De 10 beste fantasy films van 2019 om naar uit te kijken

  2019 wordt natuurlijk het jaar van de superheldenfilms: Avengers Endgame, Captain Marvel en Spider-man. De superheldenfilms kunnen worden getypeerd als fantasy films, maar wij besloten om een lijstje aan fantasy films voor jullie op te sommen zonder superhelden. Dit zijn de 10 beste fantasy films van 2019 om naar uit te kijken.

  Disney

  10. Aladdin

  We trappen de lijst af met de remake van deze Disneyklassieker: Aladdin. Aladdin is een van de vele remakes die gaat uitkomen in 2019 (The Lion King en Dumbo). De originele film uit 1992 gaat over een arme jongen, Aladdin, die samen met zijn aapje brood steelt. De prinses Jasmine wordt door vele prinsen gevraagd te trouwen, maar ze wijst iedereen af. Ze is het paleisleven beu en vermomt zich als normaal meisje.

  Aladdin en zij ontmoeten elkaar en raken verliefd. Als Aladdin een lamp vindt, blijkt er een geest in te zetten. De geest kan drie wensen vervullen, maar daar zitten voorwaarden aan verbonden. De acteurs die al gecast zijn voor de film zijn Will Smith (als de geest in de fles), Naomi Scott (Jasmine), Mena Massoud (Aladdin) en Billy Magnussen (prins Anders). De film komt op 24 mei 2019 uit.

  Disney

  9. Dumbo

  De voor na laatste film in onze lijst is Dumbo, net als Aladdin een Disney remake. Dumbo bestaat al wat langer dan Aladdin, de originele film kwam namelijk uit in 1941. De olifant, die kan vliegen door zijn oren als vleugels te gebruiken, redt een falend circus. Dumbo en zijn dierenvrienden ontdekken de duistere geheimen van het circus en dat wordt ze niet in dank afgenomen.

  Voor de remake is al het aardige aantal aan acteurs en actrices gecast. Danny DeVito speelt circuseigenaar Max Medici, Nico Parker speelt Milly, het kind van Holt Farrier (Colin Farrell). Door het feit dat Dumbo kan vliegen gaat het financieel weer beter met het circus, maar dat zorgt ook voor aandacht van buitenaf. Zo komt entrepreneur Vandevere (Michael Keaton) langs om het circus naar Dreamland te krijgen. Dumbo komt uit op 27 maart 2019.

  8. How To Train Your Dragon 3

  Het langverwachte laatste deel van How To Train Your Dragon komt eindelijk uit in 2019. De film heeft als subtitel ‘The Hidden World’ en gaat over het ontdekken van die verborgen wereld. Het blijkt namelijk dat Toothless niet de enige Night Fury draak is, zoals de foto al verraadt is er een tweede, witte variant.

  De film zal zeker te weten weer vol zitten met vliegende draken, drakengevechten en boze Vikingen. De stemmen van de personages in de film worden ingesproken door Cate Blanchett (Valka), Gerard Butler (Stoick), Jonah Hill (Snotlout Jorgenson) en Kit Harrington (Eret). How To Train Your Dragon 3: Hidden World komt uit op 16 januari 2019.

  Sony Pictures

  7. Masters of the Universe

  In Masters of The Universe volg je de sterkste man op aarde: He-Man. Hij neemt het op tegen de kwaadaardige Skeletor om de planeet Eternia te redden. Op die planeet liggen namelijk geheimen over de Castle Grayskull verborgen, de centrale plek van het universum. Het is tegelijkertijd de schuilplaats van He-Man.

  He-Man komt oorspronkelijk uit de animatieserie He-Man and the Masters of the Universe (1983). He-Man is een combinatie tussen middeleeuwse taferelen en magie/sciencefiction. De precieze datum is nog niet bekend, maar we weten al wel dat de film in 2019 uitkomt.

  6. Iron Sky: The Coming Race

  Het vervolg op Iron Sky komt in 2019 naar de bioscopen, namelijk Iron Sky: The Coming Race. Het verhaal van de film is uniek: nazi’s willen de wereld overnemen vanuit een militaire base op de maan. Die nazi-basis is de enige plek in het universum waar nog mensen wonen. Dat komt omdat er op aarde een nucleaire oorlog plaatsvond waardoor de mensheid werd verwoest.

  Het enige wat de laatste overlevenden op aarde nog kan redden is de kracht die zich diep in de kern van de aarde bevindt. Dus terwijl de overlevenden onder druk staan van de ‘ruimte-nazi’s’ moeten ze naar het diepste van de aarde afreizen en tegen een leger aan reptielen en dino’s vechten. Een apart verhaal, maar wel spannend en fantasievol. De film komt net als How To Train Your Dragon 3 uit op 16 januari 2019.

