De beste game onthullingen van 2019 die je shockeerden!

  Met 2019 alweer bijna in de achteruitkijkspiegel is het tijd om terug te blikken op de beste momenten van 2019. Het jaar kende flink wat knallers als het aankomt op de beste game onthullingen van 2019. Wij zetten de meest shockerende momenten op een rijtje!

  In deze lijst met beste game onthullingen van 2019 zetten we de games op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

  10. Vanuit het niets is daar: Apex Legends

  We trappen af met Apex Legends, de verrassing van 2019. Vanuit het niets was daar ineens een gloednieuwe battle royale game van Respawn Entertainment die even koning Fortnite van haar troon stootte. Dit vanwege de frisse wind die de game in inmiddels uitgekauwde genre.

  Met een ping-systeem wist Apex Legends daadwerkelijk te vernieuwen en ook moeten we de aankondiging rondom de game niet vergeten. De game werd namelijk vanuit het niets gepresenteerd en werd in een klap een daverend succes. Nog steeds wordt de game als een malle gespeeld al is de game niet meer zo populair als bij de lancering toen het even populairder was dan Fortnite.

  9. The Last of Us Part II’s flexibele releasedatum

  Laat in 2019 werd de game-industrie ook even opgeschud door de plotselinge aankondiging van de releasedatum van The Last of Us Part II. Eerst werd een Media Event geteaset op Twitter, maar al snel bleek dat er wat groters aan zat te komen. Als grote afsluiter van de State of Play van september werd daar ineens de releasedatum bekendgemaakt.

  De game zou op 21 februari aankomen, maar al snel bleek niets minder waar te zijn. De game werd nog geen maand later uitgesteld naar 29 mei 2019. Naughty Dog had wat meer tijd nodig om de game af te maken en die tijd krijgen ze dan ook van Sony. Alles om het nieuwe avontuur van Joel en Ellie zo goed mogelijk te maken.

  8. Nintendo Switch Lite aangekondigd

  Een andere onverwachte zet kwam dit jaar uit de hoek van Nintendo. De Japanse videogamefabrikant kondigde een tweede versie van de populaire Nintendo Switch aan, namelijk de Nintendo Switch Lite. Deze versie van het systeem kon niet op de TV aangesloten worden en was een maatje smaller dan het origineel. Wel is de batterijduur beter en kost de console 100 euro minder. Over de aankondiging van zelf werd al maanden gespeculeerd, maar het meest bijzondere aan deze aankondiging is misschien wel de aankondiging die kort op dit nieuws volgde.

  Nintendo besloot een heruitgave van de Nintendo Switch uit te brengen met een nog beter batterijleven dan dat van de Switch Lite en de originele Switch. De heruitgave kreeg alleen een nieuwe verpakking en werd stilletjes uitgerold en dat terwijl er net een nieuwe versie van de Switch was waarvan het pluspunt een verbeterde batterij is.

  Sony

  7. Hermen Hulst gaat PlayStation leiden

  Natuurlijk kunnen we deze lijst met beste game onthullingen van 2019 niet compleet maken zonder de promotie van Hermen Hulst aan te halen. De Nederlander is namelijk het nieuwe hoofd van PlayStation Worldwide Studios. Hij neemt daarmee het stokje over van Shuhei Yoshida die sinds 2008 de president van Worldwide Studios was.

  Hulst kennen we natuurlijk allemaal als het hoofd van de Nederlandse studio Guerilla Games, maar gaat nu dus internationaal het schip een nieuwe richting in sturen. Als Nederlanders mogen we daar best trots op zijn en daarom krijgt de promotie van Hermen een plekje in deze lijst.

  6. FIFA 20 mist Juventus

  Niet alle game onthullingen van 2019 zijn in positieve zin, zoals eerder dit jaar met FIFA 20 wel duidelijk werd. De nieuwste game in de bekende voetbal-serie mist deze editie namelijk een grote club. Juventus is namelijk niet van de partij in FIFA 20 en die aankondiging viel niet bij iedereen even goed.

