel is vooral in Zuid-Korea zeer populair en wordt vooral in professionele toernooivorm tegen elkaar gespeeld. Starcraft is daar echt een eSport, maar in Europa is dit net wat minder.

  2. Half-Life

  Half-Life is een first-person shooter game die op 19 november 1998 werd uitgebracht door Valve. Het was de eerste grote bekende game van Valve dat werd opgericht door Mike Harrington en Gabe Newell. Half-Life is in korte tijd mateloos populair geworden!

  In Half-Life speel je als Dr. Gordon Freeman. Je moet proberen weg te komen uit een ondergronds laboratorium nadat een experiment uit de hand gelopen is. Hierdoor zijn er namelijk allemaal wezens vrijgekomen in het lab die alles en iedereen afmaken dat op hun pad komt. Hij komt vast te zitten tussen de aliens en het ontruimingsteam.

  Half-Life is de populairste first-person shooter game voor op de pc. Er zijn verschillende officiële mods uit voortgekomen. Een van die mods staat vandaag de dag bekend als Counter-Strike. Counter-Strike is de grootste first-person shooter eSport op de PC. Naar de finale van een van de grootste toernooien, PGL Major Kraków 2017, keken er bijna 1.9 miljoen mensen.

  Videogame Photography

  1. Metal Gear Solid

  Metal Gear Solid is een actie-avonturengame die in 1998 uitkwam voor de PlayStation. Het is een van de beste games uit 1998 en is ontwikkeld door Konami. In de game speel je als Solid Snake. Hij dringt een nucleaire fabriek binnen om de terroristische groep FOXHOUND te stoppen. Maar dat is niet zomaar gedaan, gezien er ook gijzelaars zijn én een nucleaire raket gelanceerd dreigt te worden.

  Metal Gear Solid heeft het stealth genre op de kaart gezet. Dit unieke genre kwam in de games van Metal Gear pas voor het eerst echt goed tot zijn recht. In 2004 werd er een remake gemaakt genaamd Metal Gear Solid: The Twin Snakes. Deze game kwam uit voor de GameCube. Deze game werd ontwikkeld door Silicon Knights, maar de cutscènes werden door Konami zelf gemaakt.

  Metal Gear Solid V is de laatste grote game uit de serie en kwam in 2015 uit. Op 20 februari 2018 kwam Metal Gear Survive uit. Het is een spin off en aanvulling op Metal Gear Solid V.

  Wat vinden jullie de beste games uit 1998? Laat het ons hieronder weten in de comments!

  StarCraft

  Verkijgbaar vanaf 1 april 1998

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.