Top 5 beste fighting game storylines!

  Er werd onlangs bekendgemaakt dat er in Street Fighter 5 een verhaalmodus wordt toegevoegd. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee! Wij vonden het een goed moment om eens in de fighting game storylines van games door de jaren heen te kijken.

  Toegegeven, fighting game storylines zijn inhoudelijk vaak niet heel sterk, maar ze bieden wel precies de houvast die je in een vechtspel nodig hebt. Zonder achtergrondverhaal is zo'n game ook maar saai, zullen we maar zeggen! Bovendien zijn er een hoop vermakelijke verhaallijnen in de games voorbijkomen. Wij zochten de gaafste fighting game storylines bij elkaar en maakten er een top 5 van!

  5. Tekken

  Er wordt een wereldwijd vechtevenement georganiseerd, waarmee een zeer hoog bedrag aan prijzengeld gemoeid is. De vechter die uiteindelijk de grote Heihachi Mishima kan verslaan in de finaleronde, wint het bedrag dat gefinancierd wordt door een grote geldschieter.

  Nadat er een hoop gevechten over de hele wereld heeft plaatsgevonden, blijven er acht vechters over, die kans maken om de prijs en de titel The King of the Iron Fists in de wacht te slepen. Wie zal er aan het einde van de rit overblijven en mag het opnemen tegen Heihachi?

  4. Soulcalibur

  Het verhaal van Soulcalibur speelt zich af in het jaar 1587. In deze tijd is het mysterieuze zwaard de soul edge in handen gevallen door een man genaamd Siegfried. Hij is hierdoor in een duistere ridder veranderd, die Nightmare wordt genoemd.

  Heel Europa staat hierdoor op zijn kop, want Nightmare slacht met behulp van het duistere zwaard een hoop mensen, zodat hij hun zielen kan verzamelen. Een verzameling jonge strijders gaat een samenwerking aan, om met behulp van het verlichte zwaard Soulcalibur, Nightmare te verslaan.

  3. Mortal Kombat X

  Mortal Kombat is altijd de over de top game onder de beat-em-ups geweest. Ruggengraten die uit lichamen getrokken worden, Hoofden die kapot worden geslagen en andere brute fatalities die je nog lang bij zullen blijven.

  Ook het verhaal van Mortal Kombat X is flink over de top, maar dat betekent zeker niet dat dit niet vermakelijk is.

  Gezien mortal Kombat X 25 verschillende originele karakters heeft, is het niet handig om in detail te treden over alle karakters. Het algemene verhaal gaat als volgt: Er zijn drie verschillende facties die strijden om het amulet in handen te krijgen, waarin Raiden de dondergod, de god Shinnok heeft ingesloten.

  Deze drie facties willen dit amulet voor andere doeleinden in hun bezit krijgen. De bewoners van Earthrealm willen dat het amulet voor zo weinig mogelijk trammelant zorgt, dus zij willen het voor eeuwig wegstoppen.

  De machtige geestesbezweerder en tovenaar Quan Chi heeft hier met de Netherrealm hele andere plannen mee. Zij willen Shinnok uit het amulet bevrijden en samen met hem de wereld overheersen. De vechters uit Outworld willen dit ook een halt toeroepen, zodat zij niet hoeven te leven onder het zwaard van de Netherrealm tovenaars.

  Op zich is het plot van de vechtgame redelijk hetzelfde, maar toch is het elke Mortal Kombat weer de moeite waard om deze verhaallijn te volgen! Bovendien wordt er in Mortal Kombat X een nieuwe generatie met vechters toegevoegd, die deels uit de bloedlijn van oude strijders uit de serie afkomstig zijn.

  Street Fighter 2

  Dictator M. Bison heeft mensen van geallieerde landen gevangen, voor het hoge bedrag van 20 miljard dollar laat hij deze vrij, zoniet, dan vermoordt hij ze. Kolonel Guile bepaalt of hij zijn troepen eropaf stuurt of niet. Assistente Cammy heeft Bison getraceerd, zijn schuilplaats bevindt zich in Shadaloo City, ergens in Zuid-Oost Azie.

  Ondertussen raken Ryu en Ken in conflict met gangsterbaas Sagat, die van plan was beiden te vermoorden. Tijdens het gevecht stormt Guile binnen en arresteert iedereen. Op het moment dat Guile de twee tegen handlangers van Sagat, denkt hij dat Ryu en Ken hem kunnen helpen op de missie om Bison te vinden.

  Chun-Li, een nieuwsreporter wil ook wraak nemen op Bison, omdat hij haar vader vermoord heeft. Ook Sumoworstelaar E. Honda en bokser Balrog hebben nog een appeltje te schillen met de dictator.

  Hun carrière is door hem verpest en zij willen een bomaanslag op hem plegen. Deze bom overleeft Bison. Ze worden gevangen genomen door de alleenheerser.

  Ken en Ryu bevrijden Balrog en Honda en willen Chun-Li bevrijden, die in gevecht is met Bison. Chun-Li wordt hierdoor afgeleid waardoor Bison weet te ontkomen. Zullen zij de dictator pakken en de gijzelaars kunnen bevrijden?

  Wil je meer weten over Street fighter 2? Check ons artikel waarom deze game het fighting game genre veranderde!

  Mortal Kombat 9

  Mortal Kombat, soms Mortal Kombat 9 of 2011 genaamd, is een game die rechtstreeks naar de roots van het de Mortal Kombat Serie teruggaat. In deze game worden de verhalen van de eerste drie games uit de serie aan elkaar geknoopt. De gebeurtenissen spelen zich af in Armageddon.

  Bijna alle strijders zijn vermoord en enkel de donder god Raiden en de keizer Shao Kahn, ondanks dat het niet bekend is hoe hij het gevecht met Onaga heeft overleefd. Doordat de keizer Blaze heeft vermoord, heeft hij meer kracht ontwikkeld.

  Met gemak heeft hij de overhand in het gevecht met Raiden, waarbij hij het medaillon van de dondergod vernietigt. Hij raapt de stukken van het amulet op, en zendt een boodschap naar zichzelf uit het verleden, met de cryptische boodschap “hij moet winnen”, voordat hij dood wordt gemaakt door Shao Kahn.

  De Raiden uit Mortal Kombat 1 krijgt de boodschap binnen en hierdoor wordt de verhaallijn van Mortal Kombat 1,2 en 3 veranderd. Liu Kang wint niet meer, en ook een cybernetische Lin Kuei is er niet meer. Hoe zal de verhaallijn nu lopen?

  Mortal Kombat X

  Verkijgbaar vanaf 14 april 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.