Battle Royale games - 5 redenen waarom ze zo populair zijn!

  Battle Royale games, de meeste gamers zullen er wel van hebben gehoord en het gespeeld hebben. Na de hype rondom Fortnite, PUBG en de recent uitgekomen game Apex Legends ontkom je eigenlijk niet meer aan het genre. Wat maakt Battle Royale games nou eigenlijk zo populair? Wij leggen het je uit.

  5. Gratis games

  Een grote factor in een succesvolle Battle Royale game is het feit dat de games vaak gratis zijn. Natuurlijk betekent het niet dat als een game gratis is de game ook meteen goed is, maar een game die gratis is trekt wel aan. Als de gameplay dan ook nog redelijk goed is, kan de combinatie van toffe gameplay en gratis spelen tot een groot succes leiden.

  Games als Fortnite Battle Royale, PUBG en de Blackout modus in Call of Duty: Black Ops 4 zijn ontzettend populair. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Fortnite, zie je al snel dat de game gratis is, maar dat er wel microtransacties aanwezig zijn. Vooral met dit soort microtransacties wordt er veel geld verdiend. Er kan van alles worden gekocht, zoals loot boxes, outfits en skins voor wapens. Al deze cosmetics kunnen op verschillende manieren worden aangeschaft.

  4. Vernieuwde gameplay vergeleken met vroeger

  Inmiddels ontkomen we niet meer aan Battle Royale games. Je wordt er zowaar mee dood gegooid. Ondanks dat we nu niet anders kennen dan games als Fortnite, was er vroeger geen sprake van dit genre. Je kunt het je nu misschien niet voorstellen, maar voor veel mensen is Battle Royale een relatief nieuw genre met vernieuwende gameplay.

  De meeste mensen weten wel wat Battle Royale inhoudt, maar voor de nieuwkomers leggen we het even uit. Je wordt gedropt in een map en begint zonder wapens. Je hebt maar één leven en er is maar één doel: als laatste overblijven en de competitie uitschakelen. In anders shooters heb je vaak verschillende modi met andere doelen zoals een bepaald punt op de map innemen of het plaatsen van een bom.

  Gezellig samen met vrienden spelen of alleen, Battle Royale is een tof genre om dit te doen. Je kunt je eindeloos vermaken en steeds opnieuw beginnen, waarvoor het voor veel mensen niet snel verveeld.

  3. Altijd de beste zijn

  Veel mensen hebben een drang om de beste te zijn en doen er alles aan om een spelletje te winnen. In Battle Royale begin je vaak met 100 spelers, die allemaal zo snel mogelijk een wapen proberen te vinden en zichzelf in veiligheid proberen te brengen of anderen juist proberen om te leggen. Zolang je maar als laatste overblijft.

  De strijd om een potje te winnen en als laatste over te blijven maakt Battle Royale voor veel mensen amusant. Zoals we al eerder hebben genoemd, heb je in dit genre maar één leven en als je die verliest, begin je met een nieuw potje tegen andere spelers. Dit zorgt voor afwisseling. Steeds als je dood gaat en opnieuw begint, wil je beetje bij beetje beter worden. Je hoopt natuurlijk als laatste te eindigen en te winnen en die drang is voor velen de motivatie om de game door te blijven spelen.

  Epic Games

  2. Meerdere platformen

  Er zijn genoeg exclusives voor bepaalde platformen die echte pareltjes zijn, maar hoe makkelijk is het om een game op elk platform te kunnen spelen? Heeft je vriend een Xbox en jij een PlayStation? Geen probleem, op beide platformen is het mogelijk. Ben je veel onderweg en heb je een Switch? Veel Battle Royale games zijn op meerdere platformen te spelen, dus ook op de Switch is er een mogelijkheid.

  Niet elke Battle Royale game, zoals PUBG, is op elk platform beschikbaar. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar als je kijkt naar Fortnite zie je dat er veel opties zijn. Die is namelijk te spelen op PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch en je smartphone. Door games op meerdere platformen uit te brengen, krijgen meer mensen de mogelijkheid om de game te spelen en wordt het bereik dus groter.

  1. Influencers, streamers en YouTubers

  De laatste en misschien wel een van de belangrijkste redenen waarom Battle Royale games zo populair zijn, is vanwege influencers, streamers en YouTubers. Kijk naar Ninja, Royalistiq, Tfue en DrLupo. Dit zijn allemaal bekende Fortnite spelers en tegelijkertijd ook influencers. Doordat zij bekend zijn en Battle Royale games spelen, komen veel mensen dit tegen op platformen als YouTube en Twitch.

  Aangezien zoveel bekende mensen Battle Royale games spelen, neemt de populariteit bij dit soort games toe. Meer mensen gaan de games spelen en dit wordt een soort vicieuze cirkel. Mensen kijken hoe anderen spelen, gaan zelf spelen en worden weer bekeken. Zo is de cirkel al snel rond.

  Battle Royale games blijven populair

  Er zijn zoveel toffe Battle Royale games, dat je genoeg keuze hebt. Voorlopig blijven ze nog wel populair, aangezien er steeds nieuwe updates en nieuwe games uitkomen. Wat is jouw favoriete Battle Royale game? Laat het weten in de reacties!

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.