Facebook Dating gaat strijd aan met Tinder

News
donderdag, 22 oktober 2020 om 12:00
pexels andrea piacquadio 842546f1603355128
Ben jij opzoek naar een leuke date, maar klaar met het Tinderen? Dan hebben we goed nieuws, want Facebook komt nu met een datingdienst. Weet jij dat ene leuke afspraakje straks via Facebook te regelen?

Sla jij straks via Facebook je date aan de haak?

Facebook Dating moet de grote concurrent van Tinder gaan worden en is sinds deze week eindelijk beschikbaar in Europa. En met eindelijk bedoelen we ook echt eindelijk, want oorspronkelijk stond de lancering van de app gepland in februari van dit jaar, op Valentijnsdag. De aankondiging van deze app was zelfs al medio 2018.
In de Verenigde Staten was de Dating app al actief. De app werk ongeveer hetzelfde als een normale dating app alleen koppel je hier je Facebook profiel. Facebook heeft vaak al wat informatie over je en kan op deze manier je koppelen aan enkele potentiële matches.
pexels pixabay 267371f1603355222

De E.U. hield de app eerst tegen vanwege privacy

Momenteel is Facebook Dating nog slechts een tabblad in de normale Facebook app, maar naar verwachting komt hier snel een aparte app voor. Een voordeel van de nieuwe Facebook app is dat het goed aansluit op de andere Facebook-services. Je kan makkelijk foto’s van je Instagram delen of een (video)gesprek starten in Messenger.
De lancering van de app is in Europa zo erg vertraagd, omdat de Europese Unie hier eerst een stokje voor stak. De gegevensprivacy rondom de app zouden niet in orde zijn en dus mocht Facebook de app van de E.U. niet lanceren. Of het helemaal waterdicht is blijft altijd de vraag, maar Facebook heeft de E.U. in elk geval ditmaal wel kunnen overtuigen dat het nu wel snor zit met de privacy.
Sinds deze week in de app beschikbaar in 50 landen, waaronder Nederland en alle om liggende landen.