Beste film releases april 2019 - Horror, DC en Marvel

  Ook deze maand komen er weer flink wat bioscoopfilms uit. Dit zijn de beste film releases van april 2019. Ga er lekker voor zitten, want met dit overzicht hoef jij niets te missen. Pak de popcorn erbij, neem plaats in een stoel en zo hier en daar doe je een 3D bril op om van je favoriete films te genieten.

  Paramount Pictures

  Pet Sematary (4 april)

  Stephen King Fans opgelet! Deze maand kun je lekker griezelen met Pet Sematary. Deze horrorfilm is gebaseerd op één van de bekendste boeken van deze schrijver. De horror-roman valt in hetzelfde straatje als andere romans van dezelfde schrijver: IT, en The Shining. Mogelijk gaat deze film zelfs in het straatje vallen van de vele beste Stephen King films die al zijn uitgegeven. De verwachtingen voor een Stephen King-film liggen al snel hoog.

  In de film volgen we dokter Louis Creed (Jason Clarke) die net naar een bosrijke omgeving is verhuisd. Bij zijn nieuwe huis ligt een bijzondere begraafplaats. Er is iets geks met die begraafplaats en voordat Louis het weet gebeuren er angstaanjagende dingen die jou als kijker flink het angstzweet zullen bezorgen. Het is een film die je de standaard Stephen King horrorelementen lijkt voor te gaan schotelen, iets waar fans alleen maar van kunnen smullen.

  Warner Bros. Pictures

  Shazam! (4 april)

  Als je niet zo'n fan bent van horror, dan is er voor jou ook nog een film die je flink aan het lachen zal gaan maken. Shazam! is een actiefilm waarin we de superheld Shazam zullen zien. Dit is een jongetje dat plots in een mannelijke superheld verandert en over een enorme hoeveelheid aan superkrachten beschikt. In een grappig avontuur leren we hoe hij die krachten door middel van magie krijgt, maar ook waarom hij die krachten hard nodig heeft.

  Billy Batson hoeft maar één woord te roepen om Shazam te worden: de naam. Hij heeft de krachten gekregen omdat de bewaarder ervan stervende is en zo zwak is dat hij de zeven zonden, de schurken in de film, niet meer tegen kan houden. Als de gespierde Shazam moet hij de zonden stoppen, voordat zij de mensheid geheel tegen elkaar opzetten.

  Entertainment One Benelux

  Captive State (11 april)

  In Captive State zien we hoe mensen gevangen worden gehouden, decennia nadat buitenaardse levensvormen de omgeving van Chicago in hun greep hebben gekregen. Dit levert verzet op. Verzetsstrijders proberen de macht terug te winnen door een onmogelijk lijkende en ook erg gevaarlijke missie uit te voeren. Hierbij mogen we zien hoe de personages van acteurs Very Farmiga en John Goodman tot leven komen.

  De film is geregisseerd door Rubert Wyatt, die eerder werkte aan projecten zoals Rise of the Planet of the Apes. Als de film van een soortgelijk niveau wordt, kun je er veel van verwachten. Sowieso zijn dit films die vaak goed worden ontvangen.

  Universal Pictures International

  Little (11 april)

  Op 11 april komt er naast Captive State dag een komedie uit, voor de mensen die toch liever willen lachen. In Little volgen we een zakenvrouw die plots wakker wordt in het lichaam van een 13-jarig meisje. Dit komt niet zo goed uit, omdat ze diezelfde dag nog een belangrijke presentatie op haar werk moest houden. Alles lijkt compleet in de soep te lopen, wat natuurlijk potentieel voor een heleboel momenten kan gaan zorgen waarbij je zere kiezen van het lachen krijgt.

  Het zal je maar overkomen dat je in het lichaam van een 13-jarige tiener wakker wordt. Hoe zou jij reageren? Als jij je dit gaat inbeelden, dan zal je je vast al voorstellen wat voor maffe situaties dit kan veroorzaken. Deze film belicht er meerdere.

