De top 5 beste Fall Guys tips - De ultieme gids

  Sinds de release van Fall Guys Ultimate Knockout is iedereen aan het strijden voor die felbegeerde kroon. Logisch natuurlijk, want wanneer je een battle royale met minigames speelt met zestig spelers wil je als winnaar uit de bus komen. Wij geven je de beste tips om de kroon te bemachtigen.

  Fall Guys Ultimate Knockout is de gloednieuwe titel voor de PlayStation 4 en PC waarin je als een levende jelly bean allerlei minigames moet zien te overleven. Wie de rest weet te verslaan pakt daarmee de winst en kroon die daarbij hoort. De game is in augustus 2020 gratis op de PlayStation 4 te downloaden als je PlayStation Plus hebt.

  1. Niet altijd eerste worden

  In Fall Guys Ultimate Knockout is het niet vereist om altijd eerste te worden. Iedere match wordt in verschillende rondes opgebroken, waarbij een bepaald aantal mensen (of groepen) doorgaat naar de volgende ronde. Natuurlijk is het een mooie prestatie om eerste te worden, maar in de eerste minigames is het zeker geen vereiste.

  In sommige spellen kan de drang om als eerste te eindigen zelfs voor je verlies zorgen. Wees dus slim en richt je in de eerste minigames lekker op het kwalificeren. Wanneer je dit doet, kom je al snel in de latere minigames. Dat is immers waar je moet komen om de kroon te bemachtigen en de winst binnen te slepen.

  2. Hoe kwalificeer je je slim?

  Kwalificeren is in het begin dus belangrijker dan winnen. Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De vraag blijft immers hoe je ervoor zorgt dat je die finishlijn haalt voor de andere spelers. Het antwoord: haal je tegenstanders neer.

  Het is misschien een smerige tactiek, maar wel een effectieve manier om ervoor te zorgen dat je sneller dan anderen over de finishlijn komt. Door andere spelers vast te pakken met R2 kun je ze bijvoorbeeld al afremmen waardoor iemand misschien net van de baan valt. Dat is toch weer een speler minder waar je je om hoeft te bekommeren.

  3. Duiken alsof je leven ervan afhangt

  Waar je met rennen en springen ver komt, is het de Duik-knop die je kundigheid naar het volgende niveau tilt. Door goed te combineren tussen springen en duiken heb je al snel een stapje voor op de tegenstander. In minigames als Gate Crash en The Whirlygig kun je bijvoorbeeld obstakels ontwijken door een goede snoekduik te gebruiken.

  Daarnaast is de kans groter dat je katachtig snel weer op je pootjes terecht komt. Wie van een platform duikt, staat namelijk sneller op dan wanneer je je er daadwerkelijk af laat vallen. Die seconde tijdwinst kun je weer goed gebruiken om ervoor te zorgen dat je sneller de finish haalt.

  4. Wees een dief!

  Hoewel je in het dagelijks leven nooit moet stelen, is in Fall Guys Ultimate Knockout alles gedoocht. Ook diefstal is prima, zolang je hier maar slim in bent. In een aantal minigames kun je namelijk je voordeel halen door je innerlijke Sly Cooper naar boven te laten komen.

  In Team Tail Tag kun je bijvoorbeeld de staart stelen van andere teamgenoten. Het is een trucje om ervoor te zorgen dat je niet op zoek hoeft naar spelers uit andere teams die een staart hebben. In plaats daarvan steel je de staart van een teamgenoot en sla je op de vlucht. Natuurlijk gaat het puntenaantal van je team ook niet omhoog als je de staart van een teamgenoot steelt, maar zo heb je wel een gemakkelijkere taak in het team.

  5. Let op het aantal rondes

  Hoewel de typische match in Fall Guys Ultimate Knockout zo’n vijf minigames aandoet, kan het voorkomen dat er slechts vier ronden zijn. Hierdoor moet je ineens sneller schakelen om die winst in handen te krijgen dan dat je misschien gewend bent. Zorg er dan ook voor dat je goed in de gaten houdt hoeveel spelers er nog aan de minigames meedoen. Als dit aantal tien of lager is, kun je er bijna vanuit gaan het finalespel van start gaat.

  De beste Fall Guys Ultimate Knockout tips helpen je winnen

  Met de beste Fall Guys Ultimate Knockout tips kun je goed uit de voeten. Zorg ervoor dat je deze tips meeneemt wanneer je weer een match start, zodat je sneller die kroon in handen hebt. Laat ons in de reacties weten hoe vaak jij al gewonnen hebt. Help daarnaast ook andere spelers door tips te geven voor de minigames waarin je goed bent!

  Fall Guys

  Verkijgbaar vanaf 4 august 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.