De beste easter eggs van december 2015!

Article
zaterdag, 09 januari 2016 om 14:03
xgn google image
Elke maand worden er weer leuke easter eggs ontdekt en ook in december waren er weer aardig wat te vinden. Uit de games en films die afgelopen maand zijn uitgekomen, selecteerden wij een paar toffe. Dit zijn de beste easter eggs van december!
Het was afgelopen maand wat lastiger om toffe easter eggs te vinden, simpelweg omdat er niet zoveel releases plaatsvonden in de laatste maand van het jaar. Toch zijn er games en films uitgekomen waar een hoop leuke easter eggs in zitten, neem maar Just Cause 3 en Star Wars The Force Awakens! Bekijk hieronder de beste easter eggs van december!
Let op: Als je Star Wars The Force Awakens nog niet hebt gezien en je wilt de film geheel zonder spoilers kijken, is het raadzaam deze easter eggs niet te bekijken!

Star Wars The Force Awakens: Het getal 2187

De uitermate vaardige X-wing piloot Poe Dameron geeft de naam Finn aan de jongen die hem helpt te ontsnappen uit de handen van The First Order. Poe geeft hem deze naam omdat hij Finn niet bij zijn onpersoonlijke Stormtrooper-serienummer wil noemen, aangezien Finn verder nooit een naam heeft gekregen.
Finns oorspronkelijke naam is FN-2187. Dit hebben de makers gedaan als een knipoog naar het getal van de cel waar prinses Leia opgesloten zat in Episode IV: A New Hope! Het getal 2187 is bovendien niet compleet uit de lucht komen vallen bij George Lucas: een film die erg belangrijk was voor de bedenker van Star Wars draagt namelijk de naam 21-87.

De Millennium Falcon

In Episode VI: Return Of The Jedi verliest de Millennium Falcon een schotel tijdens de Battle of Endor. Van oorsprong was deze antenne rond. In The Force Awakens is deze schotel inmiddels vervangen. Dat het een andere is, is te zien: de schotel heeft nu namelijk een rechthoekige vorm.
Nu het toch gaat over de Millennium Falcon: hier is ook een grappige easter egg aan verbonden. In de eerste trilogie van Star Wars wordt regelmatig tussen neus en lippen door gezegd dat het schip van Han Solo en Chewie een stuk schroot is.
Prinses Leia noemt het een “bucket of bolts” en ook Luke zegt over het schip dat het “a piece of junk” is. Ook Rey is er in The Force Awakens niet bepaald gecharmeerd van, ze noemt het “garbage”. Na al die jaren is het kritiek leveren op de Millennium Falcon nog steeds niet voorbij!

Bordspel

In Episode IV: A New Hope waren Chewbacca en C3PO bezig met een futuristisch bordspel genaamd Dejarik. Finn stoot dit bord per ongeluk aan wanneer hij in de Millennium Falcon is. Dit bord is in precies dezelfde staat teruggevonden als hoe Chewie en C3PO het hadden achtergelaten!

Podracers

Bij Maz Kanata’s Outpost hangen verschillende vlaggen, waarvan er een hoop tijdens de podrace in Episode I: The Phantom Menace te zien waren. Ook rolt BB-8 langs een aantal podracers op de planeet Jakku!

Obi-Wan spreekt met Rey

Wanneer Rey de lightsaber aanraakt en zij de visioenen krijgt, hoor je naast de stem van de nieuwe acteur van Obi-Wan, de oude acteur van Obi-Wan de zin: "Rey, these are your first steps" zeggen. De acteur die Obi-Wan in de eerste trilogie speelt is echter al in 2000 overleden, maar hij spreekt toch de naam Rey uit! De makers van de film hebben hiervoor het eerder uitgesproken woord ‘afraid’ in stukjes geknipt, zodat je enkel Rey overhoudt.
Kun je er geen genoeg van krijgen, bekijk dan ons overzicht met dingen die je nog niet weet over The Force Awakens!

Just Cause 3 - Stargate easter egg!

Just Cause 3 is een game met een behoorlijke omvang, duizend vierkante kilometer om precies te zijn. Het zou ook wel eens lekker zijn om jezelf te kunnen teleporteren naar een ander deel van het eiland. Dat is met deze easter egg mogelijk!
Op de top van een berg (coördinaten N 40 42.277 E 5 35.221) staat een groot stalen plateau en een muur met knoppen. Als je deze knoppen in de juiste volgorde indrukt, val je in een kleurrijk gat en kom je uit op een soortgelijk platform in Costa Sud!

Een eendenwaterscooter!

Als je aan Just Cause 3 denkt, dan denk je gelijk aan brute ontploffingen, spectaculaire moves en overdreven wapens. Alleen maar stoere dingen, maar deze easter egg laat zien dat de game zich niet altijd al te serieus neemt. In Val De Mar bevindt zich een meertje (coördinaten N 40 46.344 E 5 42.796) en in de bosjes ligt een waterscooter! Niet zomaar een waterscooter zoals je die verwacht, want deze is in de vorm gegoten van een lief eendje!