Jonge acteurs om in de gaten te houden - 10x de Oscars van de toekomst

Article
zondag, 01 juli 2018 om 11:02
jonge acteurs om in de gaten te houden 10x de oscars van de toekomst 134446
Deze jonge acteurs zijn nog maar net begonnen aan hun carrière, maar gaan een veelbelovende toekomst tegemoet. Deze jongeren gaan later nog vele prijzen winnen! En dan hebben we het niet over kleine kinderen, maar over jongvolwassenen. Dit zijn 10 acteurs om in de gaten te houden: zij gaan het later maken!

10. Finn Wolfhard (14 jaar)

Dat de jonge cast van Stranger Things getalenteerd is, wisten we natuurlijk allang al. We kennen Finn voornamelijk als Mike Wheeler uit de thrillerserie Stranger Things. Deze rol was zijn grote doorbraak en maakte hem populair, maar daarnaast speelde hij ook een grote rol (Richie Tozier) in Stephen King’s IT.
Naast acteren, houdt Finn zich sinds kort ook bezig met muziek. De veertienjarige heeft twee keer meegespeeld in videoclips van PUP (bekijk de clip bovenaan de pagina) en is zijn eigen indieband Calpurnia begonnen samen met drie vrienden. De jongens tekenden niet veel later een platencontract bij Mac Demarco. Finn dient als zanger en speelt de gitaar in de band. De jongens werken nu aan hun eerste album dat volgend jaar uit zou moeten komen.
134447

9. Millie Bobbie Brown (14 jaar)

De jonge actrice is geboren in Spanje met Britse roots, maar verhuisde later met haar familie naar Los Angeles. Hier begon ze met bijrollen in series als Once Upon a Time en NCIS. Haar grote doorbraak kwam nadat ze was gecast voor de rol van de paranormale Eleven in Stranger Things.
De familie van Millie gaf alles op om haar acteercarrière werkelijkheid te maken, en dat is dan ook waarom ze zijn verhuisd naar Los Angeles. En het was niet voor niets, want nog geen drie maanden na de verhuizing kreeg de jonge actrice al acteerklussen. Van Once Upon a Time tot Modern Family: de veertienjarige kreeg steeds grotere rollen aangeboden.
Een paar maanden geleden werd de actrice zelfs genoemd in de 100 most influential list van 2017 van de New York Times. Ze was de jongste in de lijst. Dat belooft veel goeds!
134467

8. Alex Lawther (22 jaar)

Het eerste waar we aan denken als we Alex zien, is The End of the F***ing World. En dat is ook niet gek, want dat was zijn grote doorbraak. De 22-jarige acteur komt uit Engeland. Hij heeft onder andere ook rollen gehad in The Imitation Game (2014) en Black Mirror (2016).
In de serie speelt hij James, die psychisch niet helemaal in orde is. Hij is verpest in zijn jeugd nadat zijn moeder zelfmoord pleegde en haalt sindsdien zijn plezier uit het vermoorden van dieren. Aan het einde van de serie leert hij geheel onverwacht liefde kennen, zet hij zich over zijn problemen heen en zien we hem als het ware “veranderen”. Heel knap geacteerd, dat doen we Alex niet snel na! We verwachten dus nog veel meer werk van hem in de toekomst.
134478

7. Tom Holland (22 jaar)

Tom Holland begon zijn acteercarrière op 12-jarige leeftijd met een rol in Broadway-musical Billy Elliot. Hij kreeg de smaak van het acteren te pakken en al snel volgden er meer grote rollen. In 2012 was hij op het witte doek te zien in The Impossible en niet veel later maakte hij zijn debuut als Marvel-superheld: de enige echte reboot van Spider-Man/Peter Parker.
In 2016 speelde Tom in Captain America: Civil War, en in 2017 kreeg hij zijn eerste eigen film: Spider-Man: Homecoming. Nu staat hij onder de Marvel-fans ook wel bekend als Spider-Man. We zullen hem dan ook vaker terug gaan zien in Marvel films. Hij weet zichzelf neer te zetten als onschuldige jongen, maar ook als een "echte superheld". Dat belooft nog veel goeds in de toekomst als hij nu al zulke grote rollen speelt op zo'n jonge leeftijd!
134490 1

6. Zendaya Coleman (21 jaar)

Zendaya is meer dan alleen een actrice. Ze is namelijk ook reality-ster, en zangeres met de artiestennaam “Zendaya”. Ze acteert al haar hele leven en haar vader is manager van het California Shakespeare Theatre, en dus verscheen ze toen ze nog klein was af en toe in een van de musicals met een kleine rol.
In 2010 kwam ze voor het eerst op tv met een van de hoofdrollen in Disney’s Shake It Up. In 2012 tekende ze een contract bij Hollywood Records, en een jaar later deed ze mee aan Dancing with the Stars. Na haar rol in Shake It Up verscheen ze ook in andere series zoals A.N.T. Farm en Good Luck Charlie.
Velen van ons zullen Zendaya al snel associëren met Disney, vanwege haar populaire rollen in de series. Maar vorig jaar speelde ze ook in de populaire film The Greatest Showman en Spider-Man: Homecoming. We kunnen zo te horen nog veel van haar verwachten de komende jaren.
134494

