Beste films juli 2018 - Marvel, legaal moorden en de leraar kussen

  Ook deze maand komen er weer flink wat films naar de bioscoop. Als jij de films van vorige maand al hebt gezien, dan is het nu tijd om de popcorn voor nieuwe films erbij te pakken. Dit lijken de beste films juli 2018 te worden.

  Submarine Amsterdam

  Veel films van vorige maand draaien ook nog. Deze kun je ook nog meepakken, waardoor jij zeker niet zonder een bioscoopervaring hoeft te blijven zitten.

  More Human Than Human (5 juli)

  We starten de maand met een documentaire van Nederlandse bodem. More Human Than Human neemt ons mee naar een wereld waarin robots voor zichzelf kunnen denken. Terwijl de invloed van kunstmatige intelligentie steeds groter wordt, laat de film dit zien doordat er op beeld een slimme robot wordt gebouwd. Niet zomaar ééntje: hij moet het in zijn mars hebben om de taak van regisseur volledig overbodig te maken.

  Verwacht een filosofische film vol interviews waarin duidelijk moet worden wat robots voor een rol hebben in deze nieuwe samenleving. En hoe ze de mens kunnen vervangen.

  Universal Pictures

  The First Purge (5 juli)

  Maak je maar klaar voor flink wat gruweldaden. Diefstal, verkrachting, moord, het mag allemaal als je in de wereld van The Purge leeft. Zolang het maar wel netjes gebeurt binnen de twaalf uur dat alle misdaden legaal zijn. In The Purge is het legaliseren van misdaad dé reactie en oplossing op de enorme misdaadgolf die Amerika te verduren heeft.

  Wil je alvast een indruk krijgen van The First Purge? Eerder maakten we een special over de laatste The First Purge details. Op die manier weet jij alles wat je van deze film moet weten.

  Sony Pictures Entertainment

  Sicario: Day of the Soldado (7 juli)

  En als we het dan toch over de misdaden in The First Purge hebben, dan is het ook tijd om eens andere misdaden onder de loep te nemen. We gaan naar de crimele onderwereld van Sicario: Day of the Soldado.

  Amerika heeft hier niet te maken met een grote hoeveelheid aan diefstallen, verkrachtingen en moorden, maar wel last van enorme drugskartels. Drugs wordt verhandeld alsof het je dagelijkse voedingsmiddelen zijn. Federaal agent Matt Graver huurt daarom iemand in nadat het drugsgeweld Matts familie heeft uitgeroeid. Er volgt een radicale oplossing: de dochter van de kartelbaas wordt gegijzeld.

  Een fan van actie? Dan lijkt deze film voldoende te gaan bieden.

  Global Cycling Network

  Time Trial (12 juli)

  Stel je eens voor dat je een Tour de France gaat meemaken. Je hebt alles gepland, maar dan zit plots alles tegen. In deze sportdocumentaire gebeurt het, wat alles loopt in de soep voor sporter David Millar. Time Trial is al een viertal jaar in ontwikkeling en zo heeft de maker veel tijd gehad om mooie plaatjes voor zijn documentaire te schieten.

  Nu verschijnt deze sportdocumentaire in de bioscoop. Als je het zat bent om al die avonden WK op de buis te kijken, dan is dit het perfecte moment om sport in een grote bioscoopzaal mee te maken. Time Trial laat de telleurstelling zien die David Millar moest ondergaan toen hij opnieuw op de wielrennerfiets wilde stappen.

  Universal Pictures

  Skyscraper (12 juli)

  Als je een fan bent van Dwayne Johnson, dan zul je waarschijnlijk Skyscraper wel waarderen. Opnieuw zien we deze bekende acteur van de ene naar de andere actiescene springen. Dit keer als oorlogsveteraan Wil Ford die als officiele wolkenkrabbertester de schuld in zijn schoenen krijgt geschoven als een wolkenkrabber plots in de hens staat.

  Will Ford laat zichzelf niet onterecht zwart maken. Iemand heeft die brand gesticht en hij zal de dader vinden. Ondertussen komen er nog een hoop andere problemen op zijn pad die het niet makkelijk maken om zijn naam te zuiveren. Zijn familie loopt ook al gevaar en hij krijgt de zware last op zijn schouders gedrukt om ook hen te redden.