  Independent Films

  After (18 april)

  Wanneer je op zoek bent naar drama en romantiek, dan is After een film die wel even jouw aandacht verdient. In de film volgen we een leergierige student Tessa (Josephine Langford) die net haar eerste semester op de universiteit begint. Ze valt als een blok voor een klasgenoot Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) en er ontstaat plots een verwarrende relatie. De jongen laat haar twijfelen, en Tessa leert dingen over zichzelf die ze eerder niet wist.

  Ondertussen weet ze eigenlijk helemaal niks van Hardin. Die jongen is maar één en al geheimzinnigheid. Misschien is het die geheimzinnigheid ook wel waar ze eigenlijk als een blok voor is gevallen. Hardin heeft alleen wat geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Paradiso Entertainment Nederland

  Baantjer het Begin (18 april)

  Deze maand komt er naast After een film van Nederlandse bodem uit met een heleboel bekende Nederlandse acteurs in de hoofdrollen. Het gaat om een nieuw verhaal rondom de televisieserie Baantjer. De Cock (ja, met c-o-c-k!) gaat samen met zijn nieuwe partner Montijn een moordzaak oplossen. Deze heeft te maken met een mogelijke aanslag die is gepland tijdens de kroning van prinses Beatrix. Kroningsdag mag niet in een drama uitmonden.

  Deze bekende oude serie wordt nieuw leven ingeblazen met belangrijke bijdragen van acteurs als Waldemar Torrenstra, Tygo Gernandt, Robert de Hoog, Loes Luca, Ruben van der Meer, Horace Cohen en Lisa Smit. Een interessante film voor iedereen die bekend is met de oude serie, of iemand kent die er bekend mee is. Ga dan samen naar de bioscoop!

  Warner Bros. Pictures International Holland

  The Curse of La Llorna (18 april)

  Als je hebt genoten van de horror die Stephen Kings-verhaal Pet Sematary op het witte doek zet, dan is er ook nog een andere horrorfilm die klaarstaat om lekker in de bioscoop mee te griezelen. Deze is dan wel niet van de hand van de horrorschrijver Stephen King, maar de kansen dat je even wat angstzweet over je lichaam voelt rollen zijn aanwezig. Ga er even voor zitten.

  De film gaat over een vreselijke vrouwelijke gedaante die leeft tussen hemel en hel. Toen ze nog leefde verdronk ze haar eigen kinderen en pleegde ze daarna zelfmoord. Een treurig verhaal waarbij ze in het hiernamaals eeuwig door mag huilen. La Llorna heeft het als gedaante voorzien op kinderen die mogelijk de leegte van haar eigen kinderen kunnen vervangen. Uiteindelijk worden haar methoden om aan kinderzieltjes te komen steeds angstaanjagender.

  Marvel

  Avengers Endgame (24 april)

  Uiteindelijk sluiten we dit overzicht af met de grote Marvelknaller waar elke Marvel-fan op zit te wachten: Avengers Endgame. Na Captain Marvel, is dit een film die je als Marvel-liefhebber niet wilt missen. In Endgame gaan we eindelijk meemaken wat er gebeurt nadat Thanos het halve universum heeft uitgeroeid. Het belooft een actievolle film te worden waarin de overlevende superhelden nog een zwaar avontuur voor de kiezen krijgen. Toch is er hoop. Doctor Strange had al voorspeld dat er nog één scenario is waarin alles goed zou komen.

  Wil jij je voorbereiden op Avengers Endgame, dan hebben wij al enkele artikelen voor je klaarstaan. Neem bijvoorbeeld onze Infinity War recap, waarmee Infinity War en enkele andere belangrijke Marvel-momenten samen worden gevat. Zo ben jij helemaal klaar voor deze potentieel epische Marvel-ontknoping.

  Beste film releases april 2019

  Dit zijn de films die in april 2019 uit zullen komen. We mogen gaan smullen van verschillende genres en de ontknoping van het Avengers verhaal gaan bewonderen. Welke films ga jij deze maand kijken?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.