Top 10 beste films april 2018 - Weer veel variatie in het aanbod!

Article
woensdag, 04 april 2018 om 17:17
xgn google image
Ook deze maand staan er weer een hoop films voor je klaar. Ben je klaar om lekker een bak popcorn erbij te pakken en languit in een bioscoopstoel te hangen? Dit zijn naar verwachtingen de beste films april 2018.

Lady Bird (5 april)

Lady Bird is een titel die met enige regelmaat voorbijkwam bij de Oscars van dit jaar. Zo werd de film onder andere genomineerd voor beste film, beste regisseur en beste originele scenario. Uiteindelijk nam de film geen Oscars mee naar huis, maar een film met zoveel nominaties blijft veelbelovend. Dit zorgt ervoor dat Lady Bird dan ook een plek heeft veroverd in de lijst potentiële beste films april 2018.
In de film zien we de relatie tussen een moeder en haar tienerdochter, welke erg stroef verloopt. Terwijl er weinig geld is, stelt de dochter toch vrij hoge eisen. Uiteindelijk wil de dochter studeren in New York, maar dit gaat niet zo makkelijk. De moeder staat stevig in haar schoenen en dit gaat niet zomaar gebeuren.
129205

Cobain (5 april)

Cobain is een dramafilm waarin we een pleegjongetje volgen dat wegloopt bij zijn pleeggezin. Niet omdat het er slecht gaat, maar omdat hij zich enorme zorgen maakt omdat zijn echte moeder een zwervend bestaan leidt. Zodoende probeert Cobain er alles aan te doen in contact te komen met zijn moeder Mia.
Zijn moeder heeft daarentegen maar een zware levensstijl en voor haar is het lastig om dit zomaar om te gooien. De moeder is flink verslaafd aan de drugs en is nu ook nog eens hoogzwanger. Het lijkt erop dat dit nieuwe kindje hetzelfde leven zal gaan leiden als Cobain. Hier wil Cobain als wees natuurlijk een stokje voor steken.
129206

Foxtrot (12 april)

Als je Foxtrot hoort, denk je misschien aan een stijldans. Waar je waarschijnlijk niet aan zult denken is een tragisch bioscoopverhaal over een koppel dat plots te horen krijgt dat hun zoon op gruwelijke wijze om het leven is gekomen.
Die zoon was soldaat en is overleden terwijl hij zijn dienstplicht uitvoerde. In de film volgen we voornamelijk het tragische rouwproces dat de ouders doormaken. Zo zien we wat er is gebeurd en hoe de ouders de zes maanden na zijn overlijden omgaan met het verlies van hun zoon.
129207

Rampage: Big meets Bigger (12 april)

Rampage: Big meets Bigger zit vol met enorme grote monsters. Een van die monsters is de gorilla George. Deze zilverrug gorilla is enorm intelligent en goed bevriend met hoofdrol Davis Okoye, vertolkt door Dwayne Johnsen. Hij voedt George al op sinds George is geboren.
Maar dan gaat het mis: de aap wordt een monster doordat een genetisch experiment compleet misgaat. En als het eenmaal mis gaat, gaat het goed mis: nog meer dieren raken met hetzelfde gen besmet. Het is aan primatoloog Davis Okoye om dit dood en verderf van de monsters te stoppen en snel een geneesmiddel te ontwikkelen voor dit probleem.
Er lijkt in ieder geval flink wat actie in de film te zitten en actie mag niet ontbreken op deze lijst beste films april 2018. Zeker niet als die actie onder andere wordt neergezet in scènes waarin acteur en profesioneel worstelaar The Rock (Dwayne Johnson) een belangrijke rol speelt.
129208

A Quiet Place (12 april)

En dan wordt het nu tijd om eventjes stil te worden. Doodsstil! Want elk geluidje kan mensenlevens kosten in de horrorfilm A Quiet Place. Monsters komen namelijk op het minste geringste geluid af. Het is dan ook noodzaak om zo stil mogelijk te zijn!
In de film volgen we een familie die probeert om volledig in stilte te leven, om zo te ontkomen aan deze gewelddadige monsters uit de duisternis. De angst is groot genoeg om voor altijd in isolatie te moeten leven.
In de film speelt onder andere Emily Blunt, die ook mee zal spelen in Mary Poppins Returns, een rol vertolkte in Into The Woods en verschillende andere rollen had in onder andere Guilliver’s Travels en The Girl On The Train.
129209 1