  Marvel

  Ant-Man and the Wasp (18 juli)

  Ant-Man and the Wasp wordt een episch avontuur voor jong en oud. Eerder werd in de Ant-Man and the Wasp review al duidelijk hoe komisch deze nieuwe Marvel film gaat worden. Wanneer jij van de eerdere superheldenfilms hebt genoten, dan zul je ook deze film met een glimlach op je gezicht bekijken.

  Deze keer maken we kennis met een compleet nieuw personage voor het Marvel Cinematic Universe: the Wasp. Uiteindelijk is het zien van deze film een goede voorbereiding op de aankomende Avengers 4 film. Plus deze film gaat eindelijk beantwoorden waarom Ant-Man niet aanwezig was in de vorige Avengersfilm.

  Universal Pictures

  Mama Mia! Here We Go Again (19 juli)

  Na jaren is het dan zo ver: Mama Mia! Waar de eerste film werd voorzien van een flinke dosis aan toffe Abba muziek, kun je ook in deze film weer een heleboel toffe muziek verwachten. Een van de nummers vind je al weer hierboven terug, dus wij wensen je veel luisterplezier!

  Deze nieuwe Mama Mia film gaat verder waar het eerste deel ons tien jaar geleden achterliet. Sophie (Amanda Seyfried) is ondertussen tien jaar verder en zwanger van Sky. Haar moeder Donna is overleden en het lijkt een ontzettend zware bevalling te gaan worden. Ze had in deze film wel de mogelijke ondersteuning kunnen gebruiken bij het op de wereld zetten van haar kindje.

  Picturehouse

  The Happy Prince (19 juli)

  In de film volgen we het tragische verhaal van Oscar Wilde. Dit is de van de uit Ierland afkomstige Engelstalige dichter, proza- en toneelschrijver.

  De filmnaam is gebaseerd op één van de verschillende sprookjes die hij heeft geschreven. The Happy Prince is één van zijn bekendste sprookjes waarin een droevige prins moet worden opgevrolijkt. Dit gebeurt door verschillende zielige bewoners van Sansscouci een robijn uit een zwaard te schenken.

  Eerder wist The Happy Prince al een Bavarian Film Award voor beste productie. Ook werd de film eerder voor een prijs genomineerd tijdens het Berlijnse Internationale Film Festival. Dit zijn natuurlijk geen Oscars, toch lijkt het erop dat deze film voldoende in zijn mars heeft om deze lijst met beste films juli 2018 te halen.

  La Cordillera/The Summit (19 juli)

  Met deze film word je ondergedompeld in een thriller die plaatsvindt in Argentinië. Hernán Blanco, president van het land komt met andere wereldleiders samen. Niet om koffie of thee te drinken, maar voor een belangrijke vergadering die verstrekkende gevolgen kan hebben voor zijn politieke toekomst. Er speelt ook nog een privézaak met zijn dochter, die de situatie er niet makkelijker op zal maken.

  Eerder won de film een Award of the Argentinean Academy. De titel is vorig jaar al in het buitenland uitgekomen en heeft sindsdien ook de nodige nominaties voor andere prijzen ontvangen. Zo werd de film genomineerd op het Cannes FIlm Festival, een belangrijk filmfestival in Cannas. De film ontving 24 verschillende nominaties.

  Colombia Pictures

  Laatste beste films juli 2018: Hotel Transylvania 3 (25 juli)

  Mocht je de animatiefilm The Incredibles 2 vorige maand al hebben gezien, dan is dit misschien een film om ook eens mee te pakken. Dit lijkt een animatiefilm te worden die leuk is voor jong en oud. Een echte familiefilm waar iedereen van kan genieten als hij de eerste twee delen van de serie ook al heeft verslonden.

  In dit derde deel nemen Drac en de andere griezels een welverdiende vakantie op een cruiseschip. Maar met zulke monsters aan bord van een schip kan het alleen maar uit de hand lopen. Drac wordt verliefd op de cruisekapitein en blijkbaar heeft zij een geheim dat een gevaar vormt voor alle monsters op dat schip.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.