Oorlog in streamingland - Wat is de beste streamingservice van 2019?

Article
zaterdag, 28 december 2019 om 9:00
the man in the high castlef1577198849
2019 is een jaar met vele nieuwe ontwikkelingen. Ook op het gebied van streamingdiensten en dus is het tijd om de balans op te maken. Welke streamingdienst komt als beste uit de bus aan het einde van 2019?
Om te bepalen welke streamingservice zich tot de beste mag kronen in 2019 kijken we naar verschillende factoren. Zo gaat het om het aanbod, de kwaliteit van dit aanbod, de hoeveelheid en variatie, de prijs/kwaliteitsverhouding en de opties van de streamingdienst. Laten we maar snel beginnen met de dienst die tot nu toe het slechtst uit de bus komt.

Amazon Prime Video

Onderaan de lijst staat op het moment toch nog echt Amazon Prime Video. De Amazon-dienst heeft een redelijk gevarieerd aanbod en de kwaliteit van de series kent hele hoge pieken. Kijk maar naar The Grand Tour, Mr. Robot, The Man in the High Castle en The Expanse bijvoorbeeld.
Helaas is het aanbod van Prime Video niet altijd even best doordat er niet veel series te vinden zijn die heel recent zijn of dagelijkse gespreksstof zijn. Mogelijk heeft dit ook te maken met de onvriendelijke technische kant van de dienst. Deze duwt hier en daar namelijk reclame in je gezicht en dat terwijl je al 6,00 euro per maand betaalt om series te kijken.
Het is schaamteloze reclame van Prime Originals die het gebruik van de dienst onvriendelijk maakt. Tevens nodigt de dienst niet bepaald uit om te kijken met een statisch beginscherm dat alles behalve uitnodigt om naar te kijken. Als we een cijfer zouden geven zou dit nog steeds wel een voldoende zijn, maar niet met een hele ruime marge.

NLziet

Een plekje hoger op de ranglijst vinden we NLziet, de streamingdienst voor liefhebbers van Nederland. Deze dienst heeft een uitgebreid Nederlands aanbod, maar daar is het ook wel mee gezegd. De dienst is bedoeld voor liefhebbers van Nederlandse televisie en verzamelt dan ook 21 zenders waarop je live televisie kunt kijken en geeft de mogelijkheid om zeven dagen terug te kijken.
Hiermee heeft NLziet een best uitgebreid aanbod, maar als het op variatie aankomt is deze wat karig. Doordat er alleen Nederlandse content te vinden is limiteert NLziet zich erg en daarbij is de dienst ook nog aan de prijzige kant. Zo kost een abonnement je maandelijks 7,95 euro.
Als het aankomt op stijlpunten is de dienst wel gemakkelijk te gebruiken, dus daar mogen we wel een applausje voor geven. Het design is strak, werkt snel en je krijgt geen reclame in de app zelf. Als de kwaliteit van de series nog wat hoger had gelegen, hadden we NLziet graag nog wat hoger gezet, maar helaas kan de service zich niet meten met de concurrentie.
handmaids talef1577199082

Videoland

Van de ene Nederlandse streamingdienst gaan we door naar de andere, namelijk Videoland. De service van RTL valt net buiten de top drie wegens de grootte van het aanbod. In vergelijking met de andere diensten in deze lijst valt deze wat tegen. Series van ABC worden langzaam maar zeker verkast naar de concurrent en op het gebied van Nederlandse series en films zijn guilty pleasures de grootste reden om te kijken.
Series als Temptation Island en Ex on the Beach doen het goed, maar bij eerstgenoemde is het nog maar de vraag wanneer die weer terugkeert. Na het schandaal van De Villa heeft RTL de productie van vergelijkbare series op pauze gezet om te voorkomen dat incidenten als die van de Villa voorkomen worden.
Gelukkig varieert het aanbod van Videoland wel goed door ook met buitenlandse series en films te pronken, waarvan een aantal onwijs goed. Kijk maar naar een van de beste series van de afgelopen jaren, The Handmaid’s Tale. Het is het pareltje van de streamingdienst en rechtvaardigt de maandelijkse prijs van 8,99 euro het meest.
watchmenf1577199232

