Top 8 beste films november 2018 - Bohemian Rhapsody en Fantastic Beasts

  Het wordt ondertussen weer wat kouder. Dan is er niets fijners dan lekker warm aangekleed naar een film te kijken. Deze maand is er weer een hoop te zien in de bioscopen. Pak de popcorn er dus maar bij en maak je klaar voor een filmavontuur. Dit zijn de beste films november 2018.

  The Walt Disney Compagnie

  The Nutcracer and the Four Realms (1 november)

  Deze maand lanceert Disney weer één van haar nieuwste live action familiefilms. Dit keer volgen we Clara (Mackenzie Foy) die op zoek is naar de sleutel van een doos. Dit is niet zomaar een doos: in de doos zit namelijk een aandenken aan haar overleden moeder. Tijdens haar zoektocht komt Clara daarentegen een heleboel maffe figuren tegen. Zo ontmoet ze een soldaat Philip, een bende muizen en verschillende regenten van het bizarre Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen en Land van Snoepgoed.

  The Nutcracer and th Four Realms is niet de enige real live actionfilm die we van Disney kunnen verwachten. De komende jaren werkt Disney aan een heleboel projecten waar bekende Disney-films in een nieuw jasje worden gestoken. Denk hierbij aan Aladdin en The Little Mermaid. Eerder publiceerden wij al een overzicht met deze live action Disney films.

  20th Century Fox

  Bohemian Rhapsody (1 november)

  Fans van de oude muziekgroep Queen moeten hier eventjes opletten. Nummers als Bohemian Rhapsody, We Will Rock You en Don't Stop Me Now zullen van het witte doek afspatten in een film van misschien wel één van de grootste zangers ooit: Freddy Mercury. In deze ode aan Queen wordt een biografie neergezet van deze succesvolle band.

  In de film zien we hoe de band snel uitgroeide tot een succes en hoe Freddy Mercury iedereen met zijn stem wist te betoveren. Ook wordt aangehaald hoe hij tegen stereotypes vocht en uiteindelijk één van de meest geliefde entertainers ter wereld werd. Maar niet alles is rozengeur en manenschijn, want Mercury houdt er ook een bijzonder levensstijl aan over die uiteindelijk bijna het einde betekent van de band Queen.

  Universal Pictures

  Halloween (1 november)

  Mocht je zin hebben om te griezelen, dan staat er ook een horrorfilm tussen deze lijst met beste films november 2018. In deze film staat het horrorfeest Halloween centraal. Opnieuw wordt er een hele slachtpartij, veel bloed en veel schrikmomenten beloofd. Mocht je niet zo'n liefhebber zijn van angstzweet, dan kun je maar beter vast de volgende titel bekijken.

  In ieder geval keert het personage Laurie Strode terug, vertolkt door Jamie Lee Curtis. Het is ondertussen veertig jaar geleden dat ze een enorme slachtpartij meemaakte tijdens het kinderfeestje Halloween. In haar dromen blijft telkens een gemaskerde seriemoordenaar terugkeren en al snel blijkt dit een teken te zijn dat de horror nog niet is afgelopen.

  League of Legends World Championship (3 november)

  eSports wordt steeds groter. Niet alleen kan je het nu online of via een eSport-café volgen, maar je kunt het deze maand ook in de bioscoopzalen meemaken. Pathé organiseert op 3 november namelijk een evenement waarbij je met wat popcorn op schoot de League of Legends wereldkampioenschappen mee kunt maken.

  De wereldkampioenschoenschappen worden dit jaar in Zuid-Korea gehouden, dus deze in een bioscoopzaal zien is een stuk makkelijker dan helemaal daar naartoe te reizen. Tijdens dit evenement nemen 24 topteams van over heel de wereld het tegen elkaar op om te laten zien wie nu eigenlijk de beste speler van het populaire gratis spel League of Legends is.

  The Researchers

  The Old Man And The Gun (8 november)

  In The Old Man and the Gun krijgen we aan de hand van wat grappen, grollen en een hoop misdaad, een waar gebeurd verhaal voorgeschoteld van een zeventig-jarige bankrover. Alhoewel de beste man languit achterover van zijn pensioen had kunnen genieten, is hij nog steeds actief in het criminele circuit door de bank te beroven. Zelfs op leeftijd is hij nog erg succesvol aangezien niemand hem zomaar weet op te pakken.

  De politie probeert daarentegen verandering in aan te brengen. Een jonge detective (Casy Affleck) wordt op de zaak gezet om deze oude bankrover een halt toe te roepen. Er ontstaat een ware klopjacht waarbij de overvaller (Robert Redford) het knap lastig krijgt.

  Warner. Bros. Pictures

  Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (14 november)

  De Harry Potter-reeks mag dan wel zijn afgelopen. J.K Rowling bouwt het universum nog steeds uit. Na het succesvolle Fantastic Beast and Where To Find Them, gaan we verder met een avontuur waarin we meer leren over Grindelwald. Dit personage is erg interessant voor de lezers van de Harry Potter boeken. Alhoewel hij een prominente rol had in het boek Harry Potter and the Deadly Hallows, is er van die verhaallijnen maar weinig overgebleven in de laatste twee Harry Potter-films. Daar komt verandering in met deze nieuwste film.

  We zien alle bekende figuren uit de eerste Fantastic Beast-film weer terug. Verder kruipt Johnny Depp in de rol van de Voldemort van deze tijd: Grindelwald. De film lijkt een heleboel nieuwe Harry Potter-geheimen voor ons in petto te hebben. Zo werd tijdens de trailers al duidelijk dat Nagini (de slang van Voldemort) een belangrijke rol zal spelen in deze nieuwe film. Fans kijken erg uit naar wat nu eigenlijk haar rol in de film is.

  Independent Films

  Robin Hood (22 november)

  Hij steelt van de rijken en geeft aan de armen. Robin Hood is een bekend personage dat ondertussen al in een heleboel verschillende verhalen voorbij is gekomen. Dit keer wordt zijn verhaal opnieuw verteld in een film die deze maand op het witte doek verschijnt. In de film is aan Robin Hood om het Sherwood Forest terug te veroveren van een corrupte nieuwe heerser. Dit kan hij daarentegen niet alleen, want een groep moedige strijders helpt hem.

  In de film spelen onder andere Taron Egerton (Robin van Loxley) en Jamie Foxx (de Moorse commandant Little John) mee. Het belooft een actievolle film te worden, waarin Robin Hood voor meer problemen lijkt te staan dan op één hand te tellen valt. Robin en John hebben alle moed en hulp nodig om hun opstand tegen de corrupte Engelse troon te winnen.

  Universal Pictures

  The Grinch (29 november)

  The Grinch is al een hele oude film waarin een lelijk groen mannetje zichzelf ver van de mensheid afsluit omdat hij hun gebruiken verafschuwd. Kerst, daar moet dat lelijke monster maar niet aan denken. Daarentegen pakt het heel anders uit als hij toch betrokken raakt bij de kerstvieringen. De mopperkont probeert het kerstfeest te stelen en dat wordt hem niet al te makkelijk gemaakt. Nu keert de film terug, maar dan in animatievorm.

  De stem van The Grinch wordt verzorgd door Benedict Cumberbatch. Verder wordt deze nieuwe animatie-versie gemaakt door Illumination en Universal Pictures, kortom de makers van onder andere de Despicable Me films, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Als deze film hetzelfde niveau haalt als de oorspronkelijke film en eerdere werken van de animatiestudio, dan is The Grinch zeker een film om deze maand straks goed mee af te kunnen sluiten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.