  Veel FIFA-spelers waren boos en die frustratie werd vooral richting Konami en EA geuit. EA kreeg de wind van voren omdat ze er niet alles aan hebben gedaan om Juventus te behouden, terwijl Konami woede op de hals haalde door Juventus exclusief naar PES te halen. Uiteindelijk zijn de spelers van Juve nog wel in FIFA 20 te vinden, maar die spelen dit jaar allemaal voor Piemonte Calcio.

  5. Google Stadia onthuld (en flopt)

  Je zou het bijna vergeten, maar 2019 kende de lancering van een gloednieuw gaming-platform. We hebben het natuurlijk over Google Stadia dat eerder dit jaar in maart uit de doeken werd gedaan. In plaats van een console is Stadia een service die volledig vanuit de Cloud je games draait.

  Hierdoor kun je zonder console aan te schaffen toch de grootste AAA-games spelen en dat nog in bijzonder goede kwaliteit. Helaas was de lancering van Stadia een regelrecht drama met klanten die hun aankoop niet op tijd kregen, serverproblemen en ontbrekende features. Misschien had Google de lancering beter kunnen uitstellen tot ze klaar waren om alles inclusief features uit te brengen, maar daar is het nu helaas te laat voor.

  4. Xbox Series X is een koelkast

  Het lijkt ook te laat om het design van de Xbox Series X volledig op de schop te gooien, ondanks dat sommigen dat het liefst wel zouden willen. Het design van de next-gen Xbox werd tijdens The Game Awards 2019 onthuld en de eerste reacties waren niet bepaald positief. Zo werd de console vergeleken met een koelkast en werd er gezegd dat twee op elkaar gestapelde GameCubes voor hetzelfde resultaat zou zorgen.

  Gelukkig werd al snel duidelijk dat het mogelijk is om de console ook horizontaal neer te zetten. Hoe het design met blote oog eruit ziet moet nog blijken, maar daar zal 2020 vast en zeker antwoord op geven. De release werd dit jaar immers ook bekendgemaakt: najaar 2020.

  3. PlayStation 5 release + eerste game

  In 2019 werd niet alleen de release van de Xbox Series X onthuld, want Sony maakte ook details bekend over de PlayStation 5. Zo heet de next-gen Sony console daadwerkelijk de PlayStation 5 en komt deze uit in het najaar van 2020. Daar bleef het alleen niet bij.

  Tijdens The Game Awards 2019 werden de eerste beelden getoond van een next-gen PS5 game, genaamd Godfall. De game wordt ontwikkeld door Counterplay Games en wordt uitgegeven door Gearbox, de makers van Borderlands. De game staat op de planning voor het najaar van 2020 en is daarmee mogelijk een van de launchgames van de PS5!

  2. Fortnite stopgezet

  Natuurlijk kunnen we niet om de game onthulling rondom Fortnite Chapter 2 heen. Het was internationaal groot nieuws toen Fortnite offline ging voor twee dagen. Niemand wist wat er gaande was, ouders belden met Epic Games en kinderen waren ontroostbaar. Een livestream rondom de game hield fans dagenlang in zijn greep.

  Het bleek dat de game even uit de lucht moest om Fortnite Chapter 2 voor te bereiden. Na twee volle dagen kwam de game terug met een gloednieuwe map en personages. Het was tijd voor de volgende stap in Fortnite!

  1. Keanu Reeves in Cyberpunk 2077

  Het meest shockerende moment van 2019 kwam toch wel tijdens E3 2019 op het podium van Microsoft. Daar werd een gloednieuwe trailer van Cyberpunk 2077 uit de doeken gedaan, maar dat werd al snel overbluft door de opkomst van de helderste ster aan de hemel: KEANU REEVES. De bekende acteur uit The Matrix en John Wick maakte namelijk tijdens E3 bekend dat hij een rol gaat spelen in de nieuwe titel van CD Projekt RED.

  Hij neemt de rol van Johnny Silverhand in en kwam het podium op om daar uitleg over te geven. Toen een fan door de zaal schreeuwde hoe Reeves adembenemend was, volgde een meme-waardig moment waar we het nu nog steeds over hebben. You’re all breathtaking is de zin van het jaar en zeker het moment dat we niet kunnen vergeten als we het hebben over de beste game onthullingen van 2019!

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.