Ziggo Movies & Series (X)L

Op de derde plek vind je duurste (11,95 euro per maand) en meest ongebruikelijke streamingdienst van 2019: Ziggo Movies & Series (X)L. Deze dienst heeft namelijk een groot nadeel, namelijk dat je Ziggo als provider moet hebben om gebruik te maken van deze dienst. Waar deze service oorspronkelijk werd verkocht als een televisie uitbreidingspakket, is deze dankzij de Ziggo GO-app ook een soort streamingdienst.
Alle series en films van dit pakket kun je door in te loggen op je Ziggo-account gewoon afspelen op je telefoon, Chromecast, PC en Media Box. Buiten dit grote nadeel is de service over het algemeen uitstekend. De beeldkwaliteit is top, de dienst onthoudt waar je gebleven bent en staat tevens vol met onwijs goede series.
Zo is de volledige bibliotheek van HBO te vinden (met daarin Game of Thrones, Westworld, Watchmen en His Dark Materials) en worden toppers als The Handmaid’s Tale, Vikings en Lost ook aangeboden. We overdrijven dan ook niet als we zeggen dat je honderden uren zoet bent met de service. Als de service universeel te gebruiken was, hadden we de service misschien wel hoger gezet maar helaas is dat niet het geval.
10 beste disney actie series op disney nederland knokken met dit aanbod 154626 3f1592292243

Disney+

De nieuwste streamingdienst op deze lijst, Disney, weet op de tweede plek te eindigen. Het is een bijzondere plek voor de kersverse dienst gezien het aanbod van Disney+ Originals nog niet heel uitgebreid is. De kwaliteit van de series die er al wel zijn daarentegen zijn wel van de bovenste plank. Zo houdt Baby Yoda uit The Mandalorian het internet al weken in zijn greep.
Daarbij heeft Disney+ een uitgebreide catalogus van eerdere content doordat bijna de gehele catalogus van Disney te vinden is op de dienst. Tel daarbij National Geographic, (een deel van Fox), Marvel en Star Wars bij op en je hebt een divers aanbod voor een mainstream publiek. Nu alleen nog de hoop dat deze in de toekomst verder wordt uitgebreid met series en films die je niet kunt missen.
De prijs van 6,99 euro per maand is tevens prima en ook de interface scoort hoge ogen. Met een constant wisselende main page en een overzichtelijk menu word je direct aan de hand genomen en uitgenodigd om te kijken. Al met al gooit de Disneydienst in haar eerste jaar hoge ogen, maar weet helaas nog niet de troon te bestijgen.
nieuwe netflix releases april 2019 lekker aan de slag 148853

Netflix

De troon gaat namelijk nog steeds naar Netflix. De koning van de streamingdiensten kent de laatste tijd wel steeds meer leegloop, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds aan de lopende band nieuwe series verschijnen. De kwaliteit hiervan wisselt alleen nog wel eens, maar dat neemt niet weg dat er ook goud te vinden is. Kijk maar naar Stranger Things, The Witcher en Sex Education.
Wanneer sommige Netflix-series uitkomen ontstaat er een ware hype rondom een nieuw seizoen waarna iedereen het tijdenlang over de serie heeft. Dit was het geval voor Stranger Things bijvoorbeeld. Tevens verdient de service complimenten voor de interface die vanaf het eerste moment uitnodigt om te kijken. Van het afspelen van trailers tot de verschillende soorten afbeeldingen; het werkt als een trein.
Daarnaast is Netflix natuurlijk overal op te gebruiken en betaal je voor het goedkoopste abonnement slechts 7,99 euro waarmee het tevens een van de goedkopere opties is in deze lijst. Het moge duidelijk zijn. Netflix is de koning en die titel houdt het ook nog wel even vast als er meer verschijnt als Rick & Morty en La Casa de Papel.

Populair Nieuws

Laatste Reacties