5. Ezra Miller (25 jaar)

Ezra Miller begon zijn carrière al jong en net als anderen uit deze lijst begon hij met kleine rollen in plaatselijke musicals. Hij merkte vroeger op school al dat de “standaard” opleidingen niets voor hem waren. Hij stopte met school zodat hij met zijn acteercarrière aan de slag kon gaan.
En dat was niet voor niets, want sindsdien heeft de jonge acteur veel grote titels op zijn naam mogen zetten. We gaan niet in detail treden, maar de grootste rollen had hij in Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016), Justice League (2017) en We Need to Talk About Kevin (2016).
In Justice League had Ezra de rol van The Flash: een van Marvel’s superhelden. In 2020 staat er ook een eigen film voor Ezra’s The Flash op de planning. Goed bezig, Ezra!
134497 1

4. Elle Fanning (20 jaar)

Elle Fanning kennen we ook wel als het kleine zusje van Dakota Fanning. Ze begon als kleuter al met haar acteercarrière en trad in de voetstappen van haar oudere zus: ze kreeg allerlei kleine acteerklusjes in films en series. In 2014 had ze haar grote doorbraak en de meesten van ons zullen deze actrice dan ook herkennen als Princess Aurora uit Maleficent. Hier werkte ze samen met Angelina Jolie, wat voor Fanning een hele grote stap was.
In een interview met Vogue heeft de actrice laten weten zich in de toekomst meer te willen richten op regisseren dan acteren:
Wie weet wat we in de toekomst kunnen verwachten van deze jonge actrice.
134528

3. Bailee Madison (18 jaar)

Bailee is al haar hele leven aan het acteren. Letterlijk, want haar eerste klus kreeg ze toen ze twee weken oud was. Dat was een commercial voor Office Depot. Als klein kind verscheen ze in veel meer reclamespotjes, waaronder voor SeaWorld, Disney en Cadillac. Een paar jaar later begon ze ook met acteren, en als klein meisje zagen we haar ook voorbijkomen in Disney's Wizards of Waverly Place en Drake & Josh. Ze begon met bijrollen in kinderseries, maar lijkt zich nu steeds meer te richten op de "volwassen" doelgroep.
Zo zien we deze actrice ook in Once Upon a Time als de kleine versie van Snow White, en The Strangers: Prey at Night. En ook is ze niet al te lang geleden een eigen Youtube gestart, die steeds populairder lijkt te worden. Wie weet wat ze in de toekomst nog allemaal gaat doen!
134534

2. Amandla Stenberg (19 jaar)

Deze Amerikaanse actrice en model wist in korte tijd heel populair te worden. Haar grote doorbraak kreeg ze met haar rol van Rue in The Hunger Games. Een sprong in het diepe, want de toen 11-jarige actrice werkte destijds samen met grote namen zoals Jennifer Lawrence en Liam Hemsworth. En de rol van Rue was natuurlijk best een heftige rol die niet snel wordt vergeten. Sinds dat moment heeft Amandla eigenlijk alleen maar meer klussen gekregen en we kunnen nog veel verwachten in de toekomst.
Als klein meisje begon ze met modelklussen voor onder andere Disney. Voordat ze verscheen in The Hunger Games, had ze al een aantal kleine rollen gekregen in Sleepy Hollow en Mr. Robinson. In 2017 kreeg de actrice haar eigen film Everything Everything, waarin ze speelde samen met Nick Robinson.
Daarnaast is ze ook begonnen met zingen. Bekijk haar cover van Let My Baby Stay (Mac Demarco) bovenaan deze pagina.
134535

1. Chloë Grace Moretz (21 jaar)

En last but not least, de afsluitende actice in de lijst die het later zeker weten gaat maken is Chloë Grace Moretz. Een bekende naam die we al veel voorbij hebben zien komen in onder andere Kick-Ass en If I Stay.
Het balletje begon te rollen toen Chloë zeven jaar was, toen ging haar oudere broer Trevor naar de Professional Performing Arts High School ging in New York. Sindsdien was Chloë ook geïnteresseerd in de acteerwereld. Na twee jaar lessen gevolgd te hebben, begon Trevor met het coachen van zijn jongere zusje. In 2004 kreeg ze haar eerste rol in serie The Guardian, en niet veel later speelde ze in de award-winnende film Heart of the Beholder.
Sindsdien kreeg ze steeds meer rollen, maar de grootste was toch wel die van Hit-Girl in Kick-Ass. Daarnaast zullen velen haar kennen uit If I Stay (2014) en Dark Shadows (2016). Zulke grote titels op zo'n jonge leeftijd, dat belooft veel goeds.

Meer zoals jonge acteurs om in de gaten te houden

Benieuwd naar nog meer goede acteurs? Bekijk dan hier ons lijstje met de 10 beste acteurs die hun eigen stunts uitvoeren en de 10 beste acteurs op Netflix!