Explosies en kogelregens in de beste FPS games van 2019

  Het First Person Shooter-genre is een ware classic. Normaliter worden we dan ook bedolven onder nieuwe titels elk jaar, maar in 2019 kwamen er verrassend weinig FPS games uit. Toch was de diversiteit hoog, wat goed te zien is in onze lijst met de beste FPS games van 2019.

  In deze lijst met beste FPS games van 2019 zetten we de games op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

  Far Cry: New Dawn

  Vorig jaar kwam Ubisoft met alweer het vijfde hoofddeel in Far Cry-serie, deze keer in het pittoreske Montana. De spin-off New Dawn neemt één van de eindes van Far Cry 5, een nucleaire oorlog, en bouwt daarop voort. Door de atoombommen is het landschap behoorlijk veranderd, ondanks dat de game zich ook afspeelt in Montana. De felle kleuren zou je daarentegen misschien niet verwachten.

  Net zoals de voorgaande titels word je in Far Cry: New Dawn weer getrakteerd op een open wereld, knotsgekke villains en genoeg vuurwapens om een staatsgreep te plegen. Dankzij de unieke setting heb je bovendien toegang tot een aantal speciale krachten en opvallende wapens. Ben je een liefhebber van de Far Cry-games, dan ligt New Dawn precies in jouw straatje.

  RAGE 2

  We zien het niet vaak gebeuren dat twee studio’s de krachten bundelen om één game te maken, maar id Software en Avalanche Studios hebben een poging gewaagd. Het resultaat is RAGE 2, een FPS die de twee specialiteiten van de ontwikkelaars bundelt.

  In de game speel je de laatste Ranger, die een verscheurde, post-apocalyptische wereld moet verenigen om General Cross en zijn leger van mutanten te stoppen. Dankzij id Software is de gunplay van RAGE 2 geweldig en mag je aan de slag met unieke vuurwapens en speciale Nanotrite Powers. Combineer dat met de grote werelden en vehicular combat en je hebt een adrenaline-gevulde game te pakken.

  Hunt: Showdown

  Hunt: Showdown is een unieke game met een vleugje Battle Royale. Spelers nemen de rol van een Bounty Hunter op zich en moeten in een moeras in Louisiana jagen op monsters en mutanten aan het einde van de 19de eeuw. Dat zijn alleen niet de enige vijanden op je pad, want andere Bounty Hunters kunnen ook de jacht op jou openen. Werk je samen of wil je als laatste overblijven? En wie kan je vertrouwen?

  Het zijn de vraagstukken die van elk potje Hunt: Showdown een uitdagende en enorm spannende ervaring maken. Zelfs wanneer je voortijdig het loodje legt zal je ervaringspunten meenemen naar andere matches. Voor je het weet ben je verslaafd aan het zompige moeras.

  The Outer Worlds

  Velen beschouwen Fallout: New Vegas als het beste deel van de ‘moderne’ Fallout-games. Dat komt mede door de grote hoeveelheid aan keuzes ontwikkelaar Obsidian Entertainment in de game heeft gestopt. Wat dat betreft is The Outer Worlds zeker een spirituele opvolger te noemen van New Vegas.

  In de nieuwe RPG speel je een kolonist van de Halcyon-kolonie, die technisch gezien nooit in het ruimtestelsel is aangekomen. Gelukkig word je gered door de wetenschapper Phineas Welles, maar dat geldt niet voor je mede-kolonisten aan boord van het gestrande ruimteschip. Jij zal je collega’s moeten gaan redden. Of je kan ze de rug toekeren, wat je zelf wil. Van dialogen, skills, speelstijl, wapens en karakters die je meeneemt op avontuur, jij hebt het voor het zeggen in The Outer Worlds.

  Metro Exodus

  De Metro-serie staat normaliter bekend om de krappe gangen van het metrostelsel in Moskou. In het derde deel van de franchise kunnen we alleen even een flinke teug adem nemen, want protagonist Artyom en zijn kameraden gaat reizen door Rusland, op zoek naar het laatste stukje beschaving.

  Ondanks de nieuwe setting en grote, open levels blijft er veel hetzelfde aan Metro Exodus. Je zal nog steeds de stuipen op het lijf worden gejaagd door enorme mutanten en de radioactieve straling blijft altijd aanwezig. Je zal dus goed voor je gasmasker moeten zorgen. Met een heel scala aan nieuwe mogelijkheden en wapens daar bovenop is Metro Exodus een echte topper geworden.

  Apex Legends

  Respawn Entertainment heeft zich al meerdere keren bewezen een sterke ontwikkelaar te zijn als het gaat om FPS games en met Apex Legends wisten ze ons zelfs compleet te verrassen. Dat kwam ook vooral door de release, want op het moment dat de free-to-play game werd aangekondigd werd hij bijna meteen gelanceerd.

  Apex Legends in op de Battle Royale-hype, maar voegt een aantal unieke elementen toe. Zo kunnen spelers door hun teamgenoten opnieuw tot leven worden gebracht, is er een heel scala aan karakters met elk hun eigen vaardigheden en wordt de heerlijke gunplay van Titanfall 2 gebruikt. Apex Legends is daarmee niet alleen een verrassing, maar ook gewoon één van de beste FPS games van het jaar.

  Call of Duty: Modern Warfare

  Ondanks dat de Call of Duty-games nog steeds elk jaar over de toonbank gaan als warme broodjes, kwam er steeds meer kritiek op de franchise van Activision. Er was namelijk of te weinig vernieuwing of spelers waren geen fan van de verandering die wel waren gemaakt. Het was dan ook tijd om op de reset-knop te drukken.

  Het resultaat is de vernieuwde Call of Duty: Modern Warfare. Met deze keer wel weer een meeslepend singleplayer-verhaal en multiplayer-modi voor elke soort speler. Zo kan je los in kleinschalige gevechten of juist in Ground War voor maar liefst 64 spelers. Ontwikkelaar Infinity Ward heeft topwerk geleverd en de titel mag dan ook niet missen op onze lijst van beste FPS games van 2019.

  Borderlands 3

  Als er één ding is waar de Borderlands-franchise om bekend staat dan is het wel de krankzinnige hoeveelheid aan wapens. Of de knotsgekke karakters. Of het unieke cel-shading stijltje. We kunnen denk ik wel gerust stellen dat Borderlands haar eigen plekje in de gamesindustrie heeft gevonden.

  Borderlands 3 is dan ook een titel zoals we die mogen verwachten van ontwikkelaar Gearbox. Alles is over-the-top, veel hedendaagse onderwerpen worden op de hak genomen en de gameplay staat als een huis. Als één van de Vault Hunters mag je deze keer bovendien meerdere planeten bezoeken, waardoor je game nog diverser en groter is dan zijn voorgangers. Spelers kunnen zich dan ook nog jaren vermaken met Borderlands 3 en zullen de game misschien zelfs zien als de beste FPS game van 2020. In ieder geval mag het ongetwijfeld die titel dit jaar op zich nemen.

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht!

  Far Cry New Dawn

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.