MWC 2016 verwachtingen

Article
zondag, 31 januari 2016 om 14:00
xgn google image
Elk jaar vindt in februari in Barcelona het Mobile World Congress plaats. Ook dit jaar staat de beurs waarschijnlijk weer bol van de grote aankondigingen en daarom hebben we hier vast onze MWC 2016 verwachtingen opgesteld.

Samsung

Samsung gebruikt de MWC al jaren om zijn nieuwe vlaggenschepen aan te kondigen. Dit jaar is dit waarschijnlijk weer het geval, want er gaan al veel geruchten rond over de officiële presentatie van de nieuwe Samsung Galaxy S7. Zo is er onlangs al een gerucht verschenen over een releasedatum voor de smartphone en wordt deze naar verwachting bevestigd tijdens MWC volgende maand.
Volgend jaar gebeurde ook hetzelfde met de Samsung Galaxy S6. De Galaxy S7 krijgt een drukgevoelig scherm en loopt op de Snapdragon 820 processor of de Exynos M1 processor. De telefoon komt mogelijk in drie varianten, namelijk de S7, de S7 Edge en de S7 Edge Plus.

Sony

Sony heeft in de afgelopen jaren aardig wat vlaggenschepen uitgebracht, waaronder de Xperia Z5, Z5 Compact en de Z5 Premium vorig jaar. Mogelijk is 2016 daarom dan ook het jaar van de Xperia Z6 serie. Momenteel zijn er echter nog niet veel geruchten verschenen rond de Z6, behalve dat de telefoon waarschijnlijk in vijf verschillende groottes wordt gelanceerd.
Verder wordt er al gesproken over de lancering van Sony’s nieuwe budgettoestel, de Xperia C6. Dit is een 5.5 inch met een super scherp edge-to-edge Full HD display. Ook krijgen we mogelijk tijdens MWC nieuwe upgrades te zien van al bestaande Sony smartphones en tablets.

LG

LG heeft in 2015 een goed jaar gehad met de komst van de LG G4, hoewel het bedrijf wel werd overschaduwd door Samsung. LG lanceert normaal gesproken geen smartphones tijdens MWC, maar nu blijkt dat dit dit jaar mogelijk wel gebeurt.
Volgens bronnen is LG van plan om de nieuwe LG G5 te lanceren tijdens MWC en daarmee meteen de concurrentie aan de gaan met Samsung. De LG G5 krijgt waarschijnlijk een Snapdragon 80 processor en een QHD display van 5.5 inches. Mogelijk krijgt de smartphone ook een 20MP camera, een irisscanner en vingerafdrukscanner.
Naast de LG G5 wordt mogelijk ook de LG G Flex 3 bekendgemaakt, hoewel hier nog niks over bevestigd is.

HTC

HTC heeft niet zo’n geweldig jaar achter de rug en de onthulling van de HTC One M9 vorig jaar viel ook niet zo goed. De One M9 werd ook totaal niet geheimgehouden vorig jaar, en aangezien er nog geen geruchten zijn verschenen over een aankomende smartphone lijkt het erop dat HTC dit jaar niet veel nieuws te bieden heeft tijdens MWC.
HTC is echter met meer dingen bezig dan alleen smartphones, want het bedrijf is druk in de weer met de nieuwe HTC Vive headset. Mogelijk krijgen we tijdens MWC volgende maand daar dan meer van te zien.

Microsoft

Microsoft heeft een redelijk druk jaar achter de rug met de komst van de Lumia 950 en de Lumia 950XL, dus naar verwachting komt het bedrijf tijdens de MWC niet met een nieuw vlaggenschip. Er wordt echter wel gesproken over de introductie van nieuwe toestellen.
Momenteel bestaat de Windows 10 Mobile reeks alleen uit de bovenstaande toestellen en de Lumia 550. Naar verwachting worden er tijdens de MWC een paar nieuwe toestellen in deze reeks bekendgemaakt. Zo gaan er al geruchten rond over de Lumia 750 en de Lumia 850.

Huawei

Huawei heeft in 2015 zeker naam gemaakt en werd zelfs een van de grootste smartphone producenten van de wereld. Zo werd het bedrijf ook gekozen om het vlaggenschip van Google, de Nexus 6P te lanceren.
De Nexus 6P werd gezien als een van de beste telefoons van 2015 en verscheen ook in onze top 10 beste smartphones van 2015. Huawei bracht ook enkele smartphones uit van het bedrijf zelf, namelijk de Huawei Mate S en de Huawei Mate 8. Nu gaan er al geruchten rond over de komst van de nieuwe Huawei P9.
Veel specs zijn nog niet bekend over de nieuwe smartphone, dus hopelijk krijgen we tijdens MWC volgende maand wat meer informatie over de nieuwe smartphone van Huawei. Wel is er al een gerucht verschenen over de release, namelijk in maart dit jaar.

BlackBerry

BlackBerry heeft tijdenlang geen grote rol meer gespeeld in de smartphone wereld, hoewel het bedrijf in het afgelopen jaar weer op de radar is verschenen. Namelijk door de komst van de BlackBerry Priv, de eerste op Android software lopende smartphone van BlackBerry.
De BlackBerry Priv werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens MWC 2015, dus het zou zo kunnen zijn dat BlackBerry dit jaar opnieuw met een grote verrassing komt. Het bedrijf gaf eerder al aan meerdere Android telefoons te willen uitgeven en daarom is de verwachting groot dat het bedrijf een nieuwe smartphone gaat introduceren of bekendmaken tijdens MWC 2016.

Populair Nieuws