The Breadwinner (13 april)

Eerder werd The Breadwinner al opgenomen in onze lijst met beste animatiefilms 2017. Nu noemen we de titel ook in onze lijst met potentiële beste films april 2018. In het buitenland kon de film al eerder bekeken worden, nu komt hij ook naar de Nederlandse witte doeken!
In The Breadwinner volgen we een meisje dat zich eigenlijk voordoet als een jongen. Dit doet ze niet zonder een reden. Door zich als jongen voor te doen, weet ze binnen de Afghaanse cultuur wat aanzien te krijgen. Op die manier kan ze voor haar familie zorgen en brood op de plank brengen. Een ontroerend verhaal!
129210 1

Blockers (19 april)

Blockers laat de schrik van zo een beetje elke ouder zien: dochters die roekeloes op zoek zijn naar een manier om van hun maagdelijkheid af te komen. Blockers belooft een grappige film te worden. Zo'n film mag ook niet ontbreken in deze lijst beste films april 2018.
Hoe handelen dochters? Er is maar één geschikt moment en dat is tijdens het grote Prom Night Eindexamenbal. Voor de moeders is dit natuurlijk een rampscenario en dus zullen ze alles op alles zetten om dit niet te laten gebeuren.
In de film spelen weer verschillende bekende acteurs en actrices. Zo zien we in Blockers onder andere Leslie Mann (The Other Woman, This Is 40), Ike Barinholtz (Bad Neighbours, Suicide Squad) and John Cena (Trainwreck, Sisters). Blockers is het regiedebuut van scenarioschrijver Kay Cannon. Eerder was hij scenarioschrijver van de Pitch Perfect films.
129211

The 15:17 to Paris (19 april)

Treinreizen kan erg fascinerend zijn. Het brengt je soms op plaatsen waar je met de auto niet zo snel zou komen. Maar het kan ook erg benauwd worden. De kans is namelijk altijd aanwezig dat er plots een gek op de trein stapt om met een wapen rond te zwaaien.
In deze film stapt een gewapende terrorist in op de Thalys tussen Amsterdam en Parijs. Het is 21 augustus 2015 en drie Amerikaanse vrienden zitten op deze trein. Wanneer een terrorist iedereen bedreigt, proberen de vrienden al snel om de terrorist te stoppen. Met natuurlijk alle gevaren die dit met zich meebrengt!
The 15:17 to Paris belooft een spannende film te worden die een waargebeurd verhaal vertelt. De passagiers die in de werkelijkheid de terrorist overmeesten, zijn ook gecast om in deze verfilming zichzelf te spelen
129212

Der Hauptman (19 april)

We zijn bijna aan het einde van de lijst beste films april 2018. Dit is al de één na laatste titel namelijk! En daarom is er enkel nog plek voor het beste van beste.
De Tweede Wereldoorlog is bijna ten einde. De Duitsers zijn vrijwel verslagen het zal niet lang meer duren voor Nederland de straat op kan om de feestvreugde los te laten barsten. Maar voor de Duitsers is het niet zo een feestje, de Duitse strijdmachten vermoorden namelijk elke ‘verrader’ onder hen die is gescheiden van zijn eenheid.
Een Duitse soldaat moet er alles aan doen om te blijven overleven, en vindt dan plots een nazi-uniform. Verkleed als 'Hauptmann Herold' scharrelt de Duitser een legertje bij elkaar waarmee hij doet alsof hij in opdracht uitvoert voor niemand minder dan Hitler zelf.
129213

Avengers: Infinity War (25 april)

En wat is een maand zonder een goede superheldenfilm? We sluiten deze lijst beste films april 2018 dan ook af met de superheldenfilm Avengers: Infinity War.
In Infinity War vervolgt het verhaal zich na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War. Het superheldenteam staat er zwak voor en is uit elkaar gedreven. Captain America leeft enkel nog een treurig leven als onderduiker en ondertussen is er de kwade schurk Thanos, die de aarde aanvalt. Uiteindelijk lijkt er nog maar één manier om Thanos te verslaan: de Guardians of the Galaxy en de Avengers moeten samenwerken.
Snak je naar meer na deze beste films april 2018? Veel films die vorige maand in de bioscoop verschenen draaien nu nog! En anders zijn er voldoende films en series te zien op Netflix!