Top 5 beste games om te spelen met een 1000R-curve monitor

  In de wereld van PC gaming is een goede monitor van onwijs groot belang. Je bent uiteraard op zoek naar een scherm dat je compleet meesleept in de speelwereld (en als het een extra voordeel oplevert is dat alleen maar mooi meegenomen). De recente MSI MPG Artymis 343CQR is daar bijvoorbeeld een ideale optie voor. We zetten daarom alvast de vijf beste games voor je op een rij om te spelen als je een 1000R-curve monitor hebt.

  Monitoren met een 1000R-curve buigen flink af en dompelen je als het ware twee keer zoveel onder in de speelwereld van games. Toch heb je bij de ene game wel meer voordeel dan bij een andere. Wij zetten daarom de vijf beste games voor je op een rij om te spelen als je een 1000R-curve monitor hebt.

  Call of Duty Warzone

  We trappen af met Call of Duty Warzone. De battle royale van Activision doet al maanden goede zaken en geniet van een enorme populariteit. Het concept is inmiddels voor niemand meer een geheim: het is een first-person shooter waarbij je als laatste met je team overeind moet staan.

  De titel is wat dat betreft nog net niet gemaakt voor een 1000R-curve scherm. Doordat het scherm goed is afgesteld op kijkhoek van je ogen kun je bij het minste of geringste schakelen en je tegenstander vermoorden. Laten we eerlijk zijn: in competitieve shooters brengt zo’n feature je simpelweg voordeel. Al helemaal met de MSI MPG Artymis 343CQR gezien die ook nog eens van een enorm hoge verversingssnelheid geniet.

  Assassin’s Creed Valhalla

  Ook de nieuwste Assassin’s Creed, AC Valhalla, geniet van een UltraWide-instelling. Hierdoor dompel je jezelf namelijk nog drie keer zoveel onder in het oude Engeland. De indrukwekkende vista’s met een 1440p resolutie ogen er namelijk nog veel indrukwekkender door. Sterker nog, het is alsof je op een virtuele vakantie bent.

  De game oogt namelijk fantastisch en met een goede 1000R-curve monitor zit je al snel wat dichter op het beeld. Wanneer het oude Engeland ook nog eens wat dichter op je gezicht krult, is het als het ware een sensatie voor je ogen. Al helemaal wanneer je een high-end PC hebt die alle toeters en bellen met gemak kan trekken.

  Cyberpunk 2077

  Hoewel Cyberpunk 2077 in een redelijk gebroken staat lanceerde op de meeste platformen, kwam de PC nog goed weg. Wie een high-end PC heeft, kan de PC op fantastische wijze spelen. Toch kun je die ervaring naar een hoger niveau tillen in UltraWide-modus. Dan is het namelijk pas écht alsof je in Night City wandelt.

  Vooral doordat de game in first-person is word je helemaal de wereld ingezogen. De curve in combinatie met het first-person perspectief zuigt je als het ware de wereld in. Het enige nadeel dat Cyberpunk 2077 heeft, is dat de menu’s niet altijd goed meewerken met een UltraWide-screen, maar dat is waarschijnlijk een bug die de Poolse studio nog wegpoetst.

  Resident Evil Village

  Gezien een beeldscherm met de "perfecte curve" voor optimale beleving in de speelwereld zorgt, mag een horrortitel natuurlijk niet missen in het lijstje. Resident Evil Village is dan ook een schoonvoorbeeld van een game die je met een scherm als de MSI MPG Artymis 343CQR moet proberen. De game slokt je als het ware op in de nauwe gangen van het kasteel doordat je zelfs vanuit je ooghoeken nog een blik op het scherm hebt.

  Aan de uitermate grote Lady Dimitrescu ontsnappen is dan ook een onmogelijke taak. Tenminste, als je niet hard genoeg in-game rent. Aan de andere kant lijken fans niet eens van de lange vampiervrouw te willen ontsnappen. Des te meer reden om te genieten van een groot scherm dat je nog meer in de wereld van Village sleept.

  League of Legends

  Als laatste is er natuurlijk de steevaste PC-game League of Legends. Natuurlijk geniet de extreem populaire MOBA van voordelen van een UltraWide-monitor. Het meest opvallend daaraan is natuurlijk dat je in de horizontale ruimte veel meer overzicht hebt.

  Dit uit zich in gameplayvoordeel vooral als je in Bottom of Top Lane speelt. Dan heb je namelijk meer overzicht voor wanneer iemand een verrassingsaanval wil lanceren. Zonder je camera te verplaatsen, kun je over de breedte het meeste zien gebeuren, waardoor je vervolgens weer sneller kunt reageren. Het enige nadeel is dat de minimap een draai van je hoofd vereist.

  Dit artikel is in samenwerking met MSI.

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.