  5. Labyrinth

  De originele films van Labyrinth verschenen voor het eerst in 1986 met David Bowie in de hoofdrol als Jareth. De vervolgfilm komt pas in 2019 en is volgens de makers geen remake, maar een sequel. De film wordt geregisseerd door Fede Alvarez, bekend van Don’t Breathe en Evil Dead. In het originele deel moet een tiener binnen dertien uur zien haar broer te redden uit een doolhof.

  The Goblin King, toen gespeeld door Bowie, vervulde de wens van de tiener om haar broer weg te halen. Dit werd alleen iets te letterlijk genomen en de zus kreeg er spijt van, de enige manier om hem terug te halen is via het doolhof. Labyrinth is een vervolg op dit verhaal, hoe dat eruit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. Labyrinth komt uit in 2019.

  4. Pokémon: Mewtwo Strikes Back Evolution

  De allereerste Pokémonfilm Mewtwo Strikes Back Evolution krijgt in 2019 een computer geanimeerde remake. We werden in de film geïntroduceerd aan Mewtwo nadat hij een laboratorium verwoest met zijn psychische krachten. Dat deed hij omdat hij ontdekte dat hij een afstammeling was van legendarische Pokémon Mew, oftewel een kloon. Giovanni, leider van Team Rocket, weet het eiland te ontvluchten.

  Ash ontvangt een bericht van Mewtwo waarin staat dat hij hem uitdaagt voor een gevecht. Ash accepteert het gevecht en gaat samen met Misty en Brock naar het laboratorium om Mewtwo uit te dagen. De remake komt op 12 juli 2019 in Japan uit, de Nederlandse datum is niet bekend.

  Disney

  3. The Chronicles of Narnia: The Silver Chair

  De mysterieuze wereld van Narnia keert dit jaar terug met The Chronicles of Narnia: The Silver Chair. Voor The Silver Chair zijn er al drie delen verschenen en daar waar het laatste deel eindigde, gaat The Silver Chair door. In de wereld van Narnia is koning Caspian X al een oude man, zijn zoon en enige opvolger tot de troon (prins Rilian) wordt vermist.

  De wereldbekende leeuw Aslan, zijn stem ingesproken door Liam Neeson, stuurt twee kinderen uit de echte wereld op pad in Narnia om prins Rilian te vinden. De twee kinderen, Jill en Eustace, zitten in Engeland op kostschool en starten een gevaarlijk avontuur in Narnia. The Silver Chair komt vermoedelijk uit in 2019.

  Disney/Pixar

  2. Frozen 2

  Het tweede deel van de populaire Disneyfilm Frozen komt in 2019 naar de bioscopen. We gaan Elsa, Anna, Kristoff en Olaf allemaal weer terugzien in Frozen 2. In Frozen 2 reizen de personages af naar een mysterieus bos om de geheimen van hun koninkrijk te ontdekken.

  De tekenfilm komt uit op 22 november 2019. De vaste acteurs, Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Sterling K. Brown, Jonathan Groff, Idina Menzel en Josh Gad keren terug om de bekende personages van stem te voorzien. Een van de beste fantasy films in 2019 waar wij naar uitkijken.

  Warner Bros. Pictures

  1. Godzilla: King of the Monsters

  Het grote, gevaarlijke monster Godzilla keert terug in Godzilla: King of the Monsters. In het tweede deel van de franchise (na de originele film uit 1954) neemt de Godzilla het samen met Mothra, Rodan en King Ghidorah op tegen de crypto-zoölogische organisatie Monarch. De eerste rework van Godzilla kwam in 2014, de vraag is of dit deel de eerste weet te overtreffen.

  In 2020 komt er nog een film waar Godzilla in voorkomt, namelijk in een film waarin de strijd tussen de twee giganten Godzilla en King Kong centraal staat. Vera Farmiga, Milly Bobby Brown en Charles Dance zitten in het tweede deel als hoofdrolspelers. De film komt in 2019 uit, maar de exacte datum is nog niet bekend.

  De 10 beste fantasy films van 2019 om naar uit te kijken

  Dit waren de 10 beste fantasy films van 2019 om naar uit te kijken. Ben je het eens met onze keuzes? Laat het ons vooral weten in de reacties. Lees ook onze special over de 10 beste kinderfilms om in 2019 de gaten